Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinálnátok, ha megtudnáto...

Mit csinálnátok, ha megtudnátok, hogy a gyereketek cigizik?

Figyelt kérdés
a 14-15 éves gyerekről lenne szó. megbüntetnétek? már sokszor elmondtátok hogy rossz meg minden főleg hogy van olyan rokon aki ebbe halt bele de őt nem érdekli. mit csinálnátok?

2012. szept. 27. 17:53
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező!Lehetséges,hogy valamilyen szinten ön rontotta el de nem folynék bele mert nem ez a dolgom!Szóval szerintem ilyen idős korba már a "pofozkodás"nem járja!Ugyanis ezzel még nagyobb lázadást kelt a gyerekben!Szóval én azt tenném hogy elszívatnék vele 2 doboz cigit folyamatosan!Garantálom megfogja utálni a gyermek!SOK SZERENCSÉT!
2012. szept. 28. 14:19
 22/29 anonim ***** válasza:
42%

Hello. 2. vagyok és teljes mértékben egyet értek a 6-ossal.

Kedves kérdező gondolom a kedves gyereked tudta nagyon jól miféle véleményed van a cigiről. Még is rágyüjtott. És nem arról írsz h rajtakaptad amikor kipróbállta, hanem arröl h már dohányzik. R-go a azavaid nem hatottak. Vagy nem is volt erről beszèlgetés?

Nekem mind két szülőm dohányzik, de mi gyerekek nem (3-an). Party dohányosok mi is voltunk persze. De az is 16,5-17 évesen. Nem pedig 15! Nekünk meg is mondták hogy mire számítsunk tőlük ha dohányozni kezdünk. És nem az egészségünk volt a fő téma, mert ők is dohányoznak mint fönntebb említettem. Egyszerűen elővették a szülő kàrtyát és èrtésünkrr adták hogy: AMIT SZABAD JUPITERNEK NEM SZABAD A KIS ÖKÖRNEK.

És néha egy atyai pofon jobban helyre billenti az embert mint a hegyibeszélgetés. Mert ebben a korban (15) évesen túl sokat próbáll filozofállni az ember

2012. szept. 28. 14:49
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

30 éves vagyok, két gyermek édesanyja, már nem dohányzok.

Hát 15-16 évesen az osztály 70%-a cigizett, nem hinném hogy ennyi elrontott neveltetésű gyerek volt. Egyszerű csordaszellem, tipikus tini viselkedés. Egy része abbahagyja, rá se szokik igazán, van aki le se tüdőzi csak menőzik vele, másik része rászokik.

A családban van aki erős dohányosként fiatalon meghalt, van aki idősen és olyan is aki cigi, pia közelébe se volt soha, mégis 50 év előtt meghalt rákban.

2012. szept. 28. 14:53
 24/29 anonim ***** válasza:
79%

# 15

Ember te mibe vagy? Miért nekem mondod? Én szidom a hülye társaim... Ki vagyok bukva, hogy az iskolában szondát tartanak, nehogy valaki részeg legyen az iskolában.

Nekem speciel nem élvezet a dohányzás. Drogokat nem is próbáltam. Piálni meg nem piálok... Nem rúgtam be soha. Bár sört már ittam. (Najó, igen, még ez is sok, de ha mindenki ilyen körülötted, akkor elég szar kívülállónak lenni.)

Mondjuk ezt nem teheti meg minden kamasz fiú, de mittudomén pl motorozás akkora feeling, és olyan jó érzés... És a cigi árát inkább benzinre költené! Vagy teszem azt biciklizni is eszméletlen jó. És amikor az ember érzi, hogy termelődik benne a boldogsághormon, mert dobog a szíve, és pörög, és jön az adrealin-bomba az ereibe... Na az elképzelhetetlen milyen jó. Sőt megyek is motorozni, amíg a sok hülye lövi magát! (Najó elfogult vagyok a motorokkal... De bármilyen sport megteszi.)

14/F

2012. szept. 28. 15:52
 25/29 anonim ***** válasza:

Mint nemdohányzó megkérdezném: Mennyit, mikor, kivel és miért. Utána ezeket beszélném át vele.

Ha dohányoznék elmondanám mekkora csapda, és sürgősen leszoknék.

2012. szept. 28. 18:11
 26/29 anonim válasza:
Pofon? Olaj a tuzre... En elmeselnem hogg a cigaretta elobbre hozza az oregedest, a bor elcsunyul, fogak romlanak kihullanak, haj fako lesz, es hullani lesz. Kivonja a c vitamint es kalciumot a szervezetbol. Sargas arcbort es beesett szemeket okoz. A fiatalsaga rovidul Minden elszivott cigivel.
2012. okt. 2. 04:32
 27/29 anonim ***** válasza:

Magamra vetnék, mert én is cigizek, igaz nem sokat. Arra próbálj meg fókuszálni, hogy elkezdeni könnyű, de letenni a legtöbb ember egy életen át nem tudja. Pedig drága, ronda, büdös, egészségtelen és arra kényszeríti majd, hogy mínusz 20 fokban is kimenjen az erkényre a hülye cigi miatt. Az elrettentő példák nem hiszem, hogy hatásosak.

Tiltani semmiképp nem tiltanám az ő korában, azzal pont az ellenkező hatást éred el. Valószínűleg a barátainak akar imponálni vele, az ő hatásukra cigizik.

Egyezzetek meg abban, hogy ha bulizik, akkor rendben egy vagy két szál, de hétköznap ne legyen cigi. Így később könnyebb lesz változtatnia, ha akar (és biztosan akar majd).

2012. okt. 2. 11:33
 28/29 anonim ***** válasza:

Vennék neki egy valódi kubai szivart. Szívja el egy negyedóra alatt! Úgy kiüti, hogy elmegy a kedve a dohányzástól.

Lelki beöntést adnék neki arról, hogy nem kell kútba ugrania, ha a haverjai azt csinálják.

2012. okt. 7. 15:49
 29/29 anonim válasza:
49%
ha én megtudnám, hogy a fiam cigizik, rábeszélném olcsóbb cigire, és megmondanám neki, cigizhet ha megkeresi rá az árát :-D
2012. okt. 7. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!