Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinálnátok, ha megtudnáto...

Mit csinálnátok, ha megtudnátok, hogy a gyereketek cigizik?

Figyelt kérdés
a 14-15 éves gyerekről lenne szó. megbüntetnétek? már sokszor elmondtátok hogy rossz meg minden főleg hogy van olyan rokon aki ebbe halt bele de őt nem érdekli. mit csinálnátok?

2012. szept. 27. 17:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
94%

Jaj mindenki azzal jön hogy pofon vágná a gyerekét!

Miért? Megkérdeznék itt mindenkit, hogy ti nem ezt csináltátok gyermek korotokban?

Mi is kipróbáltuk a cigit 14-15 éves korunkba a barátnőimmel :d

egy ideig jó heccnek hittük és utána abba hagytuk, senki sem cigizik közülük. Ha anyámék adtak volna nekem ezért egy pofon tuti csak azért is csinálnám!

Nem így kell hozzá állni!

Le kell ülni elbeszélgetni a gyerekkel, hogy ez nem jó, meg büdös, meg látod anya meg apa se cigizik...

és neki kell eldöntenie hogy mit akar! Az ö döntése legyen hogy ne cigizzen.

ha majd a fiam akkora lesz lefogok ülni vele beszélgetni, és ö helyesen fog dönteni :D

kitartást, és sok türelmet kívánok!

2012. szept. 27. 21:27
 12/29 anonim ***** válasza:
37%
Jájj, ezt hiszitek, én 14 éves vagyok, és a gyerekek úgy vannak vele, hogy "úgyis szar az élet, legalább ezt élvezzük ki." Kész ennyi, bármit csinálnak, pia drog, cigi minden megy, szarnak rá. Pedig ez egy elit suli. Bele se merek gondolni, hogy mi lehet amúgy.
2012. szept. 27. 21:36
 13/29 anonim ***** válasza:
81%
1-es vagyok. Természetesen nem agyonvernénk azt a gyereket a férjemmel, de biztos vagyok benne, hogy ez egy olyan dolog lenne, amivel a frászt hozná ránk, és a dühvel kevert ijedtség ezt hozná ki. A férjem ki sem próbálta a cigit, én igen, de nem tudom, mi a jó benne. De mind a ketten erős passzív dohányosok voltunk/vagyunk a családunk révén. Látjuk, hogy mennyi pénzt visz el, és hogy milyen gusztustalan, függőséget okozó szer ez. Nem vagyunk pénzesek, nem fogjuk tudni megadni a gyereknek a hegyilevegőt, a bio élelmiszert, de azt igen, hogy ne kelljen rákot okozó, tüdőt és szaglást, ízérzékelést romboló cigarettafüstben élnie. Ezt nem csak tőlünk, hanem saját magától is meg kell, hogy érdemelje. Szeretném, ha úgy szeretné magát, hogy ne kelljen önpusztító anyagokhoz nyúlnia.
2012. szept. 27. 22:26
 14/29 anonim válasza:
100%
Büntetéssel, veréssel csak a bizalom gyengülését lehet elérni. Nem tudom, hogy mi a megoldás, de nem ez, az biztos.
2012. szept. 27. 22:37
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
12-es: Nem a suli oktatási színvonala adja meg a diákoknak azt, hogy értelmet találjanak az életükben. Szomorú, hogy így élitek meg ezt az életszakaszt. Szomorú, de nem a sulin és nem a "világon" múlik, hanem rajtatok. Depizni könnyebb, mint küzdeni, a világ meg manapság tele van menő gyávákkal. Nem tetszik? Attól még igaz. Aki dohányzik, iszik, szexszel agyba-főbe, és ezzel próbálja elérni a jó érzést (csak annak másodperceit csípi el vele, vagy azt sem), csak tönkreteszi az esélyét arra, hogy egyenesbe hozza az életét. Pazarolja azt a kevés időt, amije van, ráadásul a legtermékenyebb időszakot. Szánalmas ez minden életkorban, de ilyen fiatalon félelmetes, és szomorú. Csak rajtatok áll, mikor hagyjátok abba, és kezdtek el értelmesen gondolkodni. Reméljük, mire bevillan, hogy jah, lehetne értelmesen is élni, addig még marad egy erre alkalmas test is!
2012. szept. 27. 22:45
 16/29 anonim ***** válasza:
87%
Kérnék tőle egy szálat.
2012. szept. 27. 23:18
 17/29 anonim ***** válasza:
91%

15L vagyok, "partidohányos" vagyok (bár nem minden bulin szoktam), ill. akkor cigizek, ha nagyon megkívánom. Persze a szüleim nem tudnak róla. Vagyis ők úgy tudják, hogy naggggyon ritkán (kb évente 2x) max 1 szálat. (én ezt még nem tartom vészesnek)

Ha megtudnák, hogy a bulik többségén cigizek, akkor apu szerintem nem szólna semmit, vagy max megjegyezné, hogy az életem, úgy teszem tönkre, ahogy akarom...Anyu pedig úgy fél-1 órán keresztül arról magyarázna, hogy mennyire káros, meg, hogy ne csináljam, ...

Ha elkezdenék rendszeresen (minden nap) cigizni, akkor szerintem a szüleim reakciója ez lenne:

anyu: ugyanaz a hosszú duma arról, hogy mennyire káros, és mondaná, hogy nem ad többet pénzt nekem. :D esetleg eltudom képzelni, hogy megpofozna, de ebben nem vagyok biztos...azt is eltudom még képzelni tőle, hogy elvenné a pénzemet, hogy ne költsem cigire, és ezentúl csak az ő felügyeletével használhatnám, ha venni akarok belőle valamit.

apu: megint azt mondaná, hogy úgy teszem tönkre az életem, ahogy akarom, és szerintem ő is mondaná, hogy tőle ne számítsak többet anyagi támogatásra. (számára olyan "tökéletes egyetlen pici lánya" vagyok, szóval ezt az "anyagi támogatás"-t nem csak úgy kell érteni, hogy bulizáskor nem adna pénzt, vagy úgy, hogy azt a felügyeletük nélkül költeném el, hanem pl nem vinne el vásárolni a kb 50 km-re lévő nagyvárosi plázába, meg ilyesmik)

Meg persze mindketten csalódnának bennem. :(

áááá esélytelen dolog, hogy valaha rászoknék a cigire, a szüleim bizalma és törődése többet ér nekem.

2012. szept. 28. 02:06
 18/29 anonim ***** válasza:

amíg ott lakik, vagy el nem múlt 18 éves addig ne cigizzen !

elmúlt 18 és akkor is akar cigizni, házba nem cigizhet és a cigit is a saját pénzén vegye persze nem abból a saját pénzből, amit te adsz neki zsebpénzt ! saját maga kerítse elő rá a pénzt !!!

2012. szept. 28. 09:23
 19/29 anonim ***** válasza:

Az enyém még kicsi, de emlékszem, anyukám hogyan reagálta le. Elmondta, hogy

- Hülye vagyok, sárgák lesznek a fogaim

- Ő erre az életben nem fog nekem pénzt adni

- Azt nem tudja leellenőrizni, hogy a távollétében mit csinálok, de előtte nem gyújthatok rá.

16 éves voltam, tényleg nem kötözhetett már maga mellé. Akkor eszméletlen nagylányos dolognak tűnt, de aztán rájöttem, hogy drága és büdös, így leszoktam róla. És is így fogok reagálni, mert mi mást lehet csinálni?

2012. szept. 28. 10:44
 20/29 anonim ***** válasza:
Az ilyenkor a fő kérdés, hogy a szülő vagy valamelyik közeli rokon cigizik-e. Mert ha igen, akkor sokkal nehezebb leszoktatni róla, mint amikor a családban nincs egyetlen dohányos sem.
2012. szept. 28. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!