Tudnátok tippeket adni tápszer ügyben? Tej és szója allergiás kisfiamnak Milupa Pepti 2 tápszert próbáltam adni, de nagyon rossz az íze. A kakaót sajnos nem szereti. Gyümölcslével lehet ízesíteni? Vannak tapasztalatok gyümi turmix ügyben?
Ízesítési tippeket szeretnék kérni ill. az lenne a kérdésem, hogy létezik-e tej allergiásoknak ízesített tápszer?
Próbáltunk rizs és zab tejet, de az íze borzasztó és mivel szója allergiás is, ezért a vaníliás szója ital is ki van lőve.
Kéne neki a napi tej helyettesítő, mert nyelőcső gyulladása van és reggel pl. nem eszik, hanem ilyesmit iszik.
Bocs, a tejfehérje-allergia valahogy kimaradt, pedig írtad korábban is!
Szegénykém :(
Mi ittunk pepti 2-őt, de nem okozott gondot, viszont másik gyerekem a sima tápszert sem szerette, neki a vanilía íze oldotta meg. Vagy a tápszer vizébe főztem bele vaníliarudat (nem olcsó mulatság sajnos) és úgy kevertem össze a tápszert+ pici cukor kellett bele vagy pedig vaníliarúdakat tettem a cukorhoz, átvette az aromáját és azzal ízesítettem a tápszert. Próbáld ki, hátha.
Jobbulást a kisfickónak, remélem mihamarabb kinövi!
Oviba viszed neki külön az ételét? Milyen az óvónők hozzáállása?
Semmi gond és nagyon köszi a tippet!:)))
Az ovi 3. hetében lett meg az eredménye a tükrözésnek.
Olyan szinten kiakadt a sok hányástól, hogy egy alma látványától sírni kezd, mert azt hiszi hogy kötelező megennie!
Ez sajnos nem túlzás!:(
Most addig itthon van, amíg át nem állunk egy normális, diétás étkezésre, amiben már lehet pl. szendvicset csomagolni.
Ha már beállt nála a diéta, akkor fogjuk megbeszélni hogy a főtt kajával mi a helyzet. Amúgy nagyon jól állnak hozzá a kérdéshez és megengedik hogy kaját vigyen be az ember.
Igen, igen köszi!
Ez egy spec. helyzet abból a szempontból, hogy ez egy okt. intézmény is és integráló ovi.
3 évesem is tej- és tojásallergiás. Ő Milumil Pregomin tápszert kap, nem értem, miért Peptit írtak fel nektek, mikor azt nem is ihatják a tejfehérje allergiások! Legalábbis nekünk a gasztroenterológus mondta. (Mi magánúton járunk gasztroenterológushoz, egyébként.)Van még egy másik is, amit kimondottan tejallergiásoknak írnak fel, de mivel nekünk ez bevált, így nem tudom, mi a neve, de azt hiszem, amit már írtak a Nutriol. A Sinlac-nak sincs rossz íze, de az nem helyettesíti a tejalapú pótlást, ha a tápszert te is annak szánod.
Én kókusztejjel ízesíteném a helyedben (én kókusztejporból csinálom), annak kellemes, jó íze van, de szerintem íratnod kellene fel speciális tápszert.
Én gyümölcsturmixot is kókusztejjel készítek, kókusztej+gyümölcs, esetleg kevés mézet teszek még bele.
Hígabb tejbegrízt nem eszi meg a fiad? Az is tápláló.
Köszi!
Én kérdeztem rá és a Sinlac mellett írta még fel a Gasztro doktornő a Milupa Pepti 2 tápszert.
Majd utána nézek, mert akkor lehet hogy az nem is jó!
Nekem még a főzős vanília pudingot mondta a dietetikus (Sinlac alkalmas főzésre) és a vanília rúddal való ízesítést írta még egy anyuka.
Mindenkinek nagyon köszönöm, sok jó tippet kaptam!:)
Köszi a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!