Mit tegyek? Barátnőm 3 éves fia bántja az én 2 éves
fiamat? Mit mondjak neki?
Figyelt kérdés
Már 5 éve barátkozunk. Lányom akkor 2 éves volt. Rá 1 évre neki is lett egy babája. Így nődögéltek, közben nekem is lett még egy baba. A barátnőm fia és az enyém közt csak 1 év van. Mégis a 6 éves lányomat "szereti" a fiamat meg szerintem utálja vagy csak nem szereti. Együtt járunk oviba és amint leteszem a Fiam, az övé egyből lecsap és vagy megüti vagy fellöki. Ma délután 3x elesett az enyém, úgy fellöki. Az anyja meg, csak azt mondja neki, hogy nem szabad Márk. szerintem ez nem elég. Már nem merem elengedni az enyémet, mert egyszer ha erősebben fellöki, baj is lehet belőle, attól függ hová üti magát. Mit mondjak neki. Nem akarok összeveszni velük, de semmiképp nem akarom, hogy bántsa a fiamat. Amúgy nem csak az enyémmel csinálja. Vad idegen gyerekeknek is neki megy. Az az igaszság, hogy ilyenkor én adnék neki egy pofont. Azt mondta a barátnőm a fiamnak, hogy add vissza a Márknak, de ez szerintem hülyeség, mert még csak 2 éves és ha erre ösztönzöm, lehet, hogy mást is bántana utána. Mit tegyek? Ne menjek velük? De mit mondok miért? Pont egy időben visszük a gyereket, majdnem egy utcából. Segítsen aki járt ilyen cipőben!!
2012. szept. 20. 16:44
1/6 anonim válasza:
nekem fontosabb lenne a gyerekem, mint a barátság
a fenekére csapnék, és azt mondanám, hogy "na, látod, ilyen az, hogyha egy nagyobb bánt egy kisebbet... most te voltál a kisebb"
2012. szept. 20. 19:33
2/6 anonim válasza:
kieg: nincs gyerekem
-bocsi-
2012. szept. 20. 19:33
3/6 anonim válasza:
A gyereket nem bántanám, az egészen biztos, viszont az anyukával elbeszélgetnék (természetesen nem a gyerekek jelenlétében és füle hallatára), és ha azt tapasztalnám, hogy továbbra is lesz@rja, mit csinál a gyereke az enyémmel, akkor megszakítanám a barátságot, mert a gyerekem egészsége, kiegyensúlyozottsága, nyugalma fontosabb, mint egy ilyen barátság. Szerintem ha tényleg így viselkedik a barátnőd, akkor ő nem igazi barát.
2012. szept. 20. 23:35
4/6 anonim válasza:
bizony beszélgess el vele őszintén,ha nincs semmi változás,én bizony erélyesen rászólnék a kisfiúra megfognám erősen a kezét,hogy érezze mérges vagyok,és mond hogy nem szabad,vagy anyuka felfogja hogy ez nekd fontos,és ő sem örülne ha látná hogy más veri a fiát.
2012. szept. 21. 11:53
5/6 A kérdező kommentje:
Hát..köszönöm mindenkinek. Sajnos még összesen 3 évig fogunk együtt járni az oviba. Ma reggel is jól meglökte, amikor bementünk az ajtón, de pont a sarokban volt a fiam és így nem sikerült neki nagyot lökni. A barátnőm rászól, de nem elég ennyi. Gondolom ő nem akarja bántani szóval sem. Mondtam a kis lányomnak, hogy ha kimennek az udvarra ne játszon a Márkkal és mondja meg neki, hogy azért mert bántja a Tomikát. Hátha bejön. Ma mondta a barátnőm: Még 3 évig idejárunk az oviba, ezalatt hátha összebarátkoznak. De ez a barátkozás nem az én fiamon múlik, mert az enyém normális és ő szerette a Márkot. Tök rossz ez az egész. Tuti, hogy nagyon meg fog sértődni, de nem tudok mit tenni. Majd meglátjuk mi lesz ma délután. köszi
2012. szept. 21. 12:31
6/6 anonim válasza:
állj ott és ha látod, hogy épp fellökni készül akor fogd meg a Márk kezét, guggolj le hozzá és mondd neki:
-nem szabad Tomikát bántani, finoman simogasd meg- és akkor a kezével simogasd meg a fiadat- látod, ez jól esik neki, így tudja, hogy szereted és nem fog félni tőled ezután, mert most fél mert mindig bántod! Ami csúnya dolog és én is haragudni fogok rád, hogy ilyen bután viselkedsz, pedig te egy nagyon okos fiú vagy és szeretnék büszke lenni én is rád, ezért figyelj oda legközelebb, hogy ne bántsd Tomikát!
ezt nyilván az anyja is látni-hallani fogja és talán neki is le fog esni, hogy a fia túllépte a tűréshatárt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!