Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van köztetek olyan, akinek...

Keranya kérdése:

Van köztetek olyan, akinek MUTISTA a gyermeke?

Figyelt kérdés
Hogy indult az ovi nektek? Mit csinál bent a gyereketek? Szeret oviba járni? Hogy állnak hozzá az óvónénik?
2012. szept. 13. 06:54
 1/9 masni1 ***** válasza:
0%
Nem AUTISTA véletlenül???? Mert akkor spéci hely kell neki.
2012. szept. 18. 18:07
 2/9 alaszka ***** válasza:
Nem autistát kérdez,hanem mutistát. Az olyan gyerekek, akik nem beszélnek idegenekkel. Az én lányom nem az (védőnő, óvónők szerint), de ő sem beszél akárkivel. Aki nem szimpatikus neki, annak nem válaszol, és nem is bólint, ha pl. kérdezik. De oviban nem volt gond, eleinte csak akkor beszélt, ha kérdezték, de mostmár középsős, és csacsog az óvónénikkel is. Viszont, akit ritkán lát rokont, vagy szomszéd néni, akit minden nap lát, velük nem hajlandó egy szót se szólni. Azt mondják, visszahúzódó csak. A tiednél megállapították a mutizmust?
2012. szept. 18. 22:20
 3/9 A kérdező kommentje:

A mi kislányunk nem beszél mással, csak velünk és az én szüleimmel. Decemberben lesz 5 éves, és az ovit most kezdte. Tavaly nyáron költöztünk és az összes ovi tele volt a kerületben, ezért kezdte csak most.

Járunk kineziológushoz, aki nagyon sokat segített! Neki köszönhetően legalább bólogat, ha kérdezik. Ha valami baja van, vagy szeretne valamit, nem tud szólni.

Egyértelműen mutista, de szakértői bizottság még nem állapította meg.

2012. szept. 19. 07:08
 4/9 alaszka ***** válasza:
Az én lányom bölcsis is volt, így meg kellett szoknia, hogy más felnőttekkel van. Viszont azon kívül ő sem szól senkihez. Én emlékszem rá, hogy én is ilyen voltam gyerekként, még az iskolában is nagy levegőt kellett vennem, ha a tanárt meg kellett szólítani. Az oviban hogy kezelik a dolgot? Ha kérdezitek, miért nem szól, akkor mit mond? Az én lányom is mindjárt 5 éves, kb. 3 éves kora óta áll ez fenn, itthon pedig egyenesen harsány, hangos gyerek, mások el sem hiszik mennyire. Ő azt mondja, hogy fél a felnőttekkel beszélni.
2012. szept. 20. 12:50
 5/9 A kérdező kommentje:

Az oviban egész jól állnak hozzá. Megpróbálnak úgy kérdezni tőle, hogy bólogatással tudjon válaszolni. Van az oviban pszichológus is, megkértem, figyelje meg Biankát (a lányomat), jövőhét pénteken pedig leülünk és átbeszéljük a dolgot.

Biust, ha kérdezem miért nem beszél mással, azt mondja, hogy nem tud beszélni.. Az a gond, hogy gyerekekkel se beszél. Nagyon egyedül érezheti magát..

Az a fura, hogy nagyon okos, talán túl okos is.. Már fél éve olvas és mostanában elkezdett írni is...bal kézzel.

Amúgy nagyon akaratos és hisztis is. Valahol ki kell adnia magából a feszültséget.. :-)

2012. szept. 20. 15:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Hasonló problémánk van, de autizmussal megspékelve. A bölcsit és az ovit így csináltuk végig, most 9 éves, a suliban már válaszol, ha kérdezik, de magától nem kezdeményez társalgást. Viszont ha velem, vagy az apukájával van, akkor be nem áll a szája, és számára tök idegeneknek is mindenről beszél. Úgy veszem észre, hogy ez sokat változott az idő előrehaladtával, ahogy nő, valahol ez a szorongás is oldódik valamelyest, de magától biztosan nem lesz szószátyár. Na, de este itthon bepótolja, be nem áll a szája :)
2012. szept. 26. 15:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves előző!

A Ti gyerkőcötök evett rendesen az oviban? Csak a felnőttekkel nem beszélt vagy a gyerekekkel sem?

2012. szept. 26. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát, volt olyan eset, amikor megetették az óvónénik, mert már attól féltek, hogy el fog ájulni. Nem erőszakosan persze, de sokszor magától nem kezdett hozzá. Az autisták egy része furcsán viszonyul az ételhez, nálunk a szín szerinti táplálkozás ment egy ideig, de ezt már nagyjából kinőtte. Rágni későn tanult meg. Nagyon soványka volt, de ez lehet genetika is, én is hasonló testalkatú voltam annak idején. A leves volt az, amit általában mindig megevett. Arra figyeltem, hogy reggel egyen, mielőtt elindulunk, és délután, ha hazaértünk, egyből evéssel kezdtünk. Most már nincs ilyen gond, szinte mindent megeszik a suliban.

A gyerekekkel és a felnőttekkel sem beszélt. Magától most sem kezdeményez beszélgetést, ha kérdezik, már válaszol, vagy bólogat.

2012. szept. 27. 08:16
 9/9 anonim ***** válasza:
nem vagyok személyesen érintett, csak minden reggel együtt utazom egy óvónővel, és ő mesélte, hogy a csoportjukba járt egy mutista kislány. Igaz, hogy nem beszélt egy szót sem, de egyébként nem volt vele gond, és a szavaiból úgy vettem ki, hogy kifejezetten szerették ezt a kislányt. Ő csak az anyukája jelenlétében beszélt. Anyák napján, amikor ott volt az anyukája, egy egész verset elszavalt hangosan :) azt mondta, állítólag az anyához való túl szoros kötődés az oka
2012. okt. 18. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!