Van köztetek olyan, akinek MUTISTA a gyermeke?
A mi kislányunk nem beszél mással, csak velünk és az én szüleimmel. Decemberben lesz 5 éves, és az ovit most kezdte. Tavaly nyáron költöztünk és az összes ovi tele volt a kerületben, ezért kezdte csak most.
Járunk kineziológushoz, aki nagyon sokat segített! Neki köszönhetően legalább bólogat, ha kérdezik. Ha valami baja van, vagy szeretne valamit, nem tud szólni.
Egyértelműen mutista, de szakértői bizottság még nem állapította meg.
Az oviban egész jól állnak hozzá. Megpróbálnak úgy kérdezni tőle, hogy bólogatással tudjon válaszolni. Van az oviban pszichológus is, megkértem, figyelje meg Biankát (a lányomat), jövőhét pénteken pedig leülünk és átbeszéljük a dolgot.
Biust, ha kérdezem miért nem beszél mással, azt mondja, hogy nem tud beszélni.. Az a gond, hogy gyerekekkel se beszél. Nagyon egyedül érezheti magát..
Az a fura, hogy nagyon okos, talán túl okos is.. Már fél éve olvas és mostanában elkezdett írni is...bal kézzel.
Amúgy nagyon akaratos és hisztis is. Valahol ki kell adnia magából a feszültséget.. :-)
Kedves előző!
A Ti gyerkőcötök evett rendesen az oviban? Csak a felnőttekkel nem beszélt vagy a gyerekekkel sem?
Hát, volt olyan eset, amikor megetették az óvónénik, mert már attól féltek, hogy el fog ájulni. Nem erőszakosan persze, de sokszor magától nem kezdett hozzá. Az autisták egy része furcsán viszonyul az ételhez, nálunk a szín szerinti táplálkozás ment egy ideig, de ezt már nagyjából kinőtte. Rágni későn tanult meg. Nagyon soványka volt, de ez lehet genetika is, én is hasonló testalkatú voltam annak idején. A leves volt az, amit általában mindig megevett. Arra figyeltem, hogy reggel egyen, mielőtt elindulunk, és délután, ha hazaértünk, egyből evéssel kezdtünk. Most már nincs ilyen gond, szinte mindent megeszik a suliban.
A gyerekekkel és a felnőttekkel sem beszélt. Magától most sem kezdeményez beszélgetést, ha kérdezik, már válaszol, vagy bólogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!