Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan szokassam a 3 éves...

Hogyan szokassam a 3 éves kisfiamat a bilire?

Figyelt kérdés
Rá szokott ülni a bilire, de csak ha én mondom neki, pisil bele egyszer-kétszer, és utána megint kéri a pellenkát! Ti hogy szokattátok rá a bilire?
2012. aug. 29. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ez így nem jó.

ha egyszer elkezded ne legyen visszaút.

én elhatároztam egy nap hogy mától nincs pelenka.

2 éves 2 hónapos volt, igaz kislány de ez nem változtat hogy kell leszokatni,..

én úgy csináltam hogy vettünk egy székes bilit:

[link]

tetszett neki hogy ráülhet ilyesmi..

levettem róla a bugyit és mondtam hogy nincs több pelenka, elfogyott ő már nagy kislány bilibe vagy wc szűkítővel a wcbe kell pisilni kakilni..

eleinte nehéz volt mert ő a bugyival nem volt kibékülve,napokba telt míg feltudtam rá húzni !

voltak balesetek ,nem óránként ültettem hanem amikor láttam hogy a nunijához nyúl vagy hasonló ( úgyis tudod mikor iszik vagy mikor szokott kakilni pisilni a pelusba)

akkor gyorsan ráültettem és ha belement szó szerint örömtáncot jártunk az apjával, tetszett neki nagyon,persze voltak balesetek az elején ,belepisilt, kakált a bugyiba akkor mondtuk neki hogy :

csúnya kaka, fúj büdös, nem szabad csak a bilibe,pisilni, kakálni, mutattam odaadtam a kezébe a pisis bugyit hogy lássa nem jó az, emellett a szönyegre is sikeredett néha na akkor is mondtuk a magunkét. tetszett neki később ő is mondta hogy rápisilt szőnyegre csúnya kaka :)

és szépen napról napra megértette hogy neki a bilibe kell pisilni,kakilni..néha kapott egy kis csokit, vagy hercegnős matricát a motorjára ha sikerült alkotnia-

igazából 3 hét alatt szépen rákapott a dolgokra, már éjjel is szobatiszta volt.

mielőtt lefektettem megpisiltettem így nem pisilt éjjel.

volt baleset de vagy 2 szer.

és mikor eldöntöttem hogy nincs pelenka, nem is adtam rá többet.

vettem neki bugyipelust pár darabot azt adtam rá éjjel hogy mégis kicsit bugyi hatása van hogy fel kell húzni és nem tépőzáras..

de így is megmaradt 6 darab-

igaz ő kislány de a kisfiamnál is így fogom csinálni novemberben születik majd :)

ha apuka néha otthon van menjen el ő vele pisilni, mutassa meg hogy kell,pisiljenek le együtt ha van udvar, fűt, fát, tetszeni fog neki.

ő már 3 éves nagyobb, értenie kell amit kérni szeretnél tőle.

de viszont tényleg 1 a fontos ha levetted a pelenkát ne add rá vissza, különben bezavarod.

nincs pelenka és kész, vegyetek együtt valami szép fiús bugyit húzzátok fel mókázzatok hogy ez milyen jó dolog.

és ha belekakil vagy pisil a bugyiba úgy járj el ahogy írtam,

de az is lehet hogy a wc szűkítő is tetszene neki hiszen apa és anya is odajár és az olyan nagy dolog !

az én lányom is járt utánam hoztam magammal hogy lássa anya és apa is wcbe pisil,mert már nagyok, nem kell pelus..

sőt lehet durva de még a kakit is megmutattam hogy mi is ide végezzük , és csak nézett :))

na hát ennyi röviden remélem sikerrel jársz, ha van kérdésed írj :)

szia !

2012. aug. 29. 16:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen a részletes válaszodat én is így fogok cselekedni :), remélem sikerrel járok/-unk mert ez így nem megy tovább! Sok egészséget kívánok a következő babádnak, és gratulálok a kislányodnak!
2012. aug. 29. 20:27
 3/4 anonim válasza:
Nálunk ez úgy zajlott, hogy vendégségbe mentünk, ahol egy hasonló korú kislány "megmutatta", hogy hogy kell csinálni. Másnap megbeszéltük, hogy elfogyott a pelenka és elővettük az összes bugyiját, kiválasztotta, hogy melyiket akarja felvenni. Voltak balesetek az elején, de aztán belerázódott. Ne add vissza rá a pelenkát, ha nem muszáj. Egyébként lehet, hogy a bilivel van baja. Nálunk is a végén derült ki, hogy a WC szűkítő jobban bejött neki.
2012. aug. 29. 23:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekünk nyáron bejött hogy kint volt, egy idő után megtanulta hogy szóljon előtte, csak figyelni kellett. Ez a "lepisiljük a fát/bokrot/követ/bármit ami a riasztás után gyorsan meg lehet célozni" nagyon tetszett neki. Bilire meg úgy ment hogy tettünk bele valamit (általában egy zsepi bánta) és amikor szólt kint hogy kell akkor mondtuk hogy azt pisilje le. Leül, pisil, megnézi :) egy idő után rászokott (kb egy hét után magától ment oda). Kakilásnál dettó csak ha előre tudtam hogy az lesz akkor 2 széthajtva és könnyebb kimosni. Wc már neccesebb volt, szűkítő, eleinte ott is volt alatta valami aztán megunta.
2013. okt. 18. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!