BNO: F84.9 Mit jelent ez a kód kisgyermeknél? Ez már autizmus?
én másoltam be a kódokat.
nálunk ugyan ez volt, megkésett beszédfejlődés... mint írtam, ha autizmus gyanús, ha nem, a beszédre csak ez a kód van. nem egy olyan családdal találkoztunk ahol már biztosan makk egészséges a gyerek, csak a beszédével volt gond, náluk is az autizmus gyanút írták a papírokra, vagyis ezt a kódot.
mondjuk igaz a másik oldala az, hogy az autizmus tünetei 4-5 éves korra erősödnek fel annyira, hogy ki tudják mondani :(
szerintem ne ijedj meg, fejlesszetek, csináljátok a gyakorlatokat, nagyon kicsi, ilyenkor még nagyon jól kezelhető :)
Szia
Ha nem az autizmusba kód alá sorolták, akkor valószínűleg nem is az. Az autizmus legjellemzőbb tünete hogy a gyerek "átnéz az embereken", nem teremt kapcsolatokat.
Ezen kívül pl. [link] Jó ha tudod, hogy az autizmus diagnózist a korai fejlesztőkben állítja fel egy bizottság, amelyben több szakember is van. A gyermeked leírt problémája nekem nem tűnik olyan súlyosnak. Nem érdemes elkeseredni. Viszont ápolási díjra lehet, hogy jogosult vagy.
Aki gyógypedagógus kérdezném hogy nem szakmai hiba 2.5 éves nem beszélő (megkésett beszédfejlődésű) gyerekre "ráhúzni" ilyen korán a f 84.9-et??
Az én fiam is megkésett beszédfejlődésű volt, mégis 2.5 évesen sehol semmilyen szakember nem húzott rá semmilyen kódot vagy diagnózist mert ezt túl korainak ítélték meg.
Neki sem volt más egyéb baja, "csak" a beszédje, kommunikációja.
Most 5 éves nem meghatározott nyelvi fejlődési zavar nevű diagnózist kaptunk a Tanácsadóban és a Vadaskertben is!
Sziasztok!
17. válaszolótól kérdezném hogy a diagnózisuk mit takar?
Írhatok Neked privit?
Köszi!
Kislány, vagy kisfiú?
Mert a megkésett beszédfejlődés lányoknál 2 évtől van, fiúknál 3 évtől.
Megkérdezhetem mi lett veletek végül?
Mi is ezt a kódot kaptuk meg diagnózisra, de az epikrizis részbe azt írta a Vadaskert megfigyelésük alapján a kislány autizmus sprektumzavarral él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!