BNO: F84.9 Mit jelent ez a kód kisgyermeknél? Ez már autizmus?
F84.9 Nem meghatározott pervazív (átható) fejlődési zavar
itt a linkje,sajna többet én sem tudok
Igen, az. Hány éves a kisgyermek?
Valószínűleg még nem tudták pontosan diagnosztizálni, csak később fogják tudni.
nem, ez még nem autizmus. ne írjon már ilyeneket aki nem ért hozzá...
F84 Pervazív fejlődési zavarok
F84.0 Gyermekkori autizmus (autismus infantilis)
F84.1 Atípusos autizmus
F84.2 Rett szindróma
F84.3 Egyéb gyermekkori dezintegratív zavar
F84.4 Mentális retardációval és sztereotip mozgászavarral társuló túlzott aktivitás
F84.5 Asperger szindróma
F84.8 Egyéb pervazív (átható) fejlődési zavar
F84.9 Nem meghatározott pervazív (átható) fejlődési zavar
ezt a kódot az kapja akinél még nincs meg a végleges diagnózis, tehát nem tudják, hogy autista-e, de már erre kezelik.
nálunk is ez a kód, csak a beszéd van gondja a fiamnak, másban nincs szerencsére, de csak az autizmushoz tudják tenni, a fejlesztőnk is ezzel kezdte el kezelni, de ő se talált semmi problémát azon kívül, hogy pocsék a kommunikációja :/
gondolom még nagyon az elején vagytok, mi 1 éve kezdtük a vizsgálatokat. milyen problémával vitted el?
Ok, ez igaz, de én úgy értettem, hogy attól, hogy valaki nem produkálja az összes jellemző auti tünetet, még simán lehet auti. Vannak magasan funkcionáló autisták, Aspergeresek, akikről "ránézésre" nem lehet megmondani, hogy autik.
Egyébként személyes tapasztalat, hogy kicsi korban még csak néhány tünet érzékelhető, úgy 4-5 éves kor körül jön elő a többi.
A pervazív zavar jelentése pedig pont az, hogy az egész személyiséget érintő zavar, tehát feltételezhető, hogy a szakemberek több területen is tapasztaltak problémákat, ha ez a diagnózis. Gyanítom, hogy később "finomítanak" majd rajta, ezért kérdeztem, hogy mennyire kisgyermek az a kisgyermek, mert 4-5 éves kor előtt még nem lehet pontos diagnózist felállítani.
(Nálunk az első tünetek másfél éves korban jelentkeztek, de pontos diagnózisunk - hosszas procedúra után - csak 5 és fél éves korban lett.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!