Hogyan szoktattad le egy éve fölötti gyermeked a cicin való elalvásról?
egyik éjjel egyszer csak nem adtam neki szopit. Kínáltam mással, persze nem kellett. másfél órát nyűglődtünk, aztán elaludt. Másnap csak fél órát nyűglődött de már nem sírt, csak forgolódott. Harmadnap átaludta az éjszakát. Azóta is alszik. Nappal se kérte már nagyon a cicit, inkább rászokott a joghurtra, tejre, enyhe kakaóra. Reggel és este iszik tejet azóta. Ez neki a pótlék. Ő is 17 hónapos volt ekkor. Muszáj volt leszoktatnom már, mert nem bírtam fizikailag. Azóta napközben is jobban eszik, jobb az étvágya, meghízott kicsit.
Lényeg: ha elhatározod h nem adsz neki, akkor tarts ki az elhatározásod mellett, különben azt hiszi, h csak többet kell sírnia, de azért végül úgyis megkapja,amit akar. Pedig hát ugye nem ez a cél....
Az a baj, hogy most már naponta 6-7-szer szopizik, két hónappal ezelőtt már 3-nál tartottunk.
Tudom, hogy a következetesség a legfontosabb, és hogy érezze, hogy komolyan gondolom.
Sajnos éjjel kiveri a poharat a kezemből, ha vízzel kínálom.:( Cumit, cumisüveget meg soha nem fogad el. Enni eszik napközben jól, neki a cici lelki függés, nem táplálékforrás. De lehet, hogy megpróbálom először az éjszakait kiiktatni. Köszönöm!
Először is: tabu minden ci-vel kezdődő szó. Na jó, nem mind, csak az, ami arra is végződik.
Másodszor, ezentúl csak a kisszobában van cicizés.
Harmadszor, mielőtt beájul és elalszik, lecuppantod a ciciről, hogy ketté válassza a cicizést az alvástól. Inkább fogja meg helyette a kezed, mesélj neki és úgy aludjon el.
Negyedszer: szopizás előtt igyon meg egy pohár tejet.
Ötödször: anya gyógyszert szed, ezért nem jó már a teje. Elromlott a cici, de azért megfoghatja, ha akarja.
Nálunk kb így ment. Persze ne egyszerre vezesd be a fentieket, hanem egymás után.
A cicák is macskák már egy ideje.:D Cicizés eddig is csak a kisszobában volt, viszont a lecuppantás nem megy: üvölt, visít, mintha nem is kapta volna meg.:(((
A tejet nem issza, viszont rendesen vacsorázik vagy ebédel előtte, szóval nem éhes, nem szomjas.
Igen, valahogy az alvástól kéne különválasztani a dolgot, pont ez a problémám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!