Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan szoktattad le egy éve...

Hogyan szoktattad le egy éve fölötti gyermeked a cicin való elalvásról?

Figyelt kérdés
Kislányom lassan 17 hónapos, és napról napra fontosabb neki a szopizás, már napközben is többször kéri, éjjel meg csak így alszik vissza. A délutánit kb. három hónapja sikerült elhagyni (hatalmas cirkuszok árán!), de mióta az a nagy hőség volt, visszakövetelte magának, és már a délutáni ébredéskor is azt akarja. Szeretném leszoktatni, van jó ötlet vagy valami kíméletes módszer? (Megbeszélni nem tudom vele, őrjöng és kiabálja, hogy cicc, cicc...:()

2012. júl. 20. 14:12
 1/10 anonim ***** válasza:

egyik éjjel egyszer csak nem adtam neki szopit. Kínáltam mással, persze nem kellett. másfél órát nyűglődtünk, aztán elaludt. Másnap csak fél órát nyűglődött de már nem sírt, csak forgolódott. Harmadnap átaludta az éjszakát. Azóta is alszik. Nappal se kérte már nagyon a cicit, inkább rászokott a joghurtra, tejre, enyhe kakaóra. Reggel és este iszik tejet azóta. Ez neki a pótlék. Ő is 17 hónapos volt ekkor. Muszáj volt leszoktatnom már, mert nem bírtam fizikailag. Azóta napközben is jobban eszik, jobb az étvágya, meghízott kicsit.

Lényeg: ha elhatározod h nem adsz neki, akkor tarts ki az elhatározásod mellett, különben azt hiszi, h csak többet kell sírnia, de azért végül úgyis megkapja,amit akar. Pedig hát ugye nem ez a cél....

2012. júl. 20. 15:42
 2/10 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy most már naponta 6-7-szer szopizik, két hónappal ezelőtt már 3-nál tartottunk.

Tudom, hogy a következetesség a legfontosabb, és hogy érezze, hogy komolyan gondolom.

Sajnos éjjel kiveri a poharat a kezemből, ha vízzel kínálom.:( Cumit, cumisüveget meg soha nem fogad el. Enni eszik napközben jól, neki a cici lelki függés, nem táplálékforrás. De lehet, hogy megpróbálom először az éjszakait kiiktatni. Köszönöm!

2012. júl. 20. 16:18
 3/10 anonim ***** válasza:
A barátnőm kisfia is így volt. 16 hónaposan lett leszoktatva. Először csak egyre kevesebbszer szophatott, aztán végül egyáltalán nem, mert már anyuka kezdett tönkremenni tőle. Persze, volt nagy cirkusz eleinte, meg eldobálta a rendes kaját a gyermek, de aztán muszáj volt megszoknia, mert hiába sírt, hisztizett, nem kapott. Volt egy időszak, amikor nem volt szabad megemlíteni se, hogy ci... mert rögtön jött a hiszti. De azét elmúlt, és nem volt több probléma.
2012. júl. 20. 16:22
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
Nem lehet, hogy a szeparációs szorongástól ilyen a kislányod? Kb ebben a korban szokott jelentkezni..., mert ugye írtad, hogy lelki függőségről van szó... lehet, hogy "csak" szorong. Szerintem kérdezd meg a gyerekorvost, hátha tud valamit mondani.
2012. júl. 20. 16:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Összebújva alszunk el.
2012. júl. 20. 16:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos az összebújás nem segít. Ha nem kapja meg rögtön, amit akar, akkor csíp, üt, ha engem nem ér el, akkor pedig saját magát bántja.:(
2012. júl. 20. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Először is: tabu minden ci-vel kezdődő szó. Na jó, nem mind, csak az, ami arra is végződik.

Másodszor, ezentúl csak a kisszobában van cicizés.

Harmadszor, mielőtt beájul és elalszik, lecuppantod a ciciről, hogy ketté válassza a cicizést az alvástól. Inkább fogja meg helyette a kezed, mesélj neki és úgy aludjon el.

Negyedszer: szopizás előtt igyon meg egy pohár tejet.

Ötödször: anya gyógyszert szed, ezért nem jó már a teje. Elromlott a cici, de azért megfoghatja, ha akarja.

Nálunk kb így ment. Persze ne egyszerre vezesd be a fentieket, hanem egymás után.

2012. júl. 20. 23:45
 8/10 A kérdező kommentje:

A cicák is macskák már egy ideje.:D Cicizés eddig is csak a kisszobában volt, viszont a lecuppantás nem megy: üvölt, visít, mintha nem is kapta volna meg.:(((

A tejet nem issza, viszont rendesen vacsorázik vagy ebédel előtte, szóval nem éhes, nem szomjas.

Igen, valahogy az alvástól kéne különválasztani a dolgot, pont ez a problémám...

2012. júl. 21. 12:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Próbáld megszerezni a No cry sleep solution c. könyvet, illetve az Éjszakai gondoskodás címűt, ezekben sok- sok hasznos ötlet van a hasonló problémákra, és nem a "poroszos" bőgetős elvek szerint.
2012. júl. 23. 22:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező? Hogy sikerült elválasztani az alvástól a cicizést? Ugyan ez a problémám másfél éves fiammal, mint ami Neked volt.
2013. márc. 24. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!