4 éves kislányom minden lefekvésnél hisztizik, üvölt. Van valakinek valami ötlete mit lehetne tenni?
Ha jól értem, először a kicsit altatod, aztán akarod a nagyot.
Fordítva nem lehet?
Úgy értem: a nagynak járjon ki a szokásos esti rituálé ahogy régen, a kicsi addig úgyis veled van fogod stb., és amikor elalszik meg a kicsit megeteted és ő is tud aludni majd. Szóval szerintem ez az egész a sorrenden bukik el. Ő megszokta hogy bizonyos dolgokban ő az első, mert eddig így volt, most meg itt a tesó és kidúrta. Legalábbis miatta szorult háttérbe, már nem vele foglalkoztok először. Szerintem össz-vissz ennyi baja van, próbáld ki így és meglátod mi fog történni. :)
Nem kell máshol "rangsorolni" de úgy tűnik hogy ez a terület a nagyobbik gyermekednek fájó és érzékeny pontja, erre jobban figyelj oda. A kicsi meg majd megszokja ezt, ő meg nem is fog hisztizni. Majd kíváncsian várom a fejleményeket+ a véleményed.
Nálunk is 3 év korkülönbség van és 1 szobában alszanak a lányok. A kicsi egy darabig nekem is úgy aludt el, hogy cicin, de erről le kellett szoktatnom. Először úgy volt, hogy elmentem aludni a naggyal addig a kicsit az apukája ringatta, de ez egy idő után nagyon gáz volt, mert a kicsi hőbölgött én ideges voltam a nagy meg érezte a feszkót és lassabban aludt el amitől még idegesebb lettem. Na ekkor szoktattam le a kicsit a ciciről (a cicin elalvásról) megetettem majd lefektettem, felkelt visszamentem (addig a nagy a nappaliban volt ahová mindig kimentem) kb 3-4 nap alatt megszokta a kicsi, hogy nincs cicin elalvás sőt lett egy olyan pozitív mellékhatása a dolognak, hogy tökre egyedül elaludt. megetettem beraktam a szobába, kijöttem és ő szépen elaludt. Most lassan 2 éves de ez a jó szokása megmaradt. Innentől sokkal nyugisabbak lettek az estéink. Mondjuk most már sokszor együtt mennek aludni ( a nagy még mindig igényli, hogy ott legyek amíg el nem alszik) mert a kicsi nem akar korábban lefeküdni :)
Mondjuk nálunk nem volt ordítás, de én is nagyon feszült voltam és a nagylányom érezte nagyon nehezen aludt el és én is sokat pereltem vele, annyira utáltam az egészet, már délutántól görcsben volt a hasam.
Nem mondom, hogy az a megoldás nálatok is, hogy leszoktatod a cicin elalvásról a kicsit, de az tuti, hogy valamin változtatni kell. Esetleg 1 szobába kerülnek (én nagyon féltem ettől, mert a nagy arra is felkelt ha betakartam, viszont érdekes módon arra nem kel fel, ha a kicsi ordít...sajna sokszor van még ilyen éjjel) és együtt mennek aludni?
Remélem megtaláljátok a megoldást!
Nagyon sokféle mindent írtatok, megpróbálok válogatni :-D
Azzal, hogy a nagyot altassam el először az a problémám, hogy a nagy később alszik el, mint a kicsi.Ha nincs itthon senki a kicsit nem bírom addig csendre bírni, ameddig a nagyot elaltatom.Így a nagy is mindig felkapja a fejét.Most apa a héten itthon van a nagy mellé feküdtem, úgy aludt el, de a kicsi addig apával volt.Eddig még az is nehezítette a helyzetet,hogy a kicsi szeparációs szorongással küzdött, így apával sem volt el.De ez a hétre már lazulni látszik.Szépen csendben elvolt.Itt akkor van a fő gond, ha apa nincs itthon, mert akkor 2felé nem tudok menni sajnos, pedig nekem fáj a legjobban, hogy nem tudom mindkettő igényét kielégíteni.
A kicsit leszoktatni a cicizésről ebben is van igazság, de sajnálnám Őt is pont úgy,mint a nagyot, ha sír.
A kicsi nekem még mindig 95%-ban szopik, nem akar semmit elfogadni.A cicin elalvás a hasfájós időszakban kezdődött és azóta is tart.
Utolsó válaszoló, ez nagyon aranyos :-D
Egyszer talán én is megélem, mert napközben nagyon sokat játszanak együtt, a nagy mindig kéri, hogy tegyem az ölébe a kicsit :-D
Most megpróbálom, hogy amikor apa itthon van akkor a nagyot altatom először, Ő mellé bújok, amikor nincs akkor a kicsit és utána bújok a nagy mellé.Remélem sikerülni fog és már van annyira okos a nagy hogy megérti miért történik egyszer így,egyszer úgy.
Majd beszámolok, ha érdekel Titeket.
Mindenkinek szép napot :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!