Hiszti roham hányásig?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A 3,5 éves kislányom addig hisztizett, tombolt, hogy összehányta magát. Kérek mindenkit aki tud, segítsen. Nem kapott meg valamit amit kért, mert nem játék. Nyugodt maradtam, de nem fejezte be a hisztit. Tombolt, bántotta a húgát, dobálózott. Közben az öccsét szoptattam. Megkértem menjen a nappaliba, majd megbeszéljük. Erre elkezdett hányni, remegni.

2012. júl. 15. 18:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
a hiszti mindennapos jelenség is lehet, hányással is. nyugi, sajnos ez ilyen. ki fogja nőni. nem szabad hideg zuhanyt v egyéb drasztikus reakciókat alkalmazni ilyenkor, a legjobb, ha tombolás előtt nem figyelsz rá (csak titokban), tomboláskor odamész hozzá, és némán, szorosan átöleled, h ne tegyen kárt magában v másban.
2012. júl. 16. 22:47
 12/17 anonim ***** válasza:

tegnap 13:20

Szerinted mikor az utcán hisztiző gyereknek azt mondja a szülő, hogy "Itt hagylak, ha nem hagyod abba", akkor meg is teszi azt is?...

2012. júl. 17. 04:47
 13/17 A kérdező kommentje:
A két kicsi 16 hós és 5 hós. Sok mindent próbáltam. Tegnap sarokba állítottam, beállt magától. Eddig nem tette meg. A hideg zuhany hallatára elhallgatott tegnap.
2012. júl. 17. 07:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Mikor én gyerek voltam és hisztiztem nálunk is egy pohár víz volt a nyerő. Az valahogy megnyugtatja az embert. A hisztinek engedni nem szabad, a nyugtatózást kisgyereknél, hát, ahhoz klinikai esetnek kéne lennie. A megölelgetem és aztán elfenekelem ötlet szerintem a legrosszabb, mert ellentétes válaszokat ad a gyereknek, aki összezavarodik, frusztrált lesz, később meg szorongó, aki nem tudja kezelni az érzelmeit. Vannak gyerekek, akiknél az ölelgetés nem jön be, vagy pont azért hisztizik hogy ráfigyeljenek és ölelgessék, ezzel még azt látja, hogy elérte a célját és később még inkább hisztizni fog. Én először próbálnám megnyugtatni szavakkal. Mint láttuk ez itt nem jött be. A sarokba állítás meg a nyugi párna és hasonlók, jól szoktak működni. Végső esetben víz: langyos zuhany vagy hideg víz pohárból. Ki fogja nőni amúgy, csak legyél következetes. Sajnos van, hogy a gyerekek elájulnak, hánynak, vérzik az orruk stb hisztizés közben, mert annyira fölspannolják magukat, hogy a szervezetet is megterhelik. És persze közönség előtt (utcán, szomszédban) mindig nagyobb a a patália, de még ekkor sem szabad engedni. Kitartás! :)
2012. júl. 20. 12:07
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Én pofon ba*nám
2012. júl. 23. 09:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez előfordulhat. A kisasszony ráadásul éppen most van az első dackorszakban, jobb, ha felkészülsz arra, hogy nem lesz egy fáklyás menet (minden rosszindulat nélkül).

Anyum mesélte, hogy én nem hánytam, hanem többször bepisiltem hisztizés közben.

Aztán bevetette a közismert hideg vizes történetet. Ha elkezdtem hisztizni, a fürdőszoba irányba mutatott egy hang nélkül, én pedig abban a másodpercben abbahagytam a nyühögést. :D

27N

2012. júl. 24. 13:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk a "hideg" zuhany dolog nem jött be mert mikor megkapta akkor azért hisztizett mert vizes lett :)

Én a legkedvesebb játékával szoktam zsarolni ha rossz elveszem. Vagy ha betervezünk egy közös izgalmas programot a hétvégére akkor azzal zsarolom, hogy nem megyünk el ha rosszak. Ez mindig bejön mindkét gyereknél.Egyébként a fiamnál ugyanezt csinálják a suliban a tanárok így fegyelmezik őket. Ez máig bejön a nagy fiamnál is ő 8 éves a kicsi 3,5.

De ilyen erős hisztiket még nem adtak elő talán mert még az elején mielőtt bele lovalná magát leállítom őket. Próba szerencse mindenkinél más válik be! További szép hiszti mentes nyarat!

2012. aug. 2. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!