Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hová forduljak ha 4 éves...

Hová forduljak ha 4 éves lányom éjszaka alvajár?

Figyelt kérdés
Pontosabban amikor elalszik onnantól számítva 1-1,5 óán belül megébred (azután semmi reggelig) és iszonyatosan sír, beszél is, hadonászik, néha megy is de nem válaszol arra amit kérdezek tőle! Napközben kifejezetten óvom a negatív élményektől, hátha azok váltják ki belőle, de úgy látszik minden milyen a nap ő akkor is menetrend szerint felkel és üvölt! Régóta megy ez, már úgy érzem ez nem helyes! Írnátok véleményt, valaki hasonló problémával, esetleg hová vigyem szakemberhez....saját dokink azt mondta kinövi, de ez már félelmetes!

2012. júl. 10. 23:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nem kell nagyon megijedni,idővel kinővi,az idegrendszer éretlensége miatt produkálja.

Ne legyen túlfárasztva lehetőleg már késődélután,mert az esetleg hajlamosíthatja,hogy jelentkezik a pavor.

Ha élménydús napja volt,tele pozitív élményekkel,akkor is jelentkezhet ,nem lelkiebeteg,vagy nem te neveled rosszul.

Az én fiam szinte naponta pavorozott 3,5 éves korától 5 éves koráig,mára 6 éves korára havonta ha egyszer.

El lehet menni orvoshoz,de semmit nem fog tenni,csak megnyugtatni a szülőt,mi is voltunk gyermekpszichológusnál,pszichiátrián,ahol úgy beszéltek erről,mint gyakran előforduló életkori jelenségről.

Nyugalom!

2012. júl. 11. 10:08
 12/20 anonim ***** válasza:
Folyt. Az alap, hogy este időt kell szakítani megbeszélni a napot, hogy tudja kibeszélni, feldolgozni, ami vele történt, ez nagyon sokat számít. Valamint nekünk még a déli alvás is szerepet játszik, ugye négy és fél éves, ha ne adj isten kimarad ebéd után az alvás, akkor is tuti az este, tehát nem maradhat ki semmiképpen, nagyon rendszer van az életünkben, a déli és az esti alvás is a megszokott időben mindig. Sokan furcsáén néznek ránk, aki nem tudja a pavort, hogy nagy fiú már, minek kell ez a szigor, de ezt csak mi tudjuk a férjemmel, valamint a nagyszülők, hogy milyen egy roham és mindent megteszünk, hogy minél kevesebb legyen.
2012. júl. 11. 10:10
 13/20 anonim ***** válasza:
Még egy, ami eszembe jutott, a lázat sem bírja, azonnal jön egy durva roham, így a fokozott és gyors lázcsillapítás nagyon fontos.
2012. júl. 11. 10:11
 14/20 anonim ***** válasza:

Igen a láz előhozza,én írtam,hogy már csak kb havonta 1x van pavorja a 6 éves fiamnak,de a legutóbbit is egy magas lázzal együtt produkálta.

Vannak hajlamosító tényezők ,ki kell figyelni mivel lehet minimálisra csökkenteni,de teljesen megelőzni,kivédeni az én tapasztalatom szerint lehetetlen,az én fiam aztán nagy "pavorozós" volt :-D,mikor vittem a videót a szakembereknek,hogy mit művel éjszaka,akkor még ők is megdöbbentek !

2012. júl. 11. 14:24
 15/20 anonim ***** válasza:
Elnövi. A nagyobbik lányom alvajáró amióta mászni kezdett.Eleinte éjszakánként többször elindult, aztán egyre ritkultak ezek a dolgok nála. Most öt éves múlt, és két hete járt álmában, elötte pedig egy évvel ezelött kb. Neki csecsemőkori alvászavara volt, mert egy hetes korában amikor félálomban volt a felettünk lakó elkezdett fúrni, és annyira megijedt, hogy leállt a légzése percekre. Utána félt elaludni, sokszor ébredt, két évesen még mindig ötször ébredt minden éjjel, plusz hozzájött a mászással egyidőben az alvajárás is. Mára ez már csak éves szinten van jelen, és már nyugodtan alszik is. Ha nálatok nem volt hasonló trauma, akkor ez simán attól van, hogy az agy kicsit később tanulja meg a normál alvási folyamatot. Az alvajárás nagyon sok babánál előfordul, a nagymozgások megjelenésével egyidőben, és később is. Ner ébreszgessétek olyankor, mert megijed tőle, ha ez van, vigyázzatok rá, ne érje baleset, és tényleg ki fogja nőni. :)
2012. júl. 12. 08:32
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek aki vette a fáradtságot és írt, tegnap este felkeltettem kb elalvás után 45perccel és láss csodát elmaradt a roham! Lekopogjam...ma is így teszek, ha bejön akkor hála nektek!majd írok még!
2012. júl. 12. 22:17
 17/20 anonim ***** válasza:
fiam 17 hónapos 2 szer történt meg egy héten belül hogy másfél órával elalvás után "felébredt"..nem ébredt fel igazából elkezdett sirdogálni bementem hozzá ésnem hagyta hogy hozzá érjek alig birtam kivenni a kiságyból..(de láttam hogy alszik mert alig volt nyitva a szeme meg nem is igazán nézett ránk)kivettem és elkezdett szaladni előlünk de persze esett kelt meg alig látott..felkapcsoltuk a villanyt de továbbfolytatta..nagyon ilyesztő volt kb 45 percen keresztül tartott ez a rohanás utána..ennek 1 hónapja..azóta nem volt de mindig nyöszörög másfélórával elalvás után kicsit..de nem kell bemennem mindig..sokszor megnyugszik magától is!
2012. júl. 12. 22:46
 18/20 anonim válasza:
ez nem olyan nagy probléma! :) Nyugi... Ez csak azért van, mert még az idegrendszere nem fejlődött ki teljesen... Én is járkáltam, sőt beszélgettem is álmomban... Ki fogja nőni. :) 1-2 max. 3 év alatt.. De ha téged az megnyugtat, hogy szakemberhez fordulsz, tedd nyugodtan, gond nem lehet belőle! :)
2012. júl. 15. 20:56
 19/20 anonim válasza:
18%
Önsd le minden este egy vödör vizzel!!!
2012. júl. 15. 21:35
 20/20 anonim ***** válasza:
Az alváslaboros vagyok. Hogy vagytok azóta? Ébresztitek még, bevált ez??
2012. júl. 25. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!