Autizmus gyanúja esetén számít-e, hogy idővel múlnak az autisztikus tünetek és nem jönnek elő újabb furcsaságok? (2-4 év)
9-es: milyen fejlesztésre jártok? Milyen tünetei vannak a lányodnak? EZ érdekes, mert szinte csak fiúkat szokott érinteni ez a probléma.
10-es: pedig muszáj. Nem tudom, milyen közeli rokon, vagy mennyire vagytok jóba, de szólni kell. Ne mondd meg rögtön, hogy autizmus gyanús, csak azt, hogy az baj, hogy nem úgy fejlődik, ahogy kellene, mert ez a későbbi életére is kihatással lesz. És vigyék el akár a nevelési tanácsadóba, akár ha ismertek gyógypedagógust, akkor hozzá, mert azzal nem veszítenek semmit. Ha azt mondják, hogy nincs semmi baj, akkor örülünk és megnyugszunk. De ha esetleg van, akkor tudnak segíteni. Én ezt mondanám.
nekünk is van egy ismerősünk, anyukám szomszédja, tehát sokáig az én szomszédom is volt, jól ismer minket, de mondjuk nem a barátnőnk. Ő óvónő, és néhány kolléganőjével együtt néhányszor látta a fiamat (egy közös társaságban nyaraltunk) meg hát ha anyukámhoz mentünk, néha akkor is látta. Ő is észrevette, hogy nincs rendben a gyerek, de NEM MERT szólni, hogy nehogy megsértsen minket. Ezt utólag tudtam meg tőle, meg is kértem, hogy ha még észrevenne valamit, akár nála, akár a tesónál, ne habozzon, szóljon. Nem haragszom rá ezért, mert megértem, tényleg nehéz helyzet. De az én lelkiismeretem nem engedné, hogy ne szóljak, aztán meg folyton lássam, hogy szegény gyereknek milyen rossz, a szülők meg milyen bánatosak, mikor tudom, hogy lenne megoldás.
Szerintem.
autizmus gyanúja esetén...
5,5 éves gyermek (akinek fejlődése másfél évesen kezdett eltérni a hagyományostól, és később autizmussal diagnosztizáltak) édesanyjaként (és gyógypedagógusként, valamint szülő-gyermek konzulensként) szívesen küldök információkat a CEASE, GAPS és CRANIO-SACRALIS terápiákról, ha esetleg nem hallott volna még róluk. nálunk ezek hoztak jelentős változást az életünkbe.
elérhetőségem: hapamada@yahoo.es
Egy élet, egy ember van alakulóban, ezt érted? És nem mindent lehet bármikor megtanítani/helyreállítani, van, hogy ami kimarad az végleg kimarad, illetve utólag nagyon nehéz pótolni. Nagyon nem mindegy a személyiség szempontjából miket kap meg ezekben az években. Jó lenne, ha felfogná mindenki. Biztosan teljesen jó lesz, ha rokkantnyugdíjasként vagy valami más. hasonló fiincsiségben leélve nyomorogja le az életét majd, _csakhogy az édes anyucikája megússzon egy esetleges besértődést_!
.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!