Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A kisfiam nagyon nehezen...

A kisfiam nagyon nehezen alszik el. Mit tegyek? Nagyon jó alvó volt.

Figyelt kérdés

Letettem, s már el is aludt.3 éves. Kb.1 hónapja nem hajlandó egyedül elaludni, van, hogy 2órát is mellette ülök. Van éjjeli fénye, a függönyt -már- nem húzzuk el. Egyik napról a másik napra alakult ki. Nem érte trauma.

Nagyon kimerítő, hogy esténként 1-2 órát üljek mellette. Megpróbáltam minden kijövetele után visszavinni az ágyába. De ezzel azt értem el, hogy majdnem éjfélig ordított. Most hol a férjem, hol én ülünk őfelsége mellet, míg kegyeskedik elaludni. Ti mit tennétek a helyünkben?

2012. jún. 26. 21:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

Én felajánlanám neki, hogy nyitva előtte az ajtónk bármikor átjöhet, ha nem akarod az ágyatokba tegyél le egy matracot.

Aztán majd meglátod akkor, hogy alakul.

2012. jún. 26. 22:12
 2/13 A kérdező kommentje:
Miután lefeküdtünk, át szokott jönni. Csak nagyon kéne az 1-3 óra "magány". Ami csak az enyém és a férjemé.
2012. jún. 26. 23:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Az semmi esetre sem megoldas ha ott ultok mellette mig el nem alszik:((( Mint ahogy az elottem levo irta,probaljatok ki
2012. jún. 26. 23:21
 4/13 anonim ***** válasza:

"én ülünk őfelsége mellet, míg kegyeskedik elaludni"

Ilyet előtte nehogy mondj, baromi rosszul esik a gyereknek az ilyen hangnem. Amúgy meg legyél következetes, megmondod hogy ez van, meg fogja szokni.

2012. jún. 27. 21:40
 5/13 anonim ***** válasza:

Ne ülj mellette minden nap 2 órát, mert hozzászokik és később is gondok lehetnek belőle. Feküdjön le, utána mesélj neki, pár percig még simogasd, aztán gyere ki.

Lehet, hogy kimászkál, ordít, és néhány éjszaka rossz lesz, de végül megérti, hogy ez van, és el fog tudni aludni. Mozogjon sokat napközben, hogy kifáradjon.

2012. jún. 28. 17:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Gyakorlatilag egész nap kinn van. Délben gyönyörűen elalszik. Csak este nem. Kipróbáltam, hogy este mese, ének (esti rituálé-azóta sem változott) után kimegyek. Hisz mindig így volt. De ordít és kijön. Kb. egy hétig ment ez a huzavona-megpróbáltam következetes és kitartó lenni. Tudtam,hogy a gyerekek jobban bírják, mint a felnőttek, de azt gondoltam kivétel leszek-de nem jött össze. Semmi nem változott. Csak én készültem ki teljesen idegileg. Hajnalban kel, -mikor mi még aludnánk, majd délben alszik egy nagyon jót, (ekkor tudok érdemben valamit csinálni otthon), majd este jön az őrület-számomra. Olyan szinten kimerülök, hogy minden türelmem elmegy, s félek már az esti fekvéstől. halálosan fáradt vagyok este, én is szeretnék végre aludni-nem csak egy gyerekem van, vele már ilyen téren semmi gond nincs, vele is foglalkoznom kell- s nem tudok miatta, ez a hajcihő, a nagyobbat is zavarja. Megszokom lassan a hajnali kelést, de azt, hogy este sem alszik, éjszaka többször fel kell kelnem miatta (ez sem volt 1 éves kora óta, gyönyörűen aludt), már nem bírom. Én is ember vagyok, nem robot.
2012. jún. 28. 20:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is 3 éves a fiam, és pont így vagyok mint Te. 8 hetes korától végigaludta az éjszakát, letettem és már aludt is. Most esténként ülök mellette, és simogatom míg elalszik. Van hogy nekem is hajnalban is megébred. Ez akkor rossz, amikor 4 kor kelek, és mennem kell dolgozni. És a férjem sincs idehaza, külföldön van 6 hónapig:( Van segítségem, de ha megébred, akkor csak én kellek neki. Kitartás!!!!!!

2012. jún. 29. 23:06
 8/13 anonim ***** válasza:
Hidd el nem direkt csinálja. Lehet szeparációs szorongás ilyenkor felerősödik, el fog múlni, de ne hagyd sírni azzal csak azt tanulja meg, h nem számíthat rád.
2012. jún. 30. 20:59
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát igen nehéz, mer nekem is mennek kell dolgozni, s egyre kevesebb a türelmem.
2012. júl. 1. 23:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem érte trauma, nem vettél észre nappal semmit.

Nem lehet, hogy inkább egyszer nagyon rosszat álmodott, és azóta fél?

Az álmok is lehetnek olyan ijesztőek, és intenzív töltetűek, hogy egy gyerek félni kezd, és a függöny mögé, az ablakba mumust képzel.

Én is csináltam ezt kiskoromban, picit ugyan nagyobb voltam.

Égve kellett hagyni a villanyt, mert féltem a sötéttől.

Órákig nem tudtam elaludni.

A gyerekeknek nagy a fantáziája. Kérdezz rá.

2012. júl. 3. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!