Miért nem alszik a saját szobájában?
Nem tudom, én is 3-4 éves koromban átjárkáltam egy pár hónapig. Aztán anyu mindig átvitt, meg apu is, rájöttem, hogy inkább nem kéne. Nekem is volt éjszakai fényem. Sőt, macim is, és olyankor őt ölelgettem. Neki van macija? Esetleg mondjátok meg neki, hogy maci ott van vele, szorítsa magához, és maci megvédi. Vagy csináljatok álomfogót, ha esetleg rosszat is álmodik. Vagy nem lehet, hogy hallott valami "ágyszörnyről" meg stb, és attól fél?
Üljetek le, beszéljétek meg vele.
Ilyen idős korban indul be a fantáziájuk a félős dolgokra. SZerintemne siesd el a pszichológust, hanem beszélj vele nappal nyugodtan, hogy mi a baj éjjel. Mindig mesélje el az álmát, és mondd neki, hogy ez az álom már nem fogja ijesztgetni, mert elmondta.
Kisérérgessétek éjszaka vissza nyugodtan, és mikor tuti alszik gyertek ki. Nálunk is van ez, ma éjjel is kijött már 7 éves. Igaz nem sokszor jár ki, de ha igen kisérni kellett, de múlt éjjel, mondtam neki, hogy menjen vissza és gondoljon a tegnapi közös játszásunkra és megigértem el fog aludni. Vissza is ment. Kisérgessétek . Korábban mi mondtuk nekik, hogy ha mindig éjjel fölköltötök minket, nem tudunk jól aludni és nem tudok olyan sokat játszani veletek, mert fáradt maradok. Ilyesmiket lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!