Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Elvették a gyest? Mit lehet...

Elvették a gyest? Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Barátnőmről van szó.4 éves kisfia 90%-ban sérült.Elveték tőle a gyest mert az édesanya le van szászalékolva,havi 26 000 ft-t kap.

Lehet fellebbezni vagy ilyesmi?

2012. máj. 31. 08:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%

Nem kidobásról volt szó, te eszes. Nem azt mondtam, hogy fojtsa meg párnával- az számítana kidobásnak, vagy a születése előtt az abortusz.

A gyereknek is jobb lenne, ha nem az anyja nyűglődne vele otthon csomó hitelből, hanem szakemberek ápolnák. De ha az anyának jobb egy magatehetetlen bábért feláldozni az egész családját, akkor jó. Mert még ha lenne értelme, annak, hogy neveli, persze, hogy fel kell áldozni a gyerekért mindent. De kérdem én, amikor egy ilyen "gyerekről" van szó, aki nem él, csak létezik?

2012. máj. 31. 20:03
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

Még valami:

Nem értelek titeket, komolyan. Sokan már egy autistát is intézetbe dugatnátok, ami aztán kismiska ehhez képest, de egy ilyen ronccsal küzdjön az anyja a végtelenségig, ugye?

2012. máj. 31. 20:05
 13/21 A kérdező kommentje:

Annak ellenére,hogy a kisfiú nem tud mozogni mindent ért ami körülötte zajlik.Testvérei nagyon szeretik.

Az anyuka már megkapta mástól is miért nem adja be intézetbe.Azért mert a gyereke és mindennél jobban szereti és azért mert a kisfia nagyon ragaszkodik hozzá és még azért mert akkor nem sokáig élne.Olyan ápolásban amit otthon kap sehol máshol nem volna része.

2012. máj. 31. 22:51
 14/21 A kérdező kommentje:

Te jó ég!Én csak most olvastam végig a kommenteket,hihetetlen.Itt egy érző gyermekről van szó aki a maga módján kimutatja szeretetét ragaszkodását,hihetetlen nem térek magamhoz.

A szakember ellátásról annyit,a kórházban a szondát véletlenül a tüdejébe nyomták és oda ment a tápszer,ezután hetekig volt lélegeztető gépen.Az anyuka tökéletesen ellátja mindent megtanult amit kell.Mindenki ragszkodik ehez a gyerekhez,nagymama,apuka,testvérek,SENKI nem akarja intézetbe rakni,SENKINEK nem nyúg a kisfiú.

2012. máj. 31. 22:58
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a HASZNOS válaszokat!
2012. máj. 31. 22:59
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

Azt hogy "szakemberek neki megfelelően gondoskodnak róla" csak az hiszi el, aki még életében nem látott ilyen otthont közelről. Aki viszont látott, az tudja, hogy ez az anya pont olyan jól, de valószínűleg jobban ért a gyereke ápolásához, mint az intézeti gondozók többsége. És vajon hány gyerek jut ott egy felnőttre? Ha földre szállt angyalok is dolgoznak az otthonban, nekik is csak két kezük van, és egyszerre egy helyen tudnak jelen lenni.

Arról, hogy mennyi pénzből kell kigazdálkodniuk az ápoláshoz szükséges segédeszközöket a pelenkától a tisztítószerekig, és milyen fokú spórolásra kényszerülnek jobb ha nem is beszélünk.

Ha nincs más megoldás, kénytelen a család intézetben elhelyezni a folyamatos ápolásra szoruló gyereket, de ne azért kelljen ezt a lépést megtennie, mert különben éhen halnak.

Egészséges gyerek sem emelhető ki a családból pusztán anyagi okok miatt. Legalábbis papíron nem.

2012. jún. 1. 00:31
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Megdöbbent sok hozzászólás. Komolyan ha valaki segitséget kér a megélhetéshez mert ilyen helyzetbe került Ön hibáján kivül szerintetek az a megoldás adja intézetbe a gyerekét.

Ö lehet hogy erön felül és a bürokráciával harcolva, de szereti és ápolja a gyerekét. MINDEN TISZTELETEM minden ilyen szülönek.

Az állam is olvashatná ezeket a kérdéseket és válaszokat.

Gondoljatok bele egy hónapban mennyibe kerül egy gyerek állami gondozása és ha ezt a szülő vállalja miért nem támogatják?

Válaszolok a gyermekhez való kötödés és szeretett már a terhesség alatt elkezdödik egy ANYÁNÁL. Egy mosoly és ölelés is erőt ad.

Választ már küldtem Tényleg próbáljon meg méltányossági gyógyszer és egyéb támogatást igényelni.

És utoljára nem utolsó sorba

ÉN CSODÁLOM ÉS BECSÜLÖM AZ ILYEN ÉDESANYÁKAT ÉS MINDEN JÓT KIVÁNOK

2012. jún. 1. 09:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

van olyan, hogy méltányossági GYES, itt vannak a feltételek:

[link]

2012. jún. 1. 15:09
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm,kedvesek vagytok!
2012. jún. 1. 21:42
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

itt kapsz meg minden infot a tápszer méltányosági igényléshez. Sok sikert

2012. jún. 1. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!