Elvették a gyest? Mit lehet ilyenkor tenni?
Barátnőmről van szó.4 éves kisfia 90%-ban sérült.Elveték tőle a gyest mert az édesanya le van szászalékolva,havi 26 000 ft-t kap.
Lehet fellebbezni vagy ilyesmi?
Esetleg ápolási díjat igényelni?
Nagyon beteg kisfiúról van szó,éjjel-nappali ápolást igényel,végtagjait nem mozgatja,pislogni,nyelni nem tud a család eddig is nagyon nehéz helyzeben volt.A kisfiú gyógyszerei,tápszere kb 70 000 ftebből 6000 ft közgyógy.
Nem tudom mi lesz velük ezután aki tud hasznos tanácsod adni előre is köszönöm.
Önkormányzattól ápolásidij, segély lakásfenntartási támogáás, OEP nél méltányosági kérelem a tápszer támogatásra
"Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyedi méltányosságot gyakorolhat az arra rászoruló biztosítottak esetében az alábbiak szerint:
1. Egyedi gyógyszertámogatás igénylése (méltányossági kérelem):
– nem támogatott gyógyszerek egyedi támogatásának megállapítása,
– támogatott gyógyszerek támogatási mértékének növelése."
Egyszóval én mindent megprobálnék.
Miért nem adja be az anya egy intézetbe ezt a gyereket?
Tudom, most lepontoztok, de:
Ez a gyerek azt sem tudja, hogy a világon van, soha nem fogja tudni magát ellátni, nem fog beszélni, járni, még enni sem tud egyedül. Anya nem is biztos, hogy megfelelően, a gyerek igényei szerint el tudja látni. Egy intézetben neki megfelelően gondoskodnának róla speciálisan erre képzett emberek, és akkor anyuka sem élne ilyen nehéz körülmények közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!