Az az 1 éves gyerek aki másfél kilóval kevesebb mint ahogy megvan irva az nem fejlödik rendesen?
3330 grammal született lányom 8,9 kiló volt 1 évesen, de a doki nem szólt, hogy gáz lenne. A különbség annyi, hogy ő egyfolytában enne, jó étvágyú és egészséges. (S volt neki is több olyan hónap hogy nem hízott 1 éves kora körül, 15-16 hónaposan viszont kicsit többet felszedett magára, bár még most is vékonyka 20 hónaposan.)
Én nem érzem a te 1 éves gyerekedet 9 kilósan borzasztó kicsi súlyúnak. Bár a dokid lehet alapos, és mindent meg akar vizsgáltatni.
Lányom 4 kilóval született 6 hósan 8,5 kiló volt.
1 évesen 9 kiló volt. A doki egyáltalán nem aggódott, söt azt mondta teljesen normál gyerek.
Szerintem csak unatkozik a gyerek. Most 20 hós és végre már több mint 10 kiló. Mindenki azt mondja rá hogy kövér.
Éhen halni valóban nem szoktak önszántukból a gyerekek. De hallottál már olyanról, hogy a későn felismert lisztérzékenység értelmi fogyatékossághoz vezetett? Nekem volt olyan osztálytársam, akinek csak azt vették észre a szülei pici korában, hogy nem hízik. Mire kiderült az allergiája, jóvátehetetlenül károsodott az agya a tápanyaghiány miatt. Ugyanezt okozhatja a felszívódási zavar, éretlen bélrendszer is. Az én lányomnál 20 hónaposan derült ki, és már voltak lemaradásai.
Nem mondom azt, hogy a kérdező gyerekének bármi szervi baja lenne. De gondoljátok végig, nem jobb egy felesleges vizsgálat, mint a késői bánat?
Szegény doktorok. Ha ki akarják vizsgáltatni a szerintük gyanús esetet, az túlzás. Amelyikük meg legyint rá "különbözőek a gyerekek", az nemtörődöm alak, aki nem is ért a szakmájához. Esetleg pénzt várt volna, és akkor rögtön ad beutalót.
Persze nem ugyanazok a szülők mondják ezeket, de ugyanarról az orvosról. A soványkák / nem mozgók / későn beszélők egy része meg tényleg csak az átlag szélső értéke, és amúgy kutya baja, más részét viszont nagyon is kezelni kellene, és ez a két csoport egyáltalán nem mindig különíthető el könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!