Az osztályzatokat nagyon leronthatja a felszerelés vagy
lecke hiány stb?
Figyelt kérdés
Kislányom 4 osztályos.Jó tanuló felelései dolgozatai csak 4 és 5. Viszont borzasztó szórakozott, szétszórt.Nem írja meg a házit mert elfelejti bejelölni vagy a leckefüzetébe beírni mit adtak fel. A könyveit a suliba elkutyulja, nem találja. Leronthatja az év végi jó jegyeit a házi feladat és felszerelés hiányokért kapott pár egyes? Szeret tanulni de álmodozó típus. Sajnos olyan "meg alszik a tej a számba" fajta. Van olyan tantárgy amiből egész félévben két ötös dolgozat jegye van meg három házi miatti egyes.
Lehet, hogy a szorgalomjegybe számítják, de az is lehet, hogy az adott tantárgyba :( Mindenesetre nem érdemes ilyenekkel lerontani egy ötöst. Ellenőrizd, hogy berakta-e a könyveit! Később már magától is megcsinálja, főleg ha rájön, hogy ötöst is kaphatna, ha kicsit jobban odafigyel.
2012. máj. 30. 03:28
12/16 anonim válasza:
Este pakoljátok be együtt a táskájába azokat a könyveket és füzeteket, amelyek másnapra szükségesek. Esetleg beszélj a tanáraival, hogy segítsenek neki, hiszen azért tanárok, hogy figyeljenek a gyerekekre.
27/L
2012. máj. 30. 08:25
13/16 anonim válasza:
Én is ilyen kislány voltam, ezért anyukám már elsőben felhívta az osztálytársaim szüleit, hogy mi volt a lecke, és együtt csináltuk meg a házi feladatot, kb harmadikig. Onnantól egyedül csináltam meg a leckét, de a tesi cuccot, zsebkendőt, furulyát, könyveket füzeteket megnézte még egy ideig.
Csak úgy mondom, hogy én nem nőtem ki, ma is minden nap keresgélem a kulcsomat, telefonomat, és határidő napló nélkül sehova nem érnék oda időben. Elfelejtek mindent ami a közeljövőben történt, bezzeg 20 évre visszamenőlegesen jobban emlékszem, mint mások.
2012. máj. 30. 15:33
14/16 A kérdező kommentje:
Sajnos ő napközis minden könyve füzete bent van az iskolába csak azokat hozza haza amiből még van tanulni valója. Amit a napközibe megcsinált azt már nem. Hétvégén ha hazahozza az összes könyvet füzetet akkor látom milyen sokat kell pótolni. Próbáltam a napközis tanárral beszélni de nem sok sikerrel. Az egyik osztálytársa elég rossz tanuló minden dolgozata 1-2-re sikerül de a sok szorgalmi feladat miatt kapott sok ötös miatt már 4-es re áll.
2012. máj. 31. 11:40
15/16 anonim válasza:
Mi lenne, ha ezt a kérdést a fogadó-órán, vagy telefonon, vagy suli után tennéd fel az osztályfőnökének illetve a szaktanárainak? Ők a kompetensek ebben a témában, szerintem inkább tud erre válaszolni, mint mi látatlanban, hiszen tanára válogatja, hogy kinél mennyire számít, illetve mibe számítja bele a hanyagsága miatti egyeseket.. Nemde? Esetleg még beszélnék a tanárával, hogy ellenőrizze le egy darabig a gyermeked, hogy beírta, bejelölte-e, mert egy idő után rászokik, hogy magától csinálja.. Nem figyelemzavaros a gyereked? Megmutatnám orvosnak, mert 4. osztályban ez már nem általános dolog.. :S
2012. jún. 8. 11:46
16/16 anonim válasza:
Igen, de egy jó megoldás ha kirakja maga elé az órarendet és egyesével végigvesz a tantárgyakat , és visz egy füzetet amibe mindent följegyez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!