Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az osztályzatokat nagyon...

Az osztályzatokat nagyon leronthatja a felszerelés vagy lecke hiány stb?

Figyelt kérdés
Kislányom 4 osztályos.Jó tanuló felelései dolgozatai csak 4 és 5. Viszont borzasztó szórakozott, szétszórt.Nem írja meg a házit mert elfelejti bejelölni vagy a leckefüzetébe beírni mit adtak fel. A könyveit a suliba elkutyulja, nem találja. Leronthatja az év végi jó jegyeit a házi feladat és felszerelés hiányokért kapott pár egyes? Szeret tanulni de álmodozó típus. Sajnos olyan "meg alszik a tej a számba" fajta. Van olyan tantárgy amiből egész félévben két ötös dolgozat jegye van meg három házi miatti egyes.
2012. máj. 25. 13:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%

Igen,nagyon leronthatja.4+5+1+1=kegyelem 3-as

Ellenőrizd minden este.

2012. máj. 25. 13:22
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Valahol biztosan jelezni fogja a tanító a gyerek szórakozottságát. Én talán szorgalomra hármast adnék neki, de a szaktárgyi jegyeit nem rontanám le, ha egyébként ügyes.
2012. máj. 25. 13:23
 3/16 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek az előzővel, a szorgalom az külön kategória, a tárgyi tudás értékelését nem kellene, hogy befolyásolja! De sajnos ez nem mindenhol van így... :(

Mindenesetre az okos gyerekeknek sok mindent "elnéznek"... ;)

2012. máj. 25. 13:29
 4/16 A kérdező kommentje:

Ellenőrzöm de ha be sem írja vagy nincs nála leckefüzet stb...?

Éppen ezért szorgalomból hármasa van első óta. Ezt meg is értem. Eleinte azt hittem kicsi és majd kinövi de nem. Ha okos ha nem semmit nem néz el a tanár ezért van sok egyese.

2012. máj. 25. 14:14
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el a rendtartást. Abban pontosan benne van, melyik jegybe számít a hiányos felszerelés és a házi feladat hiánya. Általában a szorgalomhoz, de néhány iskolában a magatartáshoz sorolják.
2012. máj. 25. 14:46
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Mi lenne, ha a padtársa, barátnője segítene abban, hogy mindent rendesen felírt-e? Hazamenés előtt vagy óra végén, ha van olyan rendes, és megteszi, rákérdezhetne: felírtad a házit? Már ha a tanárt nem lehet erre megkérni (negyedikben még megtehetné).

Vagy ha te vagy olyan jóban valamelyik szülővel, telefonon egyeztessetek délután.

2012. máj. 25. 18:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Az igazat megvalva (nem olvastam az előttem lévő kommenteket) felszerelés és lecke nem szabad 1-est adni. mivel azzal nem a gyermek tudását osztályozza.
2012. máj. 27. 00:32
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

akkor ad órai munkára vagy kiselőadásra (aminek a házi az alapja), szóval tökmindegy, mindenképpen megkapja érte előbb vagy utóbb az egyest... Kérdés az, hogy vajon milyen a tanítónő hozzáállása: lehet, hogy év végén csupán a rosszabbik jegyet adja meg ha határeset, lehet, hogy az összes egyest beleszámolja az egész jegybe. A lényeg, mindenképpen lerontja a jegyét.

Tényleg jobban járnátok, ha mégis rászokna a gyerek a következetes és rendszeres házi felírásra/megcsinálásra/felszerelés bevitelre, mert most még csak egy tanár értékeli le őt, de felsőben már 7-8 nem fogja ezt neki tolerálni...

2012. máj. 27. 12:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Tanártól függ. Sajnos van, aki teljes értékű 1-esnek számolja ezt is, mintha dolgozat lett volna. Ilyen esetben természetesen nagyon leronthatja. :(

De én ezt mindig nagyon elleneztem, hiszen ha mondjuk matekból 4,8-ra áll a dolgozatok alapján, és van még két egyese felszereléshiány, attól ő még nem tudja rosszabbul a matekot...

Én is a szorgalom jegyét rontanám le miatta, és néhány tanár így is csinálja. Ha tényleg ennyi egyest kap ilyenek miatt, akkor én beszélnék a tanárral. Először is megkérdezném, hogy beleszámítja-e az év végi jegybe. Ha igen, akkor szépen megkérném, hogy pl. aznap, mikor óra volt a tárgyból, írjon nekem egy emailt, hogy mi a házi, hogy tudjam ellenőrizni. Van olyan tanár, aki ezt megtenné, persze tudom, hogy sokan nem.

Esetleg egy ismerős szülőt is felhívhatsz néha, akinek ilyen szempontból precíz, megbízható a gyereke, hogy mi aznapra a házi.

2012. máj. 28. 12:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

NIncs figyelemzavara a kislánynak ? Azok is csinálnak ilyeneket.

Próbálj beszélni a tanárral, ha tudsz, hogy neked milyen fontos a suli, és mennyire dolgozol a kislányon, működjetek közre, hogy biztosan tudd mikor mi a házi, hogy letudd ellenőrizni, hogy mégse figyelmetlenség miatt húzzák le szegényt. Mert ez tényleg nem lenne fer, főleg később.

Nálunk elsős a kisfiunk és én mindidg beszélek a tanárral nem hagyom, hogy elkallódjon, igaz Ő ADHD-s, valamelyest segít a diagnózis talán.

2012. máj. 29. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!