Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan tudnám a fiamat leszokt...

Hogyan tudnám a fiamat leszoktatni a cumizásról? Már 4 éves elmúlt!

Figyelt kérdés

Volt egy időszak, hogy egy hétre sikerült is nekünk leszoktatni, de jött Anyós,aki simán vissza adta neki, illetve az esti és reggeli kakaózáshoz vásárolt neki újra cuclis üveget (mondván kistesója születik és lelki beteg a gyerek). Azóta nem tudom még szép szóval sem rábírni.

Legyen agresszió???? Dobjuk ki és kész??

Olyan fájdalmasan fog ordítani, hogy azt nem szeretem mert annyira sajnálom Őt!

2009. jún. 25. 10:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is a segítség szülő vagyok című műsorban láttam pár jó tippet. Mindenhol a rábeszélés módszerét választották, nem a drasztikus megvonást. Ahol kis tesó volt, ott rábeszélték a nagyobbat, hogy ő most már nagyfiú, és úgy is bántak vele. Amikor anyukának több ideje volt, akkor megkérte a kis srácot hogy segítsen a főzésben, mindig minden pillanatban tudatosítva benne, hogy milyen nagyfiú és mennyire jól jön neked a "segítsége", ha játékosan vezeted be, még a takarítást is élvezni fogja. Aztán vezesd rá, hogy mivel ő már anyu és apu nagyfia, ezért nincs szüksége cumira, a pici babáknak, akik most születnek, viszont nagyon is van, hisz gondoljon csak bele, hogy ő milyen szomorú volt amikor nem volt cumija, akkor szegény pici babák, hogy sírhatnak. Tegyetek valami díszes zsákot egy asztalra, vagy lógasszátok fel valahova, ahol ő eléri... Továbbra is kezeljétek nagyfiúnak, és beszéljetek neki a pici babákról, akiknek kell a cumi. Ígérjétek meg, hogy a pici babák küldeni fognak neki ajándékot, hogy ha odaadja a cumijait. Ha önszántából belerakta a zsákba őket, akkor amikor nem látja tüntessétek el, és egy szépen becsomagolt apró ajándék várja a helyén. :) Olyat is láttam hogy az udvar végén kötötték a szülők egy fára a borítékot vagy zsákot, és éjszaka amikor aludt a gyerkőc akkor cserélték ki az ajándékra. Nem kell nagy jutalom, csak valami apróság, amire már régen vágyik vagy amivel szeret játszani :) Ha sikerrel jár a dolog, akkor mutassátok ki az örömötöket, hogy milyen felelősségteljesen döntött, és hogy most hogy örülhetnek a pici babák :):)
2009. jún. 29. 10:45
 12/19 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk is 4 éves lesz és még cumizk. Én még majdnem iskolában is cumiztam. Leszoktam. Magamtól. A fiam is le fog szokni, magától. Valahol olvastam szintén szülőokosítóban, hogy nem szabad elvenni a gyerektől a cumit, mert az olyan, mint a nem cumizónnka a kedvenc babája, plédje, stb... És nem szabad azt sem mondani, hogy attól ilyen meg olyan, mert kialakul benne egy negatív énkép. Ha elég érett lesz ,úgyis el fogja hagyni.
2009. jún. 29. 22:01
 13/19 anonim ***** válasza:
Nálunk szilveszter után lett 2 éves a pici és a kukások elvitték.Ő így mondja. nem hiszem ,hogy traumaként meséli a cumis dolgot. nem is sóvárog, ha meglát egyet, inkább mondja ,hogy ö még pici baba azért cumizik. Rettentő jó ötlet a zsákos módszer. Azt még senki sem írta mi lesz az oviban. Szomszédéknál ovi előtti napon hagyta el a gyerek magától.VAgy az 5. szülinapjáig. valami eseményhez kötve...És ha elvettétek tőle jól dugjátok el, ne essen meg a szíved, ha sír foglald le valami mással.
2009. jún. 30. 14:18
 14/19 anonim ***** válasza:
54%

Szia!Kicsit félve írom le a saját kis "történetemet" mert nem ez az általános és biztos vagyok benne,hogy sokan nem értenek velem egyet...

Hugom közel 10(!) éves koráig cumizott,mindenféle módszerrel próbálták a szüleim a leszoktatást,egyszerűen nem volt hajlandó megválni tőle.Majd egyszer letette,nem érdekelte többé,pedig korábban minden cselt bevetve sem sikerült.Jómagam a cumisüveghez ragaszkodtam,szintén 10-11 éves koromig.Nem tudom,miért és azt a pontot sem tudnám visszaidézni,amikor már nem kellett.

Ha a drasztikus módszereket ellenzed,egyértelmű,hogy érdemes lenne megvárni,amíg a gyerek dönt úgy,hogy nem cumizik.A nagy átlag az,hogy iskolás korukig elfogy az érdeklődés a cumi iránt,hidd el!

Igazából az lenne a leghumánusabb,ha magától mondana le a kisfiad a cumijáról....

2009. jún. 30. 14:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Engem úgy szoktattak le, hogy mondogatták, hogy "fúúúúj, tele van bacikkal":) Használt, mert egy idő után önként kidobtam a kukába. Kb. 4 éves volam én is.
2009. jún. 30. 16:15
 16/19 anonim ***** válasza:
Én most 19 vagyok, de előttem írták már a Segítség szülő vagyok praktikáit, én is azt ajánlanám. Csak hogy egy rossz példát is mondjak cumizásra, én mondjuk az ujjamat szoptam, tesóm és két unokatesóm viszont cumiztak, és kivétel nélkül mindegyikünknek állandó fogszabályzásra volt szüksége. Nekem, és unokaöcsémnek egyértelműen a kései cumizásra fogták a dolgot, így aztán lehet még is érdemes lenne időben leszoktatni róla a kisgyereket.
2009. júl. 2. 11:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Én 6évesen szoktam le a cumiról azzal,hogy iskolás leszek és nagylány vagyok neki is vmi ilyesmit kéne kitalálni 4évesen nem nagy baj még!Próbáld ki h pohárba teszel neki kakaót és kakaózás közbe mesélsz neki vagy beszélgetsz vele vmi jót és akkor a "poharat,, jó élményekhez köti majd
2009. júl. 7. 15:08
 18/19 anonim ***** válasza:
A szüleim úgy szoktatták le a tesómat, hogy a cumi kiesett "véletlenül" egy olyan helyre ahonnan sehogy sem tudták elérni viszont bármikor meg lehetett nézni, hogy ott van. Amikor eszébe jutott a cumi akkor megnézték együtt, hogy "látod ott van de nem érjük el". Ezen mindig elcsodálkozott és pár másodperc után nem érdekelte. Néhányszor meglátogatták amikor emlegette de 1-2 hét után már el is felejtette. 3 éves volt akkor.
2009. júl. 10. 20:16
 19/19 anonim válasza:

Hát akkor elmesélem, velem hogy történt.. :)

Én 6 éves koromig cumiztam az ujjamat és semmi sem segített... akkoriban mentem elsőbe, és nagyon szerettem a tanítónénimet. És anyukám közölte, hogy meg fogja mondani neki, ha jön családlátogatásra, hogy még mindig szopom az ujjamat. Na EZ volt az, ami egy pillanat alatt leszoktatott erről annó. Mert én nagyfiú voltam már ugye, mi az, hogy a tanítónéni kisgyerekes dolgokon kap rajta... Most 34 éves vagyok, de ez nagyon aranyos és kedves emlék még mindig. Ennyi.

2010. ápr. 4. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!