Hogyan tudnám a fiamat leszoktatni a cumizásról? Már 4 éves elmúlt!
Volt egy időszak, hogy egy hétre sikerült is nekünk leszoktatni, de jött Anyós,aki simán vissza adta neki, illetve az esti és reggeli kakaózáshoz vásárolt neki újra cuclis üveget (mondván kistesója születik és lelki beteg a gyerek). Azóta nem tudom még szép szóval sem rábírni.
Legyen agresszió???? Dobjuk ki és kész??
Olyan fájdalmasan fog ordítani, hogy azt nem szeretem mert annyira sajnálom Őt!
Szia!Kicsit félve írom le a saját kis "történetemet" mert nem ez az általános és biztos vagyok benne,hogy sokan nem értenek velem egyet...
Hugom közel 10(!) éves koráig cumizott,mindenféle módszerrel próbálták a szüleim a leszoktatást,egyszerűen nem volt hajlandó megválni tőle.Majd egyszer letette,nem érdekelte többé,pedig korábban minden cselt bevetve sem sikerült.Jómagam a cumisüveghez ragaszkodtam,szintén 10-11 éves koromig.Nem tudom,miért és azt a pontot sem tudnám visszaidézni,amikor már nem kellett.
Ha a drasztikus módszereket ellenzed,egyértelmű,hogy érdemes lenne megvárni,amíg a gyerek dönt úgy,hogy nem cumizik.A nagy átlag az,hogy iskolás korukig elfogy az érdeklődés a cumi iránt,hidd el!
Igazából az lenne a leghumánusabb,ha magától mondana le a kisfiad a cumijáról....
Hát akkor elmesélem, velem hogy történt.. :)
Én 6 éves koromig cumiztam az ujjamat és semmi sem segített... akkoriban mentem elsőbe, és nagyon szerettem a tanítónénimet. És anyukám közölte, hogy meg fogja mondani neki, ha jön családlátogatásra, hogy még mindig szopom az ujjamat. Na EZ volt az, ami egy pillanat alatt leszoktatott erről annó. Mert én nagyfiú voltam már ugye, mi az, hogy a tanítónéni kisgyerekes dolgokon kap rajta... Most 34 éves vagyok, de ez nagyon aranyos és kedves emlék még mindig. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!