Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Figyelemzavaros, túlmozgásos...

Figyelemzavaros, túlmozgásos kisgyerekeknek milyen sportok ajánlottak? Melyik sport fejleszti mozgásukat, teszi kitartóbbá figyelmüket?

Figyelt kérdés
Mennyi idő múltával vehető észre fejlődés?

2012. ápr. 22. 15:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyi idős?
2012. ápr. 22. 15:58
 2/9 A kérdező kommentje:
5 éves
2012. ápr. 22. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha már meg tudja különböztetni, hogy melyik a jobb, és melyik a bal oldal, akkor, a KARATE, bármelyik formája.
2012. ápr. 22. 16:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Fiamnak úszást javasolt a neurológus, igaz 3,5 éves.
2012. ápr. 22. 21:30
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

Tessék, már neurológushoz viszik a gyereket :D Régen én is figyelemzavaros voltam, de hogy belegondolok azért tartottak annak, mert kreatívabb voltam másoknál, és ez piszkálta a tanárok csőrét is. A pszichológus akihez elmentünk, az meg ilyen gyógyszert akart felíratni nekünk, hogy lenyugodjunk, amit anyám nem engedett. Utólag belegondolva jól is tette, mert azokból lettek betegesen depressziósok, meg öngyilkosok nagy részben, akik az én korosztályomban gyerekként ilyen dilibogyókat szedtek, csak ez később derült ugye ki. Ha ilyen a gyereketek, akkor csak örüljetek neki, mert amikor valaki ilyen hiperaktív az azt jelenti, hogy később nagyon tehetséges ember lehet belőle, csak sokat kell támogatni az ötleteiben, és a feszültségét meg mindenképpen sportolja le. Én karatéztam kiskoromban, és nekem kifejezetten bevált a dolog. természetesen ne a bikákhoz rakjátok be meg a szadista edzőkhöz, hanem ilyen gyerekkarate javasolt meleg közösséggel. De amúgy csinálhat mást is természetesen, csak az az észrevételem, hogy az ilyen élsportoknál a gyerek nagyon hamar tropa lesz testileg, mert a maximumot akarják kihozni belőle, nem azt, hogy jól érezze magát. Legalábbis azok az ismerőseim, akik gyerekkorukban úgy fociztak, hogy le is voltak igazolva, azok ma már járni nem tudnak, mert tönkrement a térdük a sporttól.

Jól teszitek ha rám hallgattok, mert ezen tényleg végigmentem csak nem a szülői oldalról, ráadásul mi tesómmal ketten is voltunk ebben a cipőben egyszerre, és én tudom, hogy ilyenkor mi a dörgés. Ha van még kérdésed, vagy tudok akármiben segíteni, akkor privátban tudjuk folytatni a témát, csak így reggel álmosan kábé így tudtam összeszedni a gondolataimat :D

2012. ápr. 23. 07:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi Mindenkinek!

Igen, ufóként kezelik ma az ilyen gyerekeket, meg hogy nem jól neveljük....

Az egyik szakember azt tanácsolja, csak úszni ne vigyem, jaj csak azt ne. Meg a lovaglás nem jó, mert csak fel és le mozog a lovon és ennek a gyereknek mindenféle irányú mozgásforma kellene. (Nem tudom ez az illető ült-e már lovon.)

Nem hiperaktív a gyerek, de le kell fárasztani sporttal, mert túlmozgásos, ezáltal jelenleg önveszélyes is, mert mindent ki akar próbálni.

Kell neki a sport, de nem akarom, mint az utolsó írta, hogy élsportolónak akarják nevelni az akarata nélkül. Csak szeressen egy sportágat, ami lefárasztja, viszonylag biztonságosan elsajátíthatja, sikerekkel tölti fel.

2012. ápr. 23. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez így van (utolsó válaszoló voltam). a sport ha egészséges mértékben van szoktatva, még a tanulmányi átlagon is rengeteget javít, szóval hajrá és sok sikert hozzá. Csak támogassátok, segítsétek meg minden. A pénz ilyenkor nem számít sajna, de ha kell neki valami a sikereihez (pl én filmezni szerettem kiskoromban és kaptam kamerát) akkor mindenből van olcsóbb, nem kell drágán költekezni. :D elvégre gyerekről van szó :D
2012. ápr. 23. 21:24
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Meg a levelet is!

Hozzákezdtünk a sportágak kipróbálásához. Az úszás egyelőre nagyon tetszik neki. (És milyen jót ül, meg eszik foglalkozás után percekig.)

A tánc nem jött be, de azért néha megyünk, mert a közösséget szereti.

Karate - jó ötlet, esélyes.

Lovaglás - esélyes.

Biciklizés tanulás - folyamatban.

+ labdajátékok egyelőre itthon, gördeszka itthon, futás olykor a sportpályán...

Mindenképp látom az értelmét, ajánlom a sportokat minden hasonló kisgyereknek és szüleinek. Ráadásul a szülők is megfiatalodhatnak a gyermekük mellett.

2012. ápr. 24. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam 5 éves hiperaktív. 3 éves kora óta járunk lovasterápiára. Gyógypedagógus-gyógytornász tartja. Jelenleg a helyi gyógypedagógus azt mondta hatalmas változást lát. Ekkor mondtam hogy én hova hordom és a válasz az volt, ez a legjobb amit tehetek. Ráadásul dislexia-disgrafia megelőzésére is tökéletes. Elmagyarázta nekem, hogy az agyféltekéket, az idegrendszert milyen módon használja ki az, hogy egy mozgó lovon különféle gyakorlatokat csinál. Nagyon jó és hasznos.

Emellé 4 éves kora után elkezdtük az úszást, amit mindkét gyógypedagógus nagyon támogat.

Imád mindent ami mozgás és nem utolsósorban fontos, hogy egyre ügyesebb ami neki nagy sikerélmény. Sok helyen kudarcot vall az életben a hirtelensége miatt, de ezekben a sportokban a világ legboldogabb gyereke!

2012. ápr. 25. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!