Mit tegyek ebben a helyzetben? 15,5 éves fiam elmesélte, hogy 2 osztálytársa kábítószerezik.
Szia! Érdekes dilemma, próbálom átérezni a helyzetet, bár az én fiam még elég kicsi, de nyilván velünk is előfordulhat majd hasonló.
Az fordult meg a fejemben, vajon ha alkoholt fogyasztanának a gyerekek, akkor is ilyen nehéz lenne-e a kérdés, és hogy vajon el kell-e választanunk a drogokat az alkoholtól ilyen téren?
Azért második gimnáziumban már nálunk nem egy ember ivott alkoholt annó… a barátaimtól pedig tudom, hogy ők drogokat is nyomtak (nem heroint nyilván) ilyen korukban, és mára mindenki jól szituált, rendes, „értelmiségi” ember lett, akár ivott, akár szívott.
Persze, nyilván én is tisztában vagyok vele, hogy van, aki lecsúszik ettől (sőt, ismerek is olyat, akinek elvonóra kellett járnia), és nem azt mondom, hogy támogatni kell a dolgot, csupán annyit, hogy nem biztos, hogy érdemes „kriminalizálni” egy tizenéves gyereket, aki ahelyett, hogy kannás bort vedelne, füvet szív időnként.
Én is az előadás megszervezésére gondolok, hogy jó ötlet.
Ezek a gyerekek a fiad barátai ? Ha igen, akkor beszélgess a fiaddal, hogy ő mit gondol a drogról, és hogy a barátai csinálják. Próbáld kitalálni, hogy segíteni akarna e nekik, mert ha igen, akkor ha névtelenül is, de valakinek jelezni kellene.
Mögötte ne csinálj semmit, ez a kor őrült veszélyes, hogy tényleg begerjed rád a fiad, és már tudja is hova forduljon bódításért.
Akár írjátok együtt a levelet, ami segítő , nem pedig beáruló levél. Akár először ne is írjatok neveket, csak hogy tudomásotokban van, hogy van a suliban aki kábítózik, és erre tekintettel valami előadást szervezzenek stb.
Köszönöm Mindenkinek a hasznos hozzászólást!
Valakik már megszervezték az osztályba az előadást.(nyilván valaki más is tudott a dologról)
Minden iskolában ott vannak ezek a gyerekek. Attól,hogy szólsz az ofőnek vagy a szüleiknek semmi nem fog változni,maximum kirugják a két gyereket.Akkor majd lesz más,aki füvet árul,nagyon népszerű a kamaszok körében.A te fiadat sem tudod távol tartani tőlük,de ahogy olvasom értelmes és őszinte gyerekről van szó,kétlem hogy belemenne ilyen dolgokba.Szinte minden gyerek előbb utóbb kapcsolatba kerül a drogokkal,a lényeg,hogy nemet tud e rá mondani,távoltartani nem fogod tudni a fiadat az ilyen szituációktól.
Szóval szerintem értelmetlen szólni bárkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!