Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ebben a helyzetben?...

Mit tegyek ebben a helyzetben? 15,5 éves fiam elmesélte, hogy 2 osztálytársa kábítószerezik.

Figyelt kérdés
A szülők nem tudják az ofő sem. De a fiam nem akarja, hogy bárkinek is szóljak a dologról. Nagyon megharagudna ha megtenném. Pedig az ofőnek minimum jelezni kellene!

2012. ápr. 15. 23:29
1 2
 11/18 anonim válasza:
ne szólj senkinek. foglalkozz a saját fiaddal. olyan nincs, hogy annak a 2 gyereknek a szülei nem veszik észre max nem érdekli őket innentől kezdve nem a te dolgod. Így még a fiad bizalma is megmarad. örülj, hogy mer veled ilyen dolgokról beszélni.
2012. ápr. 16. 19:25
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is amellett vagyok, hogy ne avatkozz bele. Előbb-utóbb kiderülne, ki "köpött". Ne akard, hogy a fiaddal valami komoly retorzió történjen.
2012. ápr. 16. 20:16
 13/18 anonim válasza:
72%
Még mindig áll, amit a privátban írtam! Hogy a többiek távol kerüljenek a drogtól, szervezz az osztályába egy prevenciós előadást, de úgy hogy Te kimaradsz belőle! Már dolgoztam így, és akkor pont egy füves srác apja hívott meg úgy, hogy nem tudja meg az osztály hogy ki szervezett. Csak egy szokványos előadásnak tűnik! Ha szerencsés az előadás, és a kettő kezdő stádiumban van, még lehet hogy Őket is visszarántja a helyes útra!
2012. ápr. 17. 00:01
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

Szia! Érdekes dilemma, próbálom átérezni a helyzetet, bár az én fiam még elég kicsi, de nyilván velünk is előfordulhat majd hasonló.

Az fordult meg a fejemben, vajon ha alkoholt fogyasztanának a gyerekek, akkor is ilyen nehéz lenne-e a kérdés, és hogy vajon el kell-e választanunk a drogokat az alkoholtól ilyen téren?

Azért második gimnáziumban már nálunk nem egy ember ivott alkoholt annó… a barátaimtól pedig tudom, hogy ők drogokat is nyomtak (nem heroint nyilván) ilyen korukban, és mára mindenki jól szituált, rendes, „értelmiségi” ember lett, akár ivott, akár szívott.

Persze, nyilván én is tisztában vagyok vele, hogy van, aki lecsúszik ettől (sőt, ismerek is olyat, akinek elvonóra kellett járnia), és nem azt mondom, hogy támogatni kell a dolgot, csupán annyit, hogy nem biztos, hogy érdemes „kriminalizálni” egy tizenéves gyereket, aki ahelyett, hogy kannás bort vedelne, füvet szív időnként.

2012. ápr. 17. 14:52
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is az előadás megszervezésére gondolok, hogy jó ötlet.

Ezek a gyerekek a fiad barátai ? Ha igen, akkor beszélgess a fiaddal, hogy ő mit gondol a drogról, és hogy a barátai csinálják. Próbáld kitalálni, hogy segíteni akarna e nekik, mert ha igen, akkor ha névtelenül is, de valakinek jelezni kellene.

Mögötte ne csinálj semmit, ez a kor őrült veszélyes, hogy tényleg begerjed rád a fiad, és már tudja is hova forduljon bódításért.

Akár írjátok együtt a levelet, ami segítő , nem pedig beáruló levél. Akár először ne is írjatok neveket, csak hogy tudomásotokban van, hogy van a suliban aki kábítózik, és erre tekintettel valami előadást szervezzenek stb.

2012. ápr. 17. 18:31
 16/18 anonim válasza:
Nem kell tudni az előadónak, hogy a srácok között ki a használó, minden gyerek egyenértékű. Ha rendőr az előadó, akkor főleg mert neki hivatalból kell eljárnia! De ha ajánlhatom inkább ne rendőröktől kérjen segítséget, inkább valamely alapítványtól, vagy prevencióval foglalkozó civil szervezettől. Én a Narconon-t ajánlom, mert gyerekközpontú az előadásuk!
2012. ápr. 17. 20:34
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a hasznos hozzászólást!

Valakik már megszervezték az osztályba az előadást.(nyilván valaki más is tudott a dologról)

2012. ápr. 18. 09:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Minden iskolában ott vannak ezek a gyerekek. Attól,hogy szólsz az ofőnek vagy a szüleiknek semmi nem fog változni,maximum kirugják a két gyereket.Akkor majd lesz más,aki füvet árul,nagyon népszerű a kamaszok körében.A te fiadat sem tudod távol tartani tőlük,de ahogy olvasom értelmes és őszinte gyerekről van szó,kétlem hogy belemenne ilyen dolgokba.Szinte minden gyerek előbb utóbb kapcsolatba kerül a drogokkal,a lényeg,hogy nemet tud e rá mondani,távoltartani nem fogod tudni a fiadat az ilyen szituációktól.

Szóval szerintem értelmetlen szólni bárkinek.

2012. ápr. 19. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!