Mit tennétek, ha elsős gyereketeket köpködné az osztálytársa?
Első körben ne a gyerekkel beszélj, mert az veszélyes lehet. Ezek a gyerekek hazamehetnek úgy, hogy Te ezt meg azt csináltad, Te leszel a rossz. Először az osztályfőnökkel beszélj, aztán a szülőkkel, és aztán jöhet a családsegítő, ha az előzőek nem használtak.
Természetesen az a legjobb, ha ott van a kislány is (a köpködős). A családsegítő szó kulcsfogalom, attól minden problémás gyerek és szülő retteg. Egy pedagógus
Ahogy elolvastam a kérdést az jutott eszembe, hogy szájba vágnám, de persze ez nem megoldás...
Szerintem semmiképpen se a gyerekkel beszélj, mert nagyon tudnák ám kamuzni és véletlen még te jössz ki rosszul. Osztályfőnök, szülő, családsegitő.. ahogy irták már korábban is.
Mondjuk én azt is megkeresném aki felügyelő tanár volt amikor ez történt és megkérdezném tőle, hogy miért nem tett/tesz semmit sem???
Bizony!
Hol volt a pedagógus? Elsős gyerekek legföljebb a mosdóban lehetnek egyedül, viszont egy ilyen esetnél biztos lesz valaki aki a tanító nénihez szalad, hogy "XY mit csinált!"
Szóval ha nem is látta, de tudomást kellett szerezzen róla, és akkor reagálnia kellett (volna).
Erről mondott valamit a kislányod?
Ha kiderülne, hogy nem tud a pedagógus a konfliktusról, világosítsd fel!
Szólj az osztályfőnöknek, ha továbbra is fennáll a probléma menjetek be a férjeddel és beszéljetek a gyerekkel. (a gyerek pont olyan mint a szülei, és ha otthon ezt látja hogy köpködni kell, akkor a szüleivel hiába beszélnél, mert nincs kivel)ha esetleg a párod jó nagy darab úgy még hatásosabb!
Semmiképp ne hagyd ennyiben, a kislányodnak fontosak az iskoláról szerzett első benyomásai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!