Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ebben a helyzetben?...

Mit tegyek ebben a helyzetben? 15,5 éves fiam elmesélte, hogy 2 osztálytársa kábítószerezik.

Figyelt kérdés
A szülők nem tudják az ofő sem. De a fiam nem akarja, hogy bárkinek is szóljak a dologról. Nagyon megharagudna ha megtenném. Pedig az ofőnek minimum jelezni kellene!

2012. ápr. 15. 23:29
1 2
 1/18 anonim válasza:
100%
Milyen anyagról van szó?
2012. ápr. 15. 23:35
 2/18 A kérdező kommentje:

Cigi,marihuána,de lehet az egyik gyerek komolyabbat is használ.

Mindkét gyerek családi élete zűrös.

2012. ápr. 15. 23:37
 3/18 anonim ***** válasza:
Kényes ügy, mert nem biztos, hogy tudod bizonyítani. Másrészt veszélyben vannak a gyerekek, ha drogoznak.
2012. ápr. 15. 23:50
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem akarom bizonyítani hanem az ofővel lehetne beszélni,mert most még "csak"két gyerek drogozik de ezzel a többi számára is elérhetöbb a dolog.
2012. ápr. 15. 23:56
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Válasz a kérdésedben.

"Pedig az ofőnek minimum jelezni kellene!"

Mit gondolsz, mi mást kéne tegyél?

Négyszemközti beszélgetés, előre leszögezve hogy sem neked sem a gyereknek semmi közötök később a dologhoz ne legyen, fiadnak nem kell tudnia hogy tőled jött az infó. Majd osztályfönök megoldja.

2012. ápr. 16. 08:42
 6/18 anonim válasza:
33%
Nevetséges. Ehez nagyon nincs közöd, és nem akarok szemétkedni, de biztos hogy igazat mond a fiad? Ha igen, akkor sem az ofőnek kell szolni, hogy kirugják a gyerekeket, meg elvigye őket a rendőr. Ha csak füveznek, akkor meg nyugodtan haggyni is lehet őket. De ha nagyon veszélyben érzed őket, szólj a szüleinek.
2012. ápr. 16. 10:09
 7/18 A kérdező kommentje:

Szerintem nagyon is van közöm.Az én gyerekemet is belekeverhetik meg még másokat is.Sőtt felelősséget érzek a két gyerek iránt is.

A fiam nem hazudik ebben biztos vagyok!

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2012. ápr. 16. 13:04
 8/18 anonim ***** válasza:

azt te is tudod mit kéne tenned, le is írtad.

viszont ha már kérdeztél:

jó, hogy a fiad nem hazudik neked és ilyeneket elmond. amíg ez így van addig nem kell tartanod attól, hogy belekeveredik bármibe. viszont ha megtudja, hogy nem tartottad a szavad, oda a bizalom...

én a saját fiammal ezt nem kockáztatnám meg, nekem többet ér a fiammal való őszinte viszonyom mint más elkallódott gyereke.

2012. ápr. 16. 15:58
 9/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem mindenképpen tenned kell valamit. Nem hagyhatod ennyiben.

Fontos, hogy megmaradjon a bizalom közted és a fiad között.

Beszélj a fiaddal, mond el neki,mennyire fontos, hogy tudjon róla az ofő. Hogy diszkréten kezelitek. Bízz a gyerekben. Átérzi, hogy komoly a dolog, hiszen elmondta neked, biztosan van erről véleménye. Beszéljétek meg és bele fog menni, hogy tegyetek valamit. Csak figyelni kell, hogy tényleg diszkrét menete legyen a dolognak, nehogy aztán a fiad igya meg a levét. Már nagy a gyerek, ezekről nem lehet, hanem kell beszélni.

Azt nem tanácsolom, hogy a szüleikkel beszélj.

üdv, egy pedagógus :)

2012. ápr. 16. 16:09
 10/18 A kérdező kommentje:

Kedves 9.válaszoló ,én is pont a bizalomvesztéstől tartok.

De azt is tudom,hogy lépnem kell.Egyenlőre nem sikerült meggyőznöm a fiam.Később megpróbálom újra.Az ő tudta nélkül nem akarok semmit tenni mert ha rákérdez a dologra nem fogok hazudni.

Köszönöm a válaszokat,mindben volt hasznos.

Sajnos személyesen nem tudok beszélni a szülőkkel.

2012. ápr. 16. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!