Mit tegyek ebben a helyzetben? 15,5 éves fiam elmesélte, hogy 2 osztálytársa kábítószerezik.
Cigi,marihuána,de lehet az egyik gyerek komolyabbat is használ.
Mindkét gyerek családi élete zűrös.
Válasz a kérdésedben.
"Pedig az ofőnek minimum jelezni kellene!"
Mit gondolsz, mi mást kéne tegyél?
Négyszemközti beszélgetés, előre leszögezve hogy sem neked sem a gyereknek semmi közötök később a dologhoz ne legyen, fiadnak nem kell tudnia hogy tőled jött az infó. Majd osztályfönök megoldja.
Szerintem nagyon is van közöm.Az én gyerekemet is belekeverhetik meg még másokat is.Sőtt felelősséget érzek a két gyerek iránt is.
A fiam nem hazudik ebben biztos vagyok!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
azt te is tudod mit kéne tenned, le is írtad.
viszont ha már kérdeztél:
jó, hogy a fiad nem hazudik neked és ilyeneket elmond. amíg ez így van addig nem kell tartanod attól, hogy belekeveredik bármibe. viszont ha megtudja, hogy nem tartottad a szavad, oda a bizalom...
én a saját fiammal ezt nem kockáztatnám meg, nekem többet ér a fiammal való őszinte viszonyom mint más elkallódott gyereke.
Szia!
Szerintem mindenképpen tenned kell valamit. Nem hagyhatod ennyiben.
Fontos, hogy megmaradjon a bizalom közted és a fiad között.
Beszélj a fiaddal, mond el neki,mennyire fontos, hogy tudjon róla az ofő. Hogy diszkréten kezelitek. Bízz a gyerekben. Átérzi, hogy komoly a dolog, hiszen elmondta neked, biztosan van erről véleménye. Beszéljétek meg és bele fog menni, hogy tegyetek valamit. Csak figyelni kell, hogy tényleg diszkrét menete legyen a dolognak, nehogy aztán a fiad igya meg a levét. Már nagy a gyerek, ezekről nem lehet, hanem kell beszélni.
Azt nem tanácsolom, hogy a szüleikkel beszélj.
üdv, egy pedagógus :)
Kedves 9.válaszoló ,én is pont a bizalomvesztéstől tartok.
De azt is tudom,hogy lépnem kell.Egyenlőre nem sikerült meggyőznöm a fiam.Később megpróbálom újra.Az ő tudta nélkül nem akarok semmit tenni mert ha rákérdez a dologra nem fogok hazudni.
Köszönöm a válaszokat,mindben volt hasznos.
Sajnos személyesen nem tudok beszélni a szülőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!