Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Vannak módszerek arra, hogyan...

Vannak módszerek arra, hogyan lehet egy kamasz gyerek (elsősorban) tanulási tempóját felgyorsítani?

Figyelt kérdés

12 éves. Kegyetlen lassú. Gyakorlatilag minden egyes nap az egész délután estig elmegy arra, hogy tanul. Szinte minden más szórakozásról lemarad emiatt.

A lelkibeszéden már sokszorosan túl vagyunk (magaddal szúrsz ki, ha befejezed, lesz ez-az kedvezmény...stb.) Azon is, hogy előre bekalkulál(unk) valamennyi időt egy-egy tanulnivalóra, s az óra mellette ketyeg, s ha lejár, csilingel. Ezzel is legalább érzékeli az idő múlását.

Ha erősebben "nyomjuk", mert mondjuk vendégek jönnek, vagy menni kell valahova, vagy esetleg türelmetlenebbek vagyunk vele a párommal a lassúsága miatt, akkor bepánikol.

Némileg lehet gyorsítani a tempót, ha mellette ülök, de ez már nem kivitelezhető rendszeresen (max. dolgozatok előtt): 12 éves, és van mellette még két kisgyerekem. Lehetetlenség minden nap délutánonként x órát mellette ülve töltenem. Önállóan kellene már haladnia, s gazdálkodnia a saját idejével.

De szóljatok, ha tévedek!

Ha van valakinek ötlete, mit lehet tenni, kérem írjon!

2012. ápr. 12. 18:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Valahol azt olvastam, hogy a délutáni pihenés után jobban fog az ember agya. Tudom nagy már hozzá, de milenne ha hazamenetel után egy kicsit pihenne(30-45perc), majd megpróbálkozna a tanulással.

Lehet hülyeség, de a szöllőcukor meg a csoki fokozza az agyműködést, néha kaphatna tanulás előtt.hátha segit.

2012. máj. 18. 09:40
 12/12 A kérdező kommentje:

Háááát, lehet..... A csokit biztosan nagyon díjazná! :-)))

Na, ezen aztán végképp ne múljon! Kap csokit! :-)

Egyébként olvastam valahol, hogy az omega 3 is segít a koncentrációban. Már vagy egy éve azt is kap. Valami javulás talán van, de nem sok.

Tudom, hogy nincs csodaszer. Ha megoldás lehetne, hogy 24 órából 48-at varázsolunk, akkor az elég lenne, s még a pihenés is beleférne.

Ami a délutáni pihenést illeti, szoktam engedni, pláne, ha látom, hogy igényli, sőt az agykontrollon is megtanult pihenő, relaxáló módszereket. Rövid távra segít ugyan, de annál nehezebb újra talpra állítani és belevágni a nehezébe.

De azért köszi az ötleteket. Igazán nem rosszak!

2012. máj. 18. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!