Hogyan győznétek meg a párotokat - egyáltalán "érdemes", szükséges-e győzködnöm őt a korai fejlesztéssel kapcsolatban?
Kedves kérdező!
Muszáj a sarkadra állnod a férjeddel szemben, mindenképp a gyerek érdekeit kell nézned.
Az esetedben fizetős dévényest keresnék, és hozzá mennék a gyerekkel mindig.
Az én férjem is sok dolgot vesz félvállról, vagyis venne, de ilyenkor megmondom neki, hogy ez van és kész, ezt kell szeretni.
Kérdezd meg tőle, hogy vállalja-e a felelősséget, ha netalán tényleg tolószékbe kerül a nemtörődömség miatt a gyereke, és hogy ha majd nagyobb lesz, és rákérdez, hogy miért történt ez vele, felvilágosítja-e, hogy azért, mert apuci struccpolitikát folytatott, és nem volt hajlandó szembenézni a problémával, inkább szőnyeg alá söpörte.
Tudom, hogy drasztikusan hangzik, de ha máshogy nem megy, valahogy észhez kell téríteni a férjed.
Sok sikert kívánok hozzá, remélem hamar rájön, hogy nem jó úton jár, és változtat a hozzáállásán!
nem olvastam el a válaszokat, mert ébredezik a gyerekem...
már írtál ki kérdést, nagyon emlékszem rá, ott azt soroltad inkább, hogy eddig miért nem kezdtétek el a tornát.
igazából már akkor is úgy éreztem, hogy nagyon sok indokot találtak, hogy miért ne segítsetek a lányotoknak.
én fiam is kezelésre szorul és bizony ez nem úgy van, hogy addig várunk míg nem kapunk ingyenest, otthon nem tornáztatjuk mert terhes vagy, stb.
akkor apa tornáztassa, ha csak hétvégén, akkor is. és bizony szánni kell erre pénzt, ha magatoknak nem is jut mindenre, de olyan nincs, hogy a gyermeketeknek nem jut!
találjatok megoldást és csináljátok végre, annyira elhúztátok a dolgot :(
1 éves múlt és még nem ül :( nagyon bele kéne húznotok!
Bocs, de csak végig futottam.
Barátnőm még 1 gyereket vállalt az egész testre kiterjedő hypotóniával született fiam mellé, aki második a családban.
Tudom hogy sokat kell várni, de van egy nemzetközileg elismert Pető Intézetünk, ahol ráadásul van neurológus is.
Nagyon lelkiismeretesek és feleslegesen nem fognak fejlesztésre küldeni. Ja, és senkit nem húznak le.
Pető mellett járt még a kisfiával Dévényre, de azt nem tudom hogy saját elhatározásból tette.
Nekik a kettő együtt volt jó.
Azért ez furcsa, mert az Ő kisfia sem tudta a korának megfelelő mozgásokat és a neurológus abszolút nem passzolgatta, hanem úgymond elismerte hogy hypotóniás.
A Petőben csodálatos konduktorok vannak és nagyon lelkiismeretesek.
Peto.hu-n lehet első vizsgálatra jelentkezni.
Ha bebizonyosodik hogy fejlesztés kell, akkor úgy tudom ingyenes lesz.
Szerintem ezzel igenis foglalkozni kell, mert a mozgásfejlődés nagyon fontos!
Sok sikert!
Te csak legyél kitartó, és tedd amit anyai szíveddel eszeddle tenned kell a gyermekedért !!!
Egyelőre a férj fafejűsége másodlagos kell legyen.
Csak mondd meg neki, hogy nem büszkeségről van itt szó, hanem a gyermek jól létéről. Egyértelmű, hgoy le van maradva, kell a segítség, és te mindent megfogsz tenni érte.
Úgyis melletted lesz, ha pedig mégse, akkor kérj segítséget, hogy valaki veled tudjon menni, vagy elintézni mit s hogyan, de ne is kérd őt meg, hogy bármit intézzen ezzel kapcsolatban. Már csak időpontokat adj neki, hogy ekkor ez lesz. Ezzel kapcs. kérj családtól, barátoktól segítséget, ha nem lenne benne.
Sajnos dolgok időbe telnek, sajnos idegörlőek hivatalokkal dolgozni, épp mert passzolgatnak, de ne add fel, keresd a megfelelőt és meg is fogod találni.
A gyermek az első ! Legyél türelmes. Akár mondhatod a férjednek is, hogy MEGÉRTED őt, hogy büszke, és nehéz belátni a bajt. De félsz, hogy később magatokat hibáztatnátok, főleg ő és az nem segítené a szitut.
A megértés részedről a kulcsszó, ez szokott náluk működni, hogy puhuljanak.
Sok türelmet és erőt neked !
Nagyon szomorú helyzet. Jár, de nem jut. Mármint fejlesztés és gyógytorna.
A mi intézményünkben is sorra jelennek meg három év körüli gyerekek a szülővel, mozgásfejlesztésre volna szükségük, és kéthavonkénti konzultáció + otthoni gyakorláson kívül többet nem tudunk felajánlani nekik.
Ha van anyagi lehetőség, kezdjétek a fizetős terápiát, mert itt tényleg nagyon számít az idő.
Remélem a ti gyermeketek nem lesz annyira súlyos állapotú, mint akikről ebben a könyvben szó van, de az apák és általában a családtagok lelki működéséről nagyon jókat ír dr. Kálmán Zsófia Bánatkő című könyvében. Talán ha tudod, miért viselkednek úgy ahogy, kezelni is könnyebben fogod a helyzetet.
minél előbb mérjétek fel az erőforrásokat a családotok körül (barátok, keresztmamák, távolabbi kedves rokonok), mert az első gyermeketek a második születése után is sok külön feladatot ad majd, és a szülés utáni időben biztos hogy segítségre lesz szükségetek, hogy eljusson a fejlesztésekre, és az otthoni tornát is csinálni kell vele valakinek.
Szia!
Nagyon nehéz helyzetben vagy, de a dilemmádra a választ te is tudod, úgy érzem!
Én a korábban valaki által már említett nagy hírű Pető Intézetben diplomáztam,ott is dolgozom. Én azt tanultam,hogy az anya az,aki a legjobban ismeri gyermekét,mindig megérzi, mire van szüksége. Sajnos, hogy sokan nem figyelnek ezekre az érzéseikre. De te igen!
Nem azon kell gondolkodnod,hogyan győzd meg a párod! Fognod kell a gyerkőcöt,és vinni fejlesztésekre. Évek múltán sem fogod magadnak megbocsátani, hogy esetleg azért nem állt helyre az állapota, mert tétováztál. Igenis rengeteget számítanak az első hónapok, ezt tapasztalatból mondom.
Az első hónapokban a leghatásosabb a Dévény-módszer. De azért van ezen kívül más is. Ha ez nem elérhető most,akkor keress mást. Én persze hazabeszélek, de csak ajánlani tudom a Pető Intézet babás részlegét.
Itt megtalálod az ismertetőt róluk,és a bejelentkezés módját is:
Légy erős, és próbáld csak a babád érdekeit szem előtt tartani! Minden jót nektek!
konduktor-anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!