Hogyan szoktassam le a fiam 30-as éveiben járó nagybácsikáját arról, hogy a fiamnak számomra nemkívánatos dolgokat tanítson? Pl. Társaságban böfögés és fingás. Megszégyenítés is szóba jöhet.
miért kell "velös" megjegyzés?
normálisan mondd el neki, ha ott vagy a gyerekkel, ezt ne tegye!
Ennyi!
Ő a párod testvére gondolom.
Mi lenne, ha párod elbeszélgetne vele és megmondaná neki, hogy nem találkozhat a fiatokkal, ha nem tud civilizált ember módjára viselkedni.
Nekem unokatesóm csinálta ezt. Aztán egy buli alkalmával valaki mondta neki, miután szellentett egy hangosat, hogy "ide sz@rni nem akarsz te idióta!?" Mivel mindenki húzta a száját, már unokatesómnak sem volt olyan poén.
Igen, a párom tesója. Csak úgy anyósom röhög rajta, meg hogy jaj, gyerekkorában is ilyen volt már és nem nő be a feje lágya. A fiam meg felnéz rá, hogy ilyen idióta. Már mondta neki a párom is, hogy ne csinálja már, a gyerek is ezt tanulja el és még el lehet vele vicceskedni vele, de ha iskolában, társaságban is szokásává válik, mert ez rögzül benne, akkor ott bajban lesz. Nem vagyok egy prűd ember, egy anya amúgyis tisztába teszi a gyerekét, aztán szalad vissza a félbehagyott kajához...tudom hogy megy ez, de otthon is csinálja vacsora közben és a szépen szólástól a kiabáláson át semmi nem hat rá. Ezért is próbálnék a nagybácsin keresztül hatni rá. Meg amúgyse csinálja egy felnőtt ember sem.
Köszi, azt hiszem a második hozzászólást elteszem a tarsolyomba, de azért jöhetnek még ötletek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!