Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy kezeled más gyerekek...

Hogy kezeled más gyerekek agresszióját a tiéddel szemben?

Figyelt kérdés
Sajnos az a szomorú tapasztalatom, hogy már egészen kicsi kortól kezdve (1-1,5 év fölött) megjelenik a gyerekekben az agresszió, mégpedig olyan formában, hogy bántják a társaikat, vagy akár a szüleiket.. Az okokat most nem firtatom, biztos mindenkinek van erről egy álláspontja. A kérdésem igazából a következő: az én kisfiam nemrég múlt két éves, és amolyan "naivan áldott jó szíve van". Soha, senki felé nem láttam még csapkodni, pedig a játszótéren van része bőven ilyet látni, sőt tapasztalni. Ő az a típus, akit ha megüt egy kisgyerek vicsorogva,(akár ok nélkül, nem kell, hogy elvegye a játékát) max meglepődik, de nem sír, inkább továbbra is mosolyogva futkos utána, esetleg megöleli, megpuszilja... Ilyenkor a szívem szakad meg érte, és bizony nem tudom abban a pillanatban "szeretni" a másikat. És sokszor azt veszem észre, hogy nagyon sok szülő ilyenkor sem szól rá a gyerekére, én meg nem tudom, hogyan kezeljem! Nem akarom, hogy "anyámasszonykatonája" legyen majd a fiam, de most én is neveljem agresszióra, hogy védje meg magát, üssön vissza? Esetleg van ilyenkor jogom rászólni (az anyja helyett..) a másikra? Tudom, hogy még nála is előjöhet ilyen korszak, de már előre félek, mi lesz vele, ha majd óvodába kerül? Mennyi csalódás, bántás fogja majd érni? És mindezt hogyan értessem meg vele, hogy ez bizony az élet velejárója, Neki kell ezt majd lekezelni?
2012. márc. 26. 11:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Nálunk több játszótéren is van kicsiknek való, és nagyos játék is. A nagyos mászókán és csúszdán 13-14 évesek édelegnek a "fiúikkal", a kicsiknek valóra meg ráteszi anyuka a 9-10 hónapost, és 1 órán keresztül nem veszi ki belőle (pl. babahinta, amiből max 2 van).

Sokszor nem is a gyerekre kéne rászólni, hanem a kedves szülőre vagy nagyszülőre...

2012. márc. 28. 09:00
 22/30 anonim ***** válasza:
32%

Sajnos tapasztalat, hogy szartok bele...

Kb. 6 éves lehettem, és a házunkban 6+ életkorú gyerekek voltak, akiknek tele volt a hócipőjük, hogy a játszón nem lehet a kicsiktől játszani. Erre a házban lakó férfiak, köztük apum is, felépítettek a hátsó udvarban egy saját játszót nekünk, ami szemmel láthatóan ilyen 6+ gyerekeknek való volt, ráadásul ugye magánterületen.

Ez persze egy idő múlva nem zavarta a szomszédos házban lakó Pelenkagyár Pistike, Taknyos Tomika és Szarosseggű Szandika kretén szüleit, és hordták a csimotát a mi játszóterünkre, amibe ők egy kanyi vasat sem adtak bele, és még mi voltunk a szemetek, ha szóltunk. Az nem zavarta őket, hogy Pelenkagyár Pistike majd' kiesik a hintából, mert nem az ő mérete.

A primitívségről meg annyit: Szerintem inkább az a primitív, amikor őszi- tavaszi időszakban, amikor az összes kölyök taknyos volt, a kis drága taknyos zsebkendői mind a mi füvünkön landoltak, meg anyu cigicsikkjei, cigisdobozai, és nem egyszer Pistike xaros pelenkái is.

Elhiszem, hogy te kivétel lehetsz, de a nagy átlag ilyen.

2012. márc. 28. 09:33
 23/30 anonim ***** válasza:
43%
Gondolhattam volna, hogy Te nem vagy még szülő............
2012. márc. 28. 09:37
 24/30 TKI Ibolya ***** válasza:
34%

3-as válaszolónak csak annyit hogy neked nincs jogod más gyerekét kérdőre vonni ezért van a tanító néni.Az én gyerekem a légynek sem árt szerinted.Nem tudhatod hogy az otthon jó kislányod milyen a társaival a suliban.Persze ez nem ok arra hogy szét rúgják a gyerek lábát de majd a tanár ezt lerendezi.Ne haragudj de ha az én gyerekemmel akarnál elbeszélgetni én nem hagynám.Te felnőtt vagy ő gyerek és nem vagytok egy súlycsoport.Ezzel nem akarom a lányodat bántani.Képzeld el ha minden anyuka bejárna a suliba igazságot tenni.Van ilyen csoport de inkább nem mondom hogy kik.

A játszótéri erőszakos gyerekekről meg annyit hogy ha szülő nem szól rá te rászólhatsz szépen de nem erőszakosan.Például ha arcon vágják a gyereket akkor szólhatsz a másiknak hogy ezt ne tegye de ez is kortól függ.1,5-2 éves gyereknél lehet hogy nem is érti mert soha nem szólt rá anya hogy ilyet nem szabad.az a baj hogy ezekkel a gyerekekkel nem lehet mit kezdeni.Nem az a baj ha oda csap és anya rászól hogy nem szabad mert még a te gyereked is csaphat oda a másiknak.Az a baj hogy az anyukák nem szólnak rá a gyerekkel azzal az indokkal mert még pici.Én ilyenkor inkább arrébb vittem a gyereket.2 éves gyerekkel nem tudsz mit kezdeni anyukával pedig hiába állsz le vitatkozni.Idővel a te fiad is megtanulja megvédeni magát ebben biztos vagyok.

3 gyerekes anyuka

2012. márc. 28. 13:17
 25/30 anonim ***** válasza:
70%

A 22 válaszolónak : azért a nagy átlag szerencsére nem ilyen, sőt. Sok játszótéren megfordultam már, de szaros pelenkát, dohányzó anyukát egyiken sem láttam. Taknyos gyerek más ügy, de egy bizonyos korban minden gyerek taknyos vagy annak tűnik. Szétszórt zsepik sem átlagosak. Elhiszem neked, hogy ez van nálatok, de te meg hidd el nekem légyszi, hogy nem ez a megszokott.

Így kérlek téged, hogy ne kezd el kiosztani mindenkit látatlanban, ráadásul ilyen stílusban. Ez a stílus még akkor sem megbocsájtható, ha fiatal vagy (nem hiszem, hogy 15 évesnél idősebb lehetsz) Persze tudom az internet és a láthatatlanság izgalmas dolog. Beszólni egy 30 felettinek és lelustasz@rozni büntetlenül, de vigyázz, mert sokszor az ilyen nagyszájú emberekből lesznek Szaros Pistike és Taknyos Tomikaanyuk akik eldobálják a csikkeket és a pelenkákat más privát játszóterén.

2012. márc. 28. 14:03
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
Ha szándékosan bántaná az enyémet egy másik gyerek, jól megráncigálnám a haját, vagy megszorongatnám a karját, még a körmöm is belemélyeszteném. "Kicsit" elvenném a kedvét az ilyen akcióktól.
2012. ápr. 1. 02:06
 27/30 anonim ***** válasza:

26: rászólásról volt szó, nem körömeregetésről. Mi vagy te, valami vadmacska? Csak az állat karmol, remélem ezzel tisztában vagy.

Nincs jogod a testi erőfölényedet használni egy kisgyerekkel szemben, mert akkor én is rádküldhetnék egy elefántot, hogy ugyan taposson már a fejedre, mert csúnyán néztél.

Rászólni van jogod, de a saját gyerekedbe mélyesztgesd a körmöd.

2012. ápr. 1. 13:04
 28/30 TKI Ibolya ***** válasza:
Én pont az ilyen anyukákról beszéltem mint a 26-os.Primitív.2 éves gyerekkel szemben nem nehéz erősnek lenni!Aztán csodálkozunk,hogy miért agresszívek a mai gyerekek?!
2012. ápr. 1. 21:03
 29/30 anonim ***** válasza:

24-es válaszolónak!

Remélem a 3-ast csak elírtad! :D Nekem 1 évesem van, nyilván nem jár suliba, és nem bemegyek igazságot tenni, hanem a játszótéren próbálom megvédeni a 8-10 éves vadulós fiúktól.

2012. ápr. 1. 22:08
 30/30 TKI Ibolya ***** válasza:
Bocsi igen elírtam! 2-es válaszolónak szántam akinek sulis a lánya!
2012. ápr. 2. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!