Hogy kezeled más gyerekek agresszióját a tiéddel szemben?
2 éves múlt a fiam, és én már nem vagyok szívbajos.
Simán rászólok a másik gyerekre, nem csúnyán, de határozottan. A fiamnak sem engedem, hogy más kezéből kitépje a játékot, de bíztatom is őt arra, hogy ő se engedje másoknak.
A szülők néha meglepődnek, de többnyire nem mernek szólni.
Egyébként zárójelben, az én fiam is ilyen volt, csak kis Buddhának hívtuk itthon. Aztán 21 hónaposan bölcsibe került, azóta megjött a hangja, velünk szemben is sokkal határozottabb!
Igen, szólj rá a másik gyerkőcre hogy nem szabad!
Én soha nem engedtem hogy valamelyik gyerek is agresszíven lépjen fel az enyémmel szemben. Ha a szülője nem szólt rá, hát én igen. Csak megvédem a saját gyerekem.
Ettől még nem lett anyámasszony katonája.
Viszont helyén van az értékrendje. Tud viselkedni, tisztelettudó. Ami a mai világban kezd kiveszni a gyerekekből.
Most szombati nap (mivel tanítási nap volt) úgy jött haza a lányom a suliból hogy minden ok nélkül combon rúgta az egyik osztálytársa. Az én gyerekem, aki 1 rossz szót nem szól senkinek!
Képzelheted milyen dühös lettem. Megtudtam hogy a tanárnéni már beszélt az illető gyerekkel és anyukájával.
De azért ez nem tart vissza attól hogy elbeszélgessek a sráccal. Csak finoman, de azért közlöm vele hogy ez volt az első és utolsó.
Ez inkább "DAC" korszak, mintsem agresszió.
Hiába nevelem "normálisan" a gyerekem, sokszor olyan megnyilvánulásai vannak hogy magam is meglepődöm. Ennyi idős korban ez mondjuk még normális, majd később lesz probléma ha nem múlik el.
És a fiam csapkod, toporzékol, hanyattvágja magát...stb....akinek ez ismerős nem kell tovább részletezni....1,5 éves kora előtt ilyesmi elő sem fordult.tehát nem érdemes a szülőt is elítélni azonnal. Én nem neveltem agresszióra soha sem, végképp arra nem hogy üssön vissza, szerintem ez egyik Édesanyának sem szándéka. Természetesen az lenne a normális a játszótéren hogy az anyuka a gyerek mellett van, vele játszik, és nem ül a padon és olvas, mert ebből bizony már lehet agresszió, mivel anyuka letojja a gyereket, az meg ezzel a viselkedéssel hívja fel magára a figyelmet. Szólj rá nyugodtan!
Bár mikor nálunk ilyen hiszti lett a játszótéren (belharc folyt az 1db hintáért), és a hónomalá csaptam a gyereket és elmentünk....
3. vagyok.... Nem tudom, komolyan.
Utálom, ha egy gyerek bántja az enyémet, nyilván nem is hagyom. De azt is gyűlölöm, amikor egy anyuka a játszótéren mindenért rászól az én gyerekemre... Nyilván nem arra gondolok, amikor bántja az övét..
Tegnapi sztori: enyém gyerek meglátja, hogy az övé előveszi a homokozó játékokat. Persze elindul felé, hogy ő is, ő is játszik. Megyek utána, beszélek hozzá, hogy elővesszük az övét is, és játszanak együtt, de nem veheti el másét.... mire az anyuka (gyerekem még hozzá sem ért a JÁTÉKUKHOZ) "Nem szabad! Nem veheted el másét manó, csak ha elkéred" mindezt úgy, hogy túlkiabál engem, a gyerek anyját, aki éppen normális hangnemben nevelni próbál egy 1 évest.... Azt hittem, felrobbanok!
Másik múlt heti történet: gyerekem szikrázó napsütésben leveszi a kiskalapot (eleve nem melegít, fülét nem takarja, stb. látványosan DIVAT sapi) erre középkorú mamika: "Nem szabad! Rossz kislány, nem veheted le a sapkát!" Ez mi már ?!?!
Harmadik: Etetem kint a gyereket, mert ugye mikor máskor legyen éhes és kérje az uzsonnát, mint a játszótéren... :) Szépen harap a kekszből, erre rohan oda egy ismeretlen nénike a tőlem 2 lépésre totyogó lányomhoz, hogy "Köpd ki! köpd ki! nem szabad megenni a köveket!" ?!?!?!?!?!
Szóval óvatosan ezzel a rászólni más gyerekére dologgal. Természetesen, amikor INDOKOLT, és pl a te gyerekedet bántja, az rendben van, akkor szólj rá. Vagy ha ki akar szaladni az úttestre, akkor sem kell nyilván kiengedni. De nálam ez a sapkás sztori minden eddigi élményemet ütötte... :S :S
:D Megtettem. :D
Csak az már nagyon off...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!