Hogy kezeled más gyerekek agresszióját a tiéddel szemben?
Első vagyok.
Érdekes amit 3/7 ír, szerencsére csak vénasszonyok esetében van ilyen tapasztalatom, játszótéren még nincs.
Nálunk péntek-szombati sztori, hogy nagy (6-7-8 éves) gyerekek egymást taszigálva mennének fel a csúszdára.
De az én mackós 2 évesem ott kepeszt előttük, nagyon ügyesen és biztoságosan használja, de tény, hogy lassan. Miután kétszer úgy meglökték, hogy lecsúszott a lába a lépcsőfokról, én bizony szóltam. Vissza is fogták magukat, meg meg is unták, hogy várniuk kell, leléptek.
Szerencsére nálunk a homokozóban szó nélkül lehet játszani mindenkiével, ha indulunk haza, visszakérjük a másik gyerkőctől, ami a miénk (feliratozta már mindenki a saját szettjét).
Persze, ez így teljesen normális. :D
Nálunk is volt, hogy a csúszdánál rászóltam egy-két kissrácra, akik szintén lökdösték a kicsiket, meg fejjel lefelé, hason csúsztak.... Apuka meg a tér másik felén focizott... :S
A kedves kis történeteket csak azért írtam le, amúgy viccesek, illetve röhejesek, amikor ilyenekért szól rá valaki más gyerekére. :D
Verekedés, balesetveszély esetén az a NORMÁLIS, hogy rászólunk egymás gyerekére.
Én rászólnék határozottan a gyerekre. ERre viszont felkapják egyből az 5O méterre levő anyukák is a fejüket egyből. No én veszekedésnek híve nem vagyok, de ilyenkor azt megmondanám azért, hogy én nem a tiedet nevelem, de úgy látszik te sem, hanem az enyémet, hogy ne vegye normnálisnak azt, hogy bántják.
Bár nem a mi státuszunk itélkezni, de az ilyen nemtörődöm, anyukákat ha akarjuk el lehet ítélni, de semmiféleképpen ne a gyereket. Elég baj az neki, hogy nem törődnek vele, honnan tanulná meg.
Aztán meg kell próbálni elkerülni ezt a gyereket és anyukát.
Amit leírtál, a mi kisfiunk is ilyesmi volt, ugyanígy izgultam, hogy megtanítsuk agresszívnak lenni, vay gmost mi lesz. Más szülők miatt kénytelenek leszünk ? De nem. Általában megtanulják lekezelni ezt a gyerekek idővel, és még ekkorán nem fogják fel, hogy mi is volt, ne értékeld le a kicsided. Majd felfogja, és asszerint cselekszik, ahogy nő. Egyelőre te azért védd csak meg.
Mikor a vitaminreklámban azt hallom a büszke apától, hogy "az az enyém, amelyik ott az ugrálóvár tetején félrelökte azt a szőke kislányt" igazolandó, milyen egészséges az ő gyereke, egy cseppet sem csodálkozom a játszótéren verekedő törpéken.
Ezt a reklámot valaki megrendelte, átment több szűrőn, és senkit nem zavart ez a szöveg.
Az én kisfiam sajnos az agresszív kategóriába tartozik. Ötletem sincs miért, szeretjük, nagyon sokat foglalkozunk vele, nem verjük, passz.
Ennek tudatában írom, hogy a kisfiad a lehető legjobban reagál a helyzetre! Ő még nem tudja, hogy bántani akarják (egyébként abban sem vagyok biztos, hogy egy 1-2 éves tudatosan bántani akarja a másikat, legalábbis nem minden esetben). Erre kell nevelni, nem arra, hogy üssön vissza.
A kisfiamnak két "barátnője" van, akiket állandóan emleget itthon, szóval szereti őket. Az egyiket mégis folyamatosan piszkálja, húzogatja a szoknyáját meg ilyesmi, szegény kislány meg már attól is sír, ha a fiam a közelébe megy (ha meg nem megy, ő szalad utána, vicces). A másikat egyszer csapta meg, a kislány kinevette, azóta soha nem bántja, mindig együtt játszanak. Valószínű, ez a kislány kezeli jobban a problémát.
Az meg, hogy mi hogyan kezeljük, más lapra tartozik, egyelőre a játszótérről való elhozatalon kívül nincs más módszerem, és kicsit félek, mi lesz itt 1-2 hét múlva, amikor megszületik a tesója... :(
Én is rászólok arra, aki bántja az enyémeket. DE... Nálunk az egyik kisfiúnak (2,5 éves) volt egy olyan korszaka, amikor megállás nélkül lógott az enyémen. Ölelgette, puszilgatta, szeretetből rángatta Őt, összenyálazta, elvette a kedvenc játékaikat és tolta be a szájába, folyamatosan a nyomában volt. EZ, csak FELNŐTT szemmel cuki. 4-5 éveseknek idegesítő. Az enyém is egy jó darabig tűrte, aztán egyszer csak odébb tolta. A kissrác pelusra csüccsent, majd pattant fel és folytatta. Az enyém már visítva menekült előle. És naná, hogy az enyémre szóltak rá, hogy nem szabad lökdösődni. Én meg bizony elmondtam,hogy akkor fékezze meg a kicsit is, mert közel sem olyan aranyos a "szeretgetése", mint amennyire hiszik.
Aztán elkezdett a játszótéren szocializálódni, és most már akkora taslikat kever le a lányomnak, hogy csak lesek. De az anyja még ezt is cukinak látja...
És mit gondolsz, én nem noszogatom a két évesemet, hogy igyekezzen, mert várnak mögötte?
Szerintem meg olyan játék kellene, ahová a nagyok nem jöhetnek fel életveszélybe sodorni a kicsiket!
Gondolom az a nagyobb gyerek is volt (nemrég) 2 éves, ő is 'cammogott' korábban!
A XIII. kerületben van a Gyöngyösi utcánál egy tök jó hely, két hatalmas játszótér van, az egyik kb. 0-3 évig, babahinta, rugós játék, kiscsúszda stb.
És a másik, ahol kifejezetten nagyobbaknak való, főleg ügyeségi játékok, magas csúszda, komolyabb bunkerek vannak.
Ez egy esetben gáz, ha mondjuk egy anyának mindkét koroszályban van gyereke....
Mi az, hogy lusta vagyok elmenni a pelenkás játszótérre, meg sz@rok bele?!?!
Kikérem magamnak ezt a minősítést így ismeretlenül!
Hogy lehet így szétoffolni egy kérdést?!?!
Szégyelld magad, te primitív!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!