Szerintetek nagyon le van maradva a lányom? 3 éves lesz május végén.
Későn kezdett beszélni,most ott tartunk hogy mondatokban beszél,de végképp nem ragoz,és sok szot elég nehezen lehet megérteni amit mond.Idegen szamara majdnemhogy érthetetlen sok minden.Pár betűt téveszt,pl. f helyett néha s-t mond,r betűt sem mindig mondja helyesen,stb.
Vetköződni neha papucsot,harisnyat,zoknit tud,bar nem nagyon érdekli,nagdragot ki segitseggel,felsőt egyáltalán,és öltözni sem.Szpbatisztasagnak most futottunk neki masodjara,egyszer ősszel-nyaron mar elég jol álltunk,de aztan elköltöztünk,és az uj wc-ülőkén csuszlogott a szűkitője,aztan későn jottem rá mi a gond,és miert enm akar raulni az uj helyen. Most két napja folytatjuk az uj ulőkével,délelőtt és delutan is tobb orat kibirt pelus nelkul nagyobb balesetek nelkul,bar neha későn szól.Idegen gyerekekkel nagyon nehezen teremt kapcsolatot,nem szereti ha hozzaérnek,nem akar jatszani velük.Esetleg a kicsit nagyobbak(8 év körül) jöhetnek szóba. Idegen felnőttekkel is kissé távolság tarto,bár ha a felnőtt probalkozik,akkor mondjuk fél-egy ora mulva felenged,és kicsit elkezd nyitni felé.
Nem tudom,egy ekkora gyereknek mennyire kéne tudni futnia? A mozgasa ha fut elég esetlen még,kicsit olyan gyors-menés-és ugralas keverékének tűnik.Páros lábbal szépen ugral már régtől.
Elég nehezen tűri a változásokat,érzékeny kislány.
Köszi aki elolvasta
A dadogas szerencsere abbamaradt magatol most ugy nez ki,logopedushoz még nem jutottunk el mert náthás a család. Köszi a szlovák tsmt-s linket!!!!!!
Ő nem állt meg a bezséd fejlődésben soha,csak ugy vettem észre elég lassan fejlődött. Most volt egy kis ugras,a nővéremék is mondták hogy sokkal érthetőbb a beszéde.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!