Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Baj lehet ezzel a kislánnyal?...

Baj lehet ezzel a kislánnyal? Vagy csak én gondolom, hogy valami nem stimmel? Bőv. Lent

Figyelt kérdés

Szóval az a kislány akiről kérdezni szeretnék nemsokára 3 éves lesz.

Beszéde érthetetlen, a mondatokban való beszédtől fényévnyire van. Van, amikor még babanyelven beszél.

Idegen helyen nem szeret lenni. Ez abban nyilvánul meg h megy ajtó felé, és állandóan nyitogatja. Idegen helyen sikít folyamatosan,akár több órán keresztül, ok NÉLKÜL.

Ha nem sikít, akkor egy tárggyal a kezében (amihez ragaszkodik, ha megpróbálják elvenni tőle eszement sikításba kezd megint) körbe-körbe járkál,több percen keresztül, senkire nem figyel, fejét lehajtja és csak megy.

Ok nélkül megüti a másik gyereket.

Teljesen pelenkás még, az anyja azt mondta,hogy többször levette már róla,összepisilte magát, de még csak fel sem tűnt neki. Ilyen korban azért legalább nappalra már kéne, hogy valamennyire érdekelje a gyerekeket,nem? Főleg,h kislány és a lányokra mindig azt mondják, hogy ügyesebbek mint a fiúk.

A gyerekek nagy része ebben a korban azért már le tud vetkőzni vagy pár ruhadarabot levenni, az ügyesebbek már van amit fel is vesznek, DE!!! ő nem hogy felvenni nem tud semmit, de még csak vetkőzni sem. SEmmit.

Van hogy lefekszik a földre és minden ok nélkül rázza a fejét, lábaival közben rugdos.

Kocsiban vettem észre h bámult maga elé, bambán.

Van egy barátnőm, az ő kislánya is hasonló korú, meg pár éve egy családdal is összejártunk, az ikerlányaik fejlődését születésüktől kezdve 4 éves korukig követtük. Ezek a lányok teljesen mások, mint akiről írtam. Annyira lehet érezni a levegőben, hogy valami nem stimmel. Ti mit gondoltok? Kérlek, írjátok le a véleményeteket őszintén.

És még annyi jutott az eszembe róla, hogy kicsit álomvilágba él,az éneklésen és a mesén kívül nem köti le semmi. Nem szeret puszit adni (csak a szüleinek, és a mamájának) még azt sem szereti, ha más gyerek, akivel ritkábban találkozik szeretettel közeledik felé, elutasítja. Életének minden egyes fejlődési szakaszában, korábban is le volt maradva, mint társai.

Az anyuka 35 volt, mikor született a kislány.

2012. febr. 7. 00:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon furcsa a viselkedése.Én annyira nem értek hozzá, igaz van kettő 4 év alatti gyerek a családban, meg az én lányom 1 éves múlt.Egyetlen gyereknél sem volt/van ilyen tünet.

Na de csak azért válaszolok, mert én úgy tudom, hogy ha a fogak túl gyorsan jönnek ki, az nem jelent jót.Utána kéne járni, mert ez valamilyen szindrómára utal.

Elég felelőtlen az ismerősöd, egy anyának észre kell venni ha baj van, és nem besöpörni a szőnyeg alá...

Aztán lehet, hogy csak magatartási problémái vannak, főleg így, hogy keveset van a kicsivel foglalkozva.

2012. febr. 7. 07:15
 12/26 anonim ***** válasza:
79%

Sérült gyerekekkel foglalkoztam a sajátjaim születése előtt (lovasterápia) és az általad leírtak alapján egészen biztosan van mentális probléma a kislánnyal. A tünetek egy része autisztikus, más része eredhet elhanyagoltságból is, ez a kislány ugyanis egészen biztosan nem érzi magát biztonságban.

A beszédére még rá lehetne fogni, hogy a bölcsiben idegen nyelvet hall, otthon meg az anyanyelvét, így egyiket sem tanulta meg még, de ez sem feltétlenül igaz, mert a tapasztalatok sokkal inkább azt mutatják, hogy a külföldön felnövő kisgyerekek hamarabb kommunikálnak két nyelven, mint a szüleik, ráadásul hibátlanul. De ebben lehet eltérés.

Mindenképp szakembernek kellene látnia a gyereket, ha gond van, azonnal megkezdeni a fejlesztést, bár így is döbbenetesen sokat kihagytak, ami mindig hátránya lesz szegény gyereknek. Azért van olyan, hogy korai fejlesztés, hogy már akár pár hónapos korban is valamelyest kompenzálni lehessen a lemaradásokat (van, amit nem lehet persze) és minél előbb kezdik szakemberek a fejlesztést, annál több esélye van a kicsinek később a társadalomba való beilleszkedésre és a teljes életre.

Gyámügy?

2012. febr. 7. 07:24
 13/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy írtatok.

Azt miből gondoljátok,vagy miből látszik, hogy nem foglalkoznak vele? Érdekel, hogy Ti hogyan látjátok!

Nem merem kijelenteni hogy autista, de az biztos, hogy valami van vele és sajnálom, hogy a szülei homokba dugják a fejüket. Ő és a barátnőm kislánya között ég és föld a különbség. És ugye azt mondják, hogy a gyerekek általában 3 éves korukra kb egy szintre fejlődnek, ki hamarabb, ki később, de ő nagyon messze van még ettől a szinttől.

2012. febr. 7. 11:42
 14/26 anonim ***** válasza:
90%
vagy lehet, anyuka egy másik fórumon arról panaszkodik, hogy a kislányával mi a probléma, viszi ide-oda vizsgálatokra,de mivel nehéz feldolgoznia nem is reklámozza, s közben még állandóan b....tatják a "kedves" ismerősök, hogy nincs-e baj a gyerekével..........
2012. febr. 8. 13:29
 15/26 A kérdező kommentje:
Mérget merek venni rá, hogy nem viszi sehova. Pláne nem, mert külföldön élnek és pár napja azt mondta, h odakint esélye sincs, hogy elvigye a beszéde miatt fejlesztőhöz (max ezt az egy problémát látja be, a pelusosságra azt mondja h odakint nem elvárás h 3 éves korra egy gyerek szobatiszta legyen. de ha itthon maradtak volna, akkor is azt mondaná????) A kislány többi furcsaságát meg észre sem veszi és ez itt a legnagyobb baj....Több hasonló korú kislánnyal volt dolgom, ráadásul én is szülő vagyok és egy normális gyerek nem úgy viselkedik, ahogy ő. Csak szerintem a szülők nem látják a fától az erdőt. Állandóan dolgoznak, anyukának van arra ideje h hétvégente bulizgasson, de arra nincsen hogy belássa h valami nem stimmel. Én már próbáltam vele elkezdeni erről beszélni, de nem ment, csak okoskodott és ezért nem próbálokozom többet.
2012. febr. 8. 22:16
 16/26 anonim ***** válasza:
90%

Az anyuka védelmében szeretnék írni!

Jómagam egy aspergeres kislányt nevelek. Másfél éves kora óta érzem, hogy más, de egy gyerekem van, fogalmam sincs, hogy hol kellene pontosan tartania - kérdezgettem én, de mindenki (szakemberek) is azt mondták, hogy á, ez még belefér!

Van egy halom papírom arról, különféle vizsgálatok, hogy nincs a gyerekkel semmi gond! Az, hogy 5 évesen nem öltözik önállóan: belefér, majd megtanulja. Hogy állandóan repked, tátog: belefér, majd kinövi! Az, hogy a rajta 2 éves szinten van: belefér, majd fejlődik még!

Semmiféle segítséget, megerősítést nem kaptam évekig, még a saját családomtól sem! Mindenki azt mondogatta: ilyen, így kell elfogadni!

Mostanra nagyon komolyak a problémák, főleg közösségben (most nem részletezem, máshol már leírtam). És a mai napig egyetlen szakértő sem írta le azt, amit a szemembe már megmondtak, hogy a gyerekem aspergeres autista. SENKI nem vállalja fel! Addig pedig csak "gyanú" marad.

Most már bekerültünk egy hosszadalmas és gyötrelmes diagnosztizálási folyamatba, de szabályosan könyörögnöm kellett azért, hogy komolyan vegyenek! Legutóbb egy pszichiáter mondta azt, hogy igenis verjem az asztalt és ne hagyjam magam elhajtani, amíg nem kapok pontos diagnózist! De amíg én, mint szülő mentem, hogy van egy ilyen gyanúm, senki nem vett komolyan. Amikor már az óvoda, gyerekorvos, védőnő, mindenki mellém állt, és közösen egyeztetve töltögettük ki a különböző papírokat, hogy mindegyiken az szerepeljen, hogy VAN GOND, és mindehhez még hozzájött, hogy verem az asztalt, vagy könyörgök, ahogy éppen jön...

Jelenleg az én gyerekem az egész óvodában a legproblémásabb, kezelhetetlenné vált a helyzet. És így jutottunk el oda, hogy valamit most már tényleg kellene lépni... Iszonyú nehéz, higgyétek el!

És amikor 10-ből 9 szülő azt mondja, hogy jaj, olyan könnyen rásütik a gyerekre, hogy ilyen meg olyan, és nem értik, hogy miért problémázom ezen... hát próbálják ki egyetlen napom, és értenék!

2012. febr. 9. 18:50
 17/26 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos nekem is úgy tűnik, a kislány vagy autista, vagy asperger szindrómás - de mindenképpen megkésett beszédfejlődésű.

Egyébként a kisfiam is megkésett beszédfejlődésű volt - nem azért, mert elhanyagoltuk, egyszerűen más a fejlődési tempója, de ma már (9 éves) teljesen helyrejött, nagyon jól tanul egy erős iskolában.

Igazad van, hogy aggódsz - valahogy mégis rá kéne venni a szüleit, hogy vizsgáltassák ki a kislányt - bár ez igazából az ő magánügyük, kívül állóként nehéz komolyan bármit tenni az ügy érdekében.:(

A gyerekorvosuknak, a védőnőjüknek, a bölcsis vezetőnek is szorgalmazni kéne a gyerek kivizsgálását - mert ha időben el lesz kapva a probléma, sokat lehet segíteni.

Kívánom, hogy a baljós jelek ellenére minden rendbe legyen a kislánnyal - lehet, hogy csak más a fejlődés ritmusa.

2012. febr. 9. 19:25
 18/26 A kérdező kommentje:

16-os válaszadónak!

Sok erőt és kitartást kívánok Neked, és becsüllek azért mert szülőként felismerted a problémát és nem hagytad annyiban a dolgot! Sajnos a mai világban sok szülő inkább homokba dugja a fejét. A kislányod érdekében nem hagytad annyiban mert eljutott a tudatodig h ha időben felfedezik, és elkezdik kezelni akkor jobb is lehet a helyzet! Sajnálom h zárt kapukat döngettél, de remélem most már kaptok segítséget!

Amúgy neked erről az esetről mi a véleményed? Belinkelnéd azt ahova leírtad h a Te kislányod milyen? Köszönöm :)

2012. febr. 9. 22:56
 19/26 A kérdező kommentje:

17

Én is remélem h a baljós jelek ellenére nem lesz baj.

Írtam h külföldön élnek. Ott védőnőhöz nem járnak, gyerekorvoshoz státuszra sem, csak ha beteg a kislány, de nagyon ritkán, mióta kint élnek 2x volt beteg. És ugye az a legnagyobb baj h még az idegen nyelvvel is akad problémájuk. A német orvos nem tudja azt felmérni h a kislány mennyire tud magyarul.

A bölcsi ahova járnak, az sem a szó klasszikus értelmében vett bölcsi. Egy felnőtt vigyáz 5-6 gyerekre, de az anyuka bölcsinek hívja a helyet. Nem olyan mint nálunk, hogy rendes foglalkozások vannak, és ugye ott is akadnak bőven nyelvi gondok.

És én még mindig azt mondom, h ha csak a megkésett beszédfejlődésű lenne a kislány, akkor ez az egy jel miatt eszem ágában sem lenne rá semmit mondani, róla olyat állítani....de vannak még ott bőven gondok....

2012. febr. 9. 23:01
 20/26 A kérdező kommentje:
(Ja,bocsi 17-es válaszadóm! Gyorsan csak felírtam a számot,hogy majd a mondandóm végén ne felejtsem el, de a mondandómat sem akartam elfelejteni, szóval ne haragudj, h ha csak egy számmal szólítottalak meg, nem úgy gondoltam )
2012. febr. 9. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!