Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Jól gondolom, hogy ez miattam...

Jól gondolom, hogy ez miattam van?

Figyelt kérdés

Vigyázok két kisgyerekre, egy ötévesre, meg egy háromévesre...

Az ötéves gyerek elég neveletlen, sok mindent ráhagytak a szülei, viszont én nem fogom megengedni, hogy nekem fájdalmat okozzon, ill. a szemem láttára pépelje el a testvérét...

És amióta idejöttem bepisilnek. Eddig csak a háromévesnek sikerült beeresztenie, viszont ma, mikor az ötévessel volt összetűzésem ( hozzámvágta a csizmáját, és követelte, hogy én rakjam el, nem engedtem, hogy a kishugát elüsse a fababakocsival, nem engedtem, hogy dobálja a legokat felénk stb) most megint bementem a vécére, és már kakis nadrágot is láttam, ill. már van egy hatalmas kupac pisis-kakis ruha...

Mégis mit teszek rosszul? Tényleg szeretettel jöttem ide, szeretem a gyerekeket, a háromévessel alig van gondom, sőt nincs is, csak majmolja a bátyját, aki ráadásul még szítja is ellenem...

Szerintetek mit csináljak? Mert van egy érzésem, hogy nemsokára elküldenek...

2011. febr. 4. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia szerintem a szülők hibája,hogy így viselkednek a gyerekek nekem is van két fiam de meglettek nevelve,hogy mit szabad és mit nem!Próbálj következetes lenni ha nem rakodik el próbáld vele megbeszélni a dolgot,hogy együtt csináljátok valami mondókára ha ez nem jön be akkor marad a bünti vagy vegyél el egyenként minden játékot vagy jelöljél ki egy bünti sarkot és amikor rosszul viselkedik be kell mennie és 2 percig ott lenni ha közben kijön akkor mindig 1 perccet adj hozzá a bünti időhöz!Előtte magyarázd meg neki ,hogy mi fog történni de persze ha meg teszi amit kértél jutalmazd meg egy napocskával egy füzetbe és ha 3 össze gyűlik akkor kapjon tőled egy kis csokit vagy cukrot!!!!Légy kitartó és következetes!Sok szerencsét!Jaj és ha elküldenek az nem a te hibád hanem a szülőké akik nem nevelték meg a gyerekeket!!
2011. febr. 4. 21:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Ez már csak azért sem jó, mert ha én azért adok neki egy napocskát, mert a sarokban maradt, ami miatt meg később még csokit is kap, akkor egyfolytában rossz lesz, hogy a sarokba küldjem...

Szal, nem jó ötlet..

2011. febr. 5. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne te érezd magad rosszul. A szülők nem sokat foglalkozhatnak a gyerekekkel. Meg kellett volna a gyerekeiknek mondaniuk,hogy fogadjanak neked szót. Bár feltételezem,hogy nemcsak neked nem fogad szót a nagyobbik. Miért nincsenek óvodában?
2011. febr. 6. 19:05
 4/7 anonim ***** válasza:

ez a szülők hibája... te jól végzed a "munkád"

De szerintem, a nagyobb tesót ültesd le, és mond meg neki, hogy ha rosszul viselkedik, akkor bünti... (a bünti sarok jó ötlet)

De ha letelt az idő, nem szabad jutalmazni!

Viszont, ha másnap jól viselkedik, akkor megdicsérheted, hogy jól viselkedett, adsz neki valami sütit/csokit.

Ebből megérti, hogy nem szabad rossznak lenni.

Viszont sose kiabálj vele! Nem szabad, a gyerekek is így fognak viszonyulni akkor! És ne látszódjon rajtad a kétségbe esés, mert a gyerekek megérzik, és látják, hogy mivel tudnak a "sírba küldeni"

És helyes, hogy nem hagyod, hogy ugráltasson... Pl ha a kisebb tesó szétpakol, mond meg neki, hogy össze kell szedni... ha megcsinálja, adj valami csokit neki. Ha látja a nagyobb tesó, hogy nem "kifizetődő" rossznak lenni, mert csak maga alatt vágja a fát, akkor ő is megváltozik... kitartást!

2011. febr. 6. 19:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Oviban vannak, nincsen ezzel gond, de külföldön vagyok, és itt a nagytömeg délben eljön az oviból. Itt mások a szokások
2011. febr. 6. 22:49
 6/7 anonim ***** válasza:
jaj de jó neked....melyik országban vagy??nem tudsz engem is kivinni???::):)vágyom ki mert magyarországon egyre szarabb.....19/l
2011. febr. 7. 16:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok napocskát és jutalmat akkor adjál neki ha megteszi kérésedre azt,hogy össze pakol.
2011. febr. 8. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!