Jól gondolom, hogy ez miattam van?
Vigyázok két kisgyerekre, egy ötévesre, meg egy háromévesre...
Az ötéves gyerek elég neveletlen, sok mindent ráhagytak a szülei, viszont én nem fogom megengedni, hogy nekem fájdalmat okozzon, ill. a szemem láttára pépelje el a testvérét...
És amióta idejöttem bepisilnek. Eddig csak a háromévesnek sikerült beeresztenie, viszont ma, mikor az ötévessel volt összetűzésem ( hozzámvágta a csizmáját, és követelte, hogy én rakjam el, nem engedtem, hogy a kishugát elüsse a fababakocsival, nem engedtem, hogy dobálja a legokat felénk stb) most megint bementem a vécére, és már kakis nadrágot is láttam, ill. már van egy hatalmas kupac pisis-kakis ruha...
Mégis mit teszek rosszul? Tényleg szeretettel jöttem ide, szeretem a gyerekeket, a háromévessel alig van gondom, sőt nincs is, csak majmolja a bátyját, aki ráadásul még szítja is ellenem...
Szerintetek mit csináljak? Mert van egy érzésem, hogy nemsokára elküldenek...
Ez már csak azért sem jó, mert ha én azért adok neki egy napocskát, mert a sarokban maradt, ami miatt meg később még csokit is kap, akkor egyfolytában rossz lesz, hogy a sarokba küldjem...
Szal, nem jó ötlet..
ez a szülők hibája... te jól végzed a "munkád"
De szerintem, a nagyobb tesót ültesd le, és mond meg neki, hogy ha rosszul viselkedik, akkor bünti... (a bünti sarok jó ötlet)
De ha letelt az idő, nem szabad jutalmazni!
Viszont, ha másnap jól viselkedik, akkor megdicsérheted, hogy jól viselkedett, adsz neki valami sütit/csokit.
Ebből megérti, hogy nem szabad rossznak lenni.
Viszont sose kiabálj vele! Nem szabad, a gyerekek is így fognak viszonyulni akkor! És ne látszódjon rajtad a kétségbe esés, mert a gyerekek megérzik, és látják, hogy mivel tudnak a "sírba küldeni"
És helyes, hogy nem hagyod, hogy ugráltasson... Pl ha a kisebb tesó szétpakol, mond meg neki, hogy össze kell szedni... ha megcsinálja, adj valami csokit neki. Ha látja a nagyobb tesó, hogy nem "kifizetődő" rossznak lenni, mert csak maga alatt vágja a fát, akkor ő is megváltozik... kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!