Volt valaki ilyen helyzetben? A kisfiam hiperaktív.
Az az iskolaérettségi vizsgálat nálunk arról szólt, hogy: mit írjak rá anyuka, mit szeretne? Maradjon oviban vagy sem? Ettől függetlenül nagyon okos, értelmes nő volt a vizsgáló, támogatta a döntésemet, hogy maradjon a gyerek még egy évet az oviban és nem bántam meg. Az akaratom ellenére nem erőltettek rám semmit, elbeszélgettünk a lehetőségekről.
Nem bántam meg, a lányom most volt 8-os, semmi hátránya nem származott a +1 évből. Ő márciusi, és az osztályában van 4 idősebb gyerek nála.
Lányomnak nem voltak problémák a figyelemmel, okos, értelmes kislány volt akkor és most is, koraszülött volt, ezért tartottam oviban.
Én biztos nem küldeném még el, mert nagyon meg fogjátok szenvedni a sulit, főleg, ha nem elég toleráns a tanító néni.
Ebben a tanévben még felmenthető az a gyerek, aki 2005 szept. 1 és december 31. között született. Szükséges hozzá a Nevelési Tanácsadó vagy valamelyik Szakértői Bizottság (ahova szintén a Nev. Tan. utalhatja be a gyereket) javaslata, a szülő kérelme, és hogy az óvoda vállalja a gyermek nevelését még egy tanévre.
Az új köznevelési törvénnyel ez a lehetőség meg fog szűnni, de az majd csak a 2006 őszén születetteket érinti.
Magyarul muszáj vizsgálatra vinni a gyermeket. Legjobb lenne oda, ahol diagnosztizálták a hiperaktivitását, kivéve ha az egészségügyi intézmény volt. Akkor viszont a Nevelési Tanácsadóba kell mennetek. Csodálkozom is, hogy nem javasoltak iskola kezdés előtti kontrollvizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!