Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Volt valaki ilyen helyzetben?...

Volt valaki ilyen helyzetben? A kisfiam hiperaktív.

Figyelt kérdés
Az éven októberbe tölti a 7 évet. Az oviba azt tanácsolják hogy maradjon még egy évet óvodába mert nem tud figyelni huzamosabb ideig és egy helyben ülni. Az eszével nincs gond okos gyerek. Nem tudom hogy mit csináljak engedjem suliba vagy maradjon még egy évet oviba?
2012. febr. 5. 08:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Bocsánat, igazatok van. Tényleg maradhat, de kell hozzá Szakvélemény!
2012. febr. 5. 08:59
 12/18 anonim ***** válasza:
A nevelési tanácsadóban iskolaérettségi vizsgálatot kell kérni. Ott mindig megkérdezik, hogy a szülő mit gondol és ha ő még oviban hagyná, akkor bizony úgy írják a papírt, hogy maradhasson. Ha ők nagyon úgy látják, hogy mennie kéne, mert jobb lenne neki, akkor rábeszélnek, hogy vigyed, de ha mégsem akarod vinni, megírják a maradós papírt. Hiszen normális esetben a szülő ismeri legjobban a gyerekét.
2012. febr. 5. 09:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Az az iskolaérettségi vizsgálat nálunk arról szólt, hogy: mit írjak rá anyuka, mit szeretne? Maradjon oviban vagy sem? Ettől függetlenül nagyon okos, értelmes nő volt a vizsgáló, támogatta a döntésemet, hogy maradjon a gyerek még egy évet az oviban és nem bántam meg. Az akaratom ellenére nem erőltettek rám semmit, elbeszélgettünk a lehetőségekről.

Nem bántam meg, a lányom most volt 8-os, semmi hátránya nem származott a +1 évből. Ő márciusi, és az osztályában van 4 idősebb gyerek nála.

Lányomnak nem voltak problémák a figyelemmel, okos, értelmes kislány volt akkor és most is, koraszülött volt, ezért tartottam oviban.

Én biztos nem küldeném még el, mert nagyon meg fogjátok szenvedni a sulit, főleg, ha nem elég toleráns a tanító néni.

2012. febr. 5. 10:35
 14/18 anonim ***** válasza:

Ebben a tanévben még felmenthető az a gyerek, aki 2005 szept. 1 és december 31. között született. Szükséges hozzá a Nevelési Tanácsadó vagy valamelyik Szakértői Bizottság (ahova szintén a Nev. Tan. utalhatja be a gyereket) javaslata, a szülő kérelme, és hogy az óvoda vállalja a gyermek nevelését még egy tanévre.

Az új köznevelési törvénnyel ez a lehetőség meg fog szűnni, de az majd csak a 2006 őszén születetteket érinti.

Magyarul muszáj vizsgálatra vinni a gyermeket. Legjobb lenne oda, ahol diagnosztizálták a hiperaktivitását, kivéve ha az egészségügyi intézmény volt. Akkor viszont a Nevelési Tanácsadóba kell mennetek. Csodálkozom is, hogy nem javasoltak iskola kezdés előtti kontrollvizsgálatot.

2012. febr. 5. 15:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Szeirntem maradjon.Valaki javasolta itt a Waldorf iskolákat utána, én nem tartom jó ötletnek.Lehet,hogy az a fajta rendszer jobban támogatja a gyerek egyéni igényei,ttöbb lehetőségük van kreatívkodni,de nem az életre nevel egyáltalán.Áltlaában alacsony lexikális tudású gyerekek jönnek ki onnan,tehát sima gimnáziumba (amikor megfelelő fejlesztés mellett a te gyereked is kezelhető lesz már ) esélytelen,hogy felvegyék. Vagyis ugortt a felsőoktatás is
2012. febr. 5. 21:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Közeli ismerősömnek két gyereke is Waldorfba járt, és most elég jól boldogulnak az egyetemen.
2012. febr. 6. 21:59
 17/18 anonim ***** válasza:
A családunkban 2 unokatestvérem is járt waldorf iskolába, az egyik 21 éves már és még nincs érettségije, a másik 16 és nem jár be órákra, kezelhetetlen, a szülei már teljesen el vannak keseredve.
2012. febr. 9. 14:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha a gyerek kezelhetetlen és nem tanul az nem az iskola hibája.A gyerek nevelése és a tanulásra szoktatás a szülő kötelessége. Az iskola választás azoknak való, akik törődnek azzal, hogy a gyerek tanuljon és a lehető legtöbbet kihozza magából. A törődéshez az is hozzátartozik, hogy elgondolkodik, vajon menjen-e hat évesen iskolába, vagy várjon vele egy évet. Én azt mondom, maradjon az oviban és akkor sokkal biztosabban kezdi majd az elsőt.
2012. febr. 9. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!