Igaz, hogy ha a pici babának kimarad a mászás, később problémái vannak az írásban?
Figyelt kérdés
Azért itt teszem fel a kérdést,mert arra lennék kiváncsi,hogy akinek már problémája van nagyobb gyerekével pl. az írásban,hogy az a gyerek mászott-e?
Tényleg van a két dolog között összefüggés?
2009. máj. 29. 17:50
11/15 A kérdező kommentje:
8 hónaposan 8 kg és 74 cm.
2009. jún. 3. 08:56
12/15 anonim válasza:
UL már magában a babód? Kapaszkodik elore és próbálja elérni az elotte való játékokat ha azok messzeb vannak?Ha igen akkor ne izgulj! Várj még egy kicsit,de ha nem akarsz és van lehetoséged ellátogatni a Dévény tornára,akkor menj el.Már csak kíváncsiságból is,hogy mit mondanak!
13/15 anonim válasza:
Én sem másztam.Nem volt gondom az írással,sőt,helyesírási és szépolvasási versenyeket nyerem anno.
14/15 anonim válasza:
Előfordulhatnak tanulási nehézségek,igen,az egy dolog hogy egyesek gyereke nem mászott és most is minden ok.A lényeg hogy nem törvényszerű de előfordulhat.Ez nem hit kérdése szerintem,hanem józan ész....Láttál már értelmi fogyatékost "normálisan" mozogni?Ezt nem sértésenk szántam,hanem ha megfigyelsz ilyen embereket,látod hogy ott baj van.Amikor a kicsik másznak,felváltva használják de egyidőben a kis kezeiket-lábaikat.Amikor jobb kezedet használoda,akkor a bal agyfélteke működik,és fordítva.Tehát minél koordináltabb,és összetettebb a mozgás mint pl a mászás,annál intenzívebb működésre készteti ez az agyat,ami jót tesz a fejlődésnek.Ha nem mászik a babád mielőtt elindul,és még később sem,akkor se aggódj,kb 3-4 éves korig ez a finommotorika gyógytornász segítségével fejleszthető.Nem feltétlenül az írással van összefüggésben,hanem a neurológusok "tanulási nehézségek ELŐFORDULÁSÁRÓL" beszélnek.Mondom ne izgulj,kisfiam 9 hósan mászott :)
15/15 anonim válasza:
Szia, a hugom sem mászott sosem, mikor kicsi volt, a seggén csúszott ide-oda. Nemsokára diplomázik, kutya baja :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!