Tévedhet a pszichológus?
Pszichológushoz hordom a gyereket, mert nem szobatiszta 3,5 évesen, nem is önálló. Szerintem szorongó és kényszeres, kistesója született, és féltékeny is.
A pszichológus szerint viszont nincs baj vele, kiegyensúlyozott és harmonikus. Kicsit későn érik, de nem baj, csak a kistesó vetette vissza a szobatisztaságot.
Most ő látja jól vagy én aggódom túl?
Nem Kecskeméten lakom, de az én gyerekemet is egy egész team vizsgálta (Pedagógiai Szakszolgálat), plusz azóta egy sereg pszichológus, pszichiáter. De egy félórás vizsgálaton csak annyit láttak, hogy kedves, aranyos, kommunikatív, pár dologban ugyan el van maradva, és ennyi...
Nagyjából erről szól az összes szakvéleményünk. Azóta már vittem sok helyre, leírni senki nem merte eddig, hogy autisztikus, csak szóban mondják, mert senki nem érzi magát feljogosítva erre - a pszichiáterünk legutóbb azt mondta, hogy ezt csak hosszas (több alkalmas) szakorvosi vizsgálattal lehet megállapítani. Most ott tartunk, hogy be kell feküdni hetekre a Vadaskertbe, hogy diagnózisunk legyen.
Úgyhogy azért ez nem ennyire egyszerű, hidd el, már futottam pár kört...
Én írtam Kecskemétet. Bocs, nem akartam túl okosnak tűnni. Csak én ezt nálad durvább formában csináltam végig a most már kamasz gyerekemmel. Akkor még nem voltak ilyen lehetőségek, kálvária volt, mire a Vadaskertben megoldást találtunk.
Most a kislányomat vittem el a biztonság kedvéért ilyen kivizsgálásra, és olyan dolgokat tapasztaltam az Aranykapunál, amire régebben csak álmomban mertem gondolni.
Team és tem között óriási különbség lehet, ahogyan a gyógypedagógusok, és a pszichológusok között is. Azért írtam ezt a konkrét helyet, mert a rengeteg tapasztalattal, ami mögöttem áll, magasan a legjobbak.
köszönöm a válaszokat! Szombathelyen.
Úgy látszik, egy szakvélemény nem is vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!