Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tévedhet a pszichológus?

Tévedhet a pszichológus?

Figyelt kérdés

Pszichológushoz hordom a gyereket, mert nem szobatiszta 3,5 évesen, nem is önálló. Szerintem szorongó és kényszeres, kistesója született, és féltékeny is.

A pszichológus szerint viszont nincs baj vele, kiegyensúlyozott és harmonikus. Kicsit későn érik, de nem baj, csak a kistesó vetette vissza a szobatisztaságot.

Most ő látja jól vagy én aggódom túl?

2012. jan. 23. 12:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Mit jelent a nem önálló?

szerintem 3,5 évesen nem kell feltétlen szobatisztának lennie. sajnos magyarországon az a baj hogy kötelezö az ovoda maitt, de ismerek pár dadust és mondják hogyrengeteg gyerek nem az, de muszáj oviba menni így a szülö ráfogja ök meg napi 2x ruhát cserélnek.

mennyivel egyszerübb lenne ha csak pelenkát kellene a dadusnak cserélnie.

mit jelent hogy szorongó és kényszeres? ez miben nyilvánul meg.

ha a pszichologus gyerekkel foglalkozik akkor már látott jó pár gyermeket és szerintem feltudja mérni ezt.

2012. jan. 23. 12:23
 2/19 anonim ***** válasza:
Nyilván tévedhet, hiszen ember. Én jobban megbíznék egy gyógypedagógus ítéletében. Érdemes inkább vele felméretni a gyerkőcöt. Amúgy önállóbb volt a pici születése előtt? Mert ha igen, akkor odafigyeléssel javulni fog a helyzet.
2012. jan. 23. 12:24
 3/19 A kérdező kommentje:

először ő is gyógypedagógushoz akarta küldeni, de pár foglalkozás után mondta, hogy nem kell. A gyerek imád oda járni, főleg, ha én is ott vagyok. Kényszeres pl. mint Monk. Utálja, ha koszos keze, mindennek elvágólagosan kell állni, rendmániás, hajszálat meg morzsát is felszed a földről.

Óvodába nem jár, pont a szobatisztaság miatt.

2012. jan. 23. 12:35
 4/19 A kérdező kommentje:
nem önálló: etetem, öltöztetem, fürdetem, mint egy kisbabát.
2012. jan. 23. 12:37
 5/19 anonim ***** válasza:

természetesen tévedhet,mivel nincs ott veletek a mindennapokban.vidd el máshoz is

és mi történik,ha nem eteted,nem öltözteted stb

a kistesó mikor született?mennyi idős volt akkor.előtte sem próbáltátok a bilizést?

2012. jan. 23. 12:52
 6/19 A kérdező kommentje:
akkor nem eszik, kipróbáltam, négy napig bírtam. Inni iszik önállóan pohárból. Meg nyávog, hogy adjam rá a ruhákat. Kistesó másfél évvel fiatalabb.
2012. jan. 23. 13:50
 7/19 anonim ***** válasza:
Mármint a pszichológus mondta, hogy nem kell gyógypedagógus? Mert pont Ő foglalkozna hatékonyan az ilyesmivel.
2012. jan. 23. 14:00
 8/19 A kérdező kommentje:

igen, de akkor mégsem akkora a probléma, ha a pszichológus ezt állítja, hogy nem kell gyógypedagógus?

Az a bosszantó, hogy a gyerek NEM AKAR egyedül vécézni, enni. Nincs szervi oka, hogy nem szobatiszta, és éjjelre soha nem kell pelenka!

2012. jan. 23. 14:03
 9/19 anonim ***** válasza:
51%

A pszichológus hányszor látta a gyereket, mennyit foglalkozott vele?!

A helyzet az, hogy a kényszeres tünetek nagyon is ismerősek (autisztikus gyermekem révén). Az önállótlanság is...

Évek óta csomó pszichológus és gyógypedagógus láttam a gyerekem, de mindenki azt mondta, hogy rendben van.

Viszont pont az óvodában derült ki, hogy nagyon nincs rendben, komoly szociális problémái vannak, nem tud a többi gyerekkel játszani...

Szóval igen, tévedhet a pszichológus. Nálunk egy 3 órás megfigyelés és tesztelés után mondta ki, hogy bizony gond van... Most ott tartunk, hogy be kell feküdni a Vadaskertbe kivizsgálásra. (Pedig meg tudnám mutatni, hány olyan írásos szakvélemény van, hogy semmi gond a gyerekkel!!!) Ne hagyd magad! Ha gond van, akkor egy csomó fejlesztés jár neki - gyógypedagógus is, pszichológus is!

2012. jan. 24. 10:33
 10/19 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként: a pszichológus nem diagnosztizálhat, hivatalosan sehol nem fogadják el! Szóval ha a végére akarsz járni, akkor kérj egy beutalót a gyerekorvosotoktól egy gyermek pszichiátriára. Írd össze az összes problémáitokat - mindent, olyan is lehet "tünet", amire nem is gondolsz! Tapasztalat, hogy ha csak egy-két tünet van, azzal nem foglalkoznak komolyan, mert ezek a problémák nagyon összetettek, az egész személyiséget érintik. Ilyen szempontból szerencsés lenne, ha lenne már közösségi tapasztalatotok, de ha nem jár oviba, akkor ilyet nem fogsz tudni felmutatni (nekem pl. nagyon sokat segített, hogy az óvónők írták össze a tapasztalataikat, és elég komoly problémákat jeleztek, úgyhogy most már a szakemberek is komolyan vesznek). Ezzel együtt nagyon nehéz "kihajtani" egy diagnózist. :(
2012. jan. 24. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!