Tévedhet a pszichológus?
Pszichológushoz hordom a gyereket, mert nem szobatiszta 3,5 évesen, nem is önálló. Szerintem szorongó és kényszeres, kistesója született, és féltékeny is.
A pszichológus szerint viszont nincs baj vele, kiegyensúlyozott és harmonikus. Kicsit későn érik, de nem baj, csak a kistesó vetette vissza a szobatisztaságot.
Most ő látja jól vagy én aggódom túl?
Mit jelent a nem önálló?
szerintem 3,5 évesen nem kell feltétlen szobatisztának lennie. sajnos magyarországon az a baj hogy kötelezö az ovoda maitt, de ismerek pár dadust és mondják hogyrengeteg gyerek nem az, de muszáj oviba menni így a szülö ráfogja ök meg napi 2x ruhát cserélnek.
mennyivel egyszerübb lenne ha csak pelenkát kellene a dadusnak cserélnie.
mit jelent hogy szorongó és kényszeres? ez miben nyilvánul meg.
ha a pszichologus gyerekkel foglalkozik akkor már látott jó pár gyermeket és szerintem feltudja mérni ezt.
először ő is gyógypedagógushoz akarta küldeni, de pár foglalkozás után mondta, hogy nem kell. A gyerek imád oda járni, főleg, ha én is ott vagyok. Kényszeres pl. mint Monk. Utálja, ha koszos keze, mindennek elvágólagosan kell állni, rendmániás, hajszálat meg morzsát is felszed a földről.
Óvodába nem jár, pont a szobatisztaság miatt.
természetesen tévedhet,mivel nincs ott veletek a mindennapokban.vidd el máshoz is
és mi történik,ha nem eteted,nem öltözteted stb
a kistesó mikor született?mennyi idős volt akkor.előtte sem próbáltátok a bilizést?
igen, de akkor mégsem akkora a probléma, ha a pszichológus ezt állítja, hogy nem kell gyógypedagógus?
Az a bosszantó, hogy a gyerek NEM AKAR egyedül vécézni, enni. Nincs szervi oka, hogy nem szobatiszta, és éjjelre soha nem kell pelenka!
A pszichológus hányszor látta a gyereket, mennyit foglalkozott vele?!
A helyzet az, hogy a kényszeres tünetek nagyon is ismerősek (autisztikus gyermekem révén). Az önállótlanság is...
Évek óta csomó pszichológus és gyógypedagógus láttam a gyerekem, de mindenki azt mondta, hogy rendben van.
Viszont pont az óvodában derült ki, hogy nagyon nincs rendben, komoly szociális problémái vannak, nem tud a többi gyerekkel játszani...
Szóval igen, tévedhet a pszichológus. Nálunk egy 3 órás megfigyelés és tesztelés után mondta ki, hogy bizony gond van... Most ott tartunk, hogy be kell feküdni a Vadaskertbe kivizsgálásra. (Pedig meg tudnám mutatni, hány olyan írásos szakvélemény van, hogy semmi gond a gyerekkel!!!) Ne hagyd magad! Ha gond van, akkor egy csomó fejlesztés jár neki - gyógypedagógus is, pszichológus is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!