Az autista gyermek, igényli hogy játszanak vele? Ez tényleg a jele lenne?
Nem tudom mi baja van a dokidnak, de 3 évesen még nem igazán játszanak együtt a gyerekek, a magányos egymás mellett játszás a jellemző.
Egy óvónő
www.koraifejleszto.hu
Ha meg akarsz nyugodni, vidd el ide a gyermeked, itt a szakemberek már egész pici korban meg tudják állapítani, hogy valóban autista -e a gyermek (de az alapján, amit leírtál, szerintem nem).
Az én gyermekem autisztikus. Önmagában az, hogy nem játszik a többi gyerekkel, kevés, sok más tünet is van még. De a kérdésre válaszolva: ő pl. nagyon határozottan igényli, hogy felnőttek foglalkozzanak vele.
De lehetnek nagyon nagy különbségek. De a diagnosztizálás egy nagyon hosszú folyamat, mi most a közepén járunk, pedig már lassan egy éve járkálunk mindenfelé...
Még annyi, hogy a mi orvosunk folyton nyugtatott, hogy nincs semmi gond, türelem, majd be fog érni a dolog. Voltam gyerekpszichológusnál is egy konzultáción, de ő is azt mondta, hogy ez "belefér" ennyi idősen és óvatos, semmiképpen sem erőltetett szoktatást javasolt.
Mi 3 fős fejlesztésre jártunk Gekkóban több hónapig, ez rengeteget segített, nem a "fejlesztés", hanem a többi gyerekkel való kontakt miatt.
Az óvónőink pedig azt mondták, hogy a kiscsoportosok még csak hébe-hóba játszanak egymással, az igazi együttjátszás inkább 4 évesen kezdődik.
Minket a környezetetünk szekált néha, szomszédok, rokonok, ismerősök, hogy miért "ilyen" a gyerek. Egy darabig nyomasztott, aztán már durván hárítottam és kiálltam amellett, hogy a gyereknek ilyen a temperamantuma és kész, mert hát nekem is idő kellett azért ahhoz, hogy elfogadjam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!