Miért üvölt mindig mindenért 4 éves fiam születése óta?
Én kisfiam pont ilyen, mint a tied. Ő 3 éves. Annyira el vagyok keseredve.
Mi Dél-Pesten lakunk, most fogom elvinni különféle képességfelmérésekre.
Ő még kérni sem tud semmit, egyből tébolyodottan üvölt, nem is értem, hogy mit szeretne, mert artikulátlan hangon ordít.
Valóban borzasztó vele minden egyes nap
ő mégcsak nem is ovis.
Nagyon jól teszed!!!
Ott nem úgy fognak hozzáállni,hogy neveléssel van csak a probléma és ha majd így meg úgy neveled ,akkor egy csapásra "megjavul" a gyerek.
Meg fogják találni,hogy mi miatt van a magatartásprobléma (legesélyesebb szerintem idegrendszeri éretlenség,figyelemzavar) .
Ha már van egy diagnózisod,akkor több felé léphetsz (nem feltétlenül kell a GEKKO-ban a további terápiát megoldani)mozgásterápia és gyógypedagógus által tartott fejlesztő foglkozások is szóba jöhetnek.
A leglényegesebb a mozgásterápia,hogy az idegrendszer érettségét,összerendezettségét segítsétek,ettől nagyon hamar a magatartás is javulni fog,meg fogja tudni jobban fogalmazni,hogy mi a baja és nem csak sír,képes lesz kivárni dolgokat,nem azonnal akar mindent.
Láttam már pár problémás gyereket - írtam fentebb, hogy lovasterápiáztam - és csak megerősíteni tudom az előttem szólót: mielőbb kezd a kicsivel normális szakember foglalkozni, annál előbb lesz mindannyiótoknak normális, nyugodt élete.
Sajnálatos, hogy a nevelésiben ilyen sokáig csak a hülyeséget sulykolták, már rég előrébb járhatnátok - fejlesztettünk mi másfél éves kicsit is.... Ő elég jól startolt, mire oviba került, már szinte teljesen rendbejött.
Szerencsére nektek is van még időtök, nem fog egyik napról a másikra minden megváltozni, de mire suliba kerül, már talán nyoma sem lesz a problémájának (ha van).
"mire suliba kerül, már talán nyoma sem lesz a problémájának (ha van)."
A probléma létezik,már az is probléma ,hogy a szülő tehetetlen,magatrtásprobléma van,bármi is ennek az oka.
Én egyébként minden teljesen egészséges gyermeknek is javasolnám a mozgásterápiát,mert például az iskolaérettséghez szükséges képességekre is nagyon jó hatással van,önkontrollt,feladattudatot,szabálykövetést,kitartást fejleszt.
Alaszka :), szóval egy cipőben járunk...
Én csak azt nem tudom, hogy honnan fogják pontosan behatárolni a problémát, hogyha majd ott is hozza a kisangyalt. Február 3.-án megyek, majd írom mit mondtak és mihez kezdünk, hátha nektek is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!