Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért üvölt mindig mindenért...

Miért üvölt mindig mindenért 4 éves fiam születése óta?

Figyelt kérdés
elegem van, már nem bírom cérnával. mindig sír, hisztizik, dühöng, bőg állandó jelleggeé, az egész család megőrül tőle. Nem lehet rá hatni, próbáltunk sokmindent.
2012. jan. 18. 21:35
1 2 3 4
 11/38 zkriszti3 ***** válasza:
78%
Mintha a lányomról írnál. Kicsi korában pont ilyen volt.Mikor az öccse megszületett kezdett változni. Puszilgattam a kicsit , beszéltem hozzá. Lányom csak nézett egy darabig aztán közelebb jött.Minden nappal egy hajszálnyival kevesebbet üvöltözött, majd mikor láttam a szemén ,hogy ő is kér az ölelgetésből, pusziból, odahívtam magamhoz és életében először átölelt ,megpuszilt. Olyan boldog csak a születésükkor voltam. Már 10 éves a lányom és boldog vagyok, hogy ilyen gyerekem lehet. Sosem kapott ki.
2012. jan. 19. 11:10
 12/38 anonim ***** válasza:
83%

Ez alapján, amit írsz, mindenképp valami háttérben meghúzódó problémát - hiperaktivitás, valami egyéb magatartás- vagy figyelemzavar, stb. - gondolok. Ha a nevelésiben ennyire durván hozzá nem értő, sülthülye emberek vannak, az szégyen, de te ne állj meg, keress szakembert, aki oda is figyel rátok és megtalálja a probléma gyökerét.

Amit leírsz, az nem normális viselkedés - nem vagyok pszichológus, csak sokat foglalkoztam problémás ill. sérült gyerekekkel, lovasterapeutaként. Az ennyire durván eltérő magatartást tanúsító gyerekeknél mindnél volt valami probléma: hiperaktivitás, figyelemzavar, sőt, volt egy így viselkedő autista kisfiú is. Tudni kell, hogy ezen problémák nagy része gyönyörűen kezelhető megfelelő terápia alkalmazásával, de ez tuti nem a hideg víz. :-( Erre vannak kitalálva a gyógypedagógusok, mindenféle terápiával foglalkozó szakemberek (kutya-, lovas-, hangterápia, csak hogy párat említsek).

Mindenképp keress fel egy szakembert, nem tudom, merre laktok, de biztosan van a nevelési tanácsadón túl is lehetőség, minél előbb megtalálják a probléma forrását, annál hamarabb lesz a kisfiadnak is, nektek is nyugodt, normális életetek.

2012. jan. 19. 11:19
 13/38 anonim ***** válasza:
78%

"Ez alapján, amit írsz, mindenképp valami háttérben meghúzódó problémát - hiperaktivitás, valami egyéb magatartás- vagy figyelemzavar, stb. - gondolok. Ha a nevelésiben ennyire durván hozzá nem értő, sülthülye emberek vannak, az szégyen, de te ne állj meg, keress szakembert, aki oda is figyel rátok és megtalálja a probléma gyökerét."

Gabka 77!

Maximálisan egyetértek minden szavaddal!!!

A kérdezőnek ajánlom ,hogy a te véleményedet nagyon gondolja át és fogadja meg !

2012. jan. 19. 12:28
 14/38 anonim ***** válasza:
82%
5. voltam dehogy hagyták egyedül enni tesómék a gyereket mindig ott voltak vele együtt ettek csak nem adtak neki ezer választási lehetőséget ami hiszihez vezethet hanem azt eszi ami van és kész. Az ajtóban is ott álltak ha beküldték a szobába, akkor az volt, hogy lehet hisztizni de a hiszti helye a szobában van ha hisztizni akar azt ott kell csinálni, a lakás többi részén ezt nem szabad. Ettől nem lett semmi baja a gyereknek. ezt 6 osnak üzenem:)
2012. jan. 19. 13:59
 15/38 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam, hogy esetleg hyperaktivitás is szóba jöhet, és bár 2 éves koárig egyedül nem játszott és még a tv-t se nézte-nem mintha ez baj lett volna- már több mint egy éve képes egyedül leülni hosszasan építeni egyedül. Sokmindent tanulmányoztam, autista biztos nem lehet, de mivel toxémiás voltam és egy hétig hagytak 180as vérnyomással a folyósn császkkálni, így akár ez is lehet oka annak amiért ilyen. Attól viszont félek, hogy elviszem vhova és ráhúznak vmit ami nem is igaz...lásd, ha pszihológushoz mész, akkor tuti, hogy egy rakat gyógyszerrel jössz és ha addig nem voltál az, tuti hülyét csinálnak belőled...szóval óvatosan szeretném ezt, de nem tudom merre menjek. A mozgásterépia szimpatikusnak tűnik.
2012. jan. 19. 15:35
 16/38 anonim ***** válasza:
35%

13.59-es, bocsánat, te írtad szó szerint:

"csak elé dugja a kész kaját azt se mondja egyél csak otthagyja a kajával"

Ebből nekem az jött le, amit írtam. Bocs.

2012. jan. 19. 15:48
 17/38 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell az első szembejövő szakember véleményét elfogadni, nem vagy köteles gyógyszerezni sem a gyereket. Megértem, hogy ódzkodsz ezektől, én is így lennék vele. De nézz körbe, vannak olyan szakemberek, akik a finomabb terápiák hívei.
2012. jan. 19. 15:51
 18/38 anonim ***** válasza:
51%

Én is így álltam hozzá eleinte,hogy minket ne vizsgálgassanak,minket ne diagnosztizáljanak ...

A nevelési tanácsadóban nagyot csalódtam.

Vannak képességfelmérő központok (Gekko),vagy elviszed gyógypedagógushoz esetleg,hogy nézze meg a gyereket (ő meg tudja állapítani,hogy van e figyelemzavar,hiperaktivitás),pár ezer forintért nagyon alaposan megvizsgálják.

A legjobb az olyan hely ahol a felmérés,kivizsgálás és a mozgásterápia egy helyen elérhető .

Nekünk a mozgásterápia havi 3000 Ft,mivel havonta egyszer megyünk betanulni és itthon kell tornázni (TSMT I) ,napi kb 20-30 perc.

Ha toxaemiás voltál( a lepény nem úgy láttja el a feladatát ilyenkor ahogyan az szükséges lenne,a kisfiamnál is ez a probléma,ő dysmaturitassal születtet a rossz lepényfunkció miatt,innen ered a mi problémánk is ),akkor meg pláne felmerül,hogy lehet egy kis figyelemzavara,idegrendszeri éretlensége ,vagy más egyéb enyhe könnyen korrigálható problémája amit mozgásterápiával lehet kezelni,meg sok megértéssel,elfogadással,határozott szeretettel...de nem vizes arcmosással.

Ezek segélykiáltások a fiad részéről,hogy mindenért sír...nem direkt csinálja,ne haragudj rá ezért,hanem neki fokozottan szüksége van a te támogatásodra.

Egy kis szakirodalom ami megmagyaráza kisfiad viselkedését,ha toxaemiás voltál :

Jóval több lehet azoknak a gyerekeknek a száma, akik kisebb idegrendszeri működészavarokkal küzdenek (mozgásszervi zavarok, diszlexia, diszgráfia, hiperaktivitás, figyelemzavar, a beszédfejlődés zavara). Ezeknek a jelenségeknek a hátterében is oxigénhiányos állapot áll.

A szakemberek még ma is vitatkoznak azon, hogy az oxigénhiányos állapot miért, mikor és minek hatására jön létre. Korábban sokan úgy gondolták, hogy leggyakrabban szülés alatt alakul ki. A tapasztalatok azonban arra engednek következtetni, hogy nincs közvetlen összefüggés a szülés alatti magzati szívműködés és a megszülető újszülött tényleges állapota között. Ezért azt gondolják, hogy sokkal több függ a magzat méhen belüli jóllététől, a lepény általános állapotától, mint a szülés alatti események sorától. Dr. Büki György gyermekideggyógyász például arra hívta fel a figyelmet, hogy az idegrendszer sérüléséhez nem szükséges kifejezett oxigénhiány, az akkor is károsodhat, ha az oxigénszint alacsonyabb az optimálisnál.

Az édesanya felelőssége

- A szülés körüli időszakban a kóros elváltozások esélye körülbelül akkora, mint az ember hatvanéves kora után - állítja dr. Bödecs Péter szülész-nőgyógyász, pszichoterapeuta.

- Nem igaz az az állítás, hogy ennek a helyzetnek minden problémáját meg tudja előzni egy megfelelő felkészültségű szakember. A magzati oxigénhiányos állapot létrejöttéhez ugyanis rendkívül sok tényező járulhat hozzá, és ezek elsősorban nem a szülés körüli időszakhoz köthetők. Gyakrabban feltételezhető viszont, hogy a magzat már a méhen belül is hosszan tartó oxigén- vagy tápanyaghiányban szenvedett. Nem törvényszerű azonban, hogy ez a szülés korai megindulásához vezet, és nem feltétlenül tűnik fel a vizsgálóeljárások során sem.

A flowmetria, vagyis az ultrahangos áramlásmérés sok esetben alkalmas arra, hogy ezt a kérdést eldöntse, mert segítségével nyomon követhetők az áramlási viszonyok a köldökzsinór és a magzat ereiben. Ezt a vizsgálatot csak akkor végzik el, ha felmerül annak lehetősége, hogy a magzat hiányt szenved oxigénben vagy tápanyagban.

Az oxigénhiányos állapot kialakulásának hátterében leggyakrabban rossz lepényi működés áll. Tudni kell, hogy a lepény működésén lehet rontani, például dohányzással, drogokkal, alkohollal, stresszes, egészségtelen életmóddal, de azt is, hogy a lepény már a beágyazódás időszakában kialakul, és minőségét, vérszállító kapacitását, nagyságát az aktuális hormonszint nagyban befolyásolja.

Hogy ki milyen lepényt "kap", az persze a nő szülést megelőző életmódjától, aktuális egészségi állapotától és genetikai tényezőktől is függ. Előfordulhat, hogy egy dohányzó nő méhlepénye kezdetben jobb állapotban van, mint egy egészséges életet élőé, ennek ellenére döntő fontosságúnak nevezhetjük az életmódot. A várandósok maguk is felelősek azért, hogy magzatuk végül milyen állapotban születik majd meg! A kilenc hónap alatt jelentkező anyai betegségek, mint a terhességi diabétesz, a toxémia, a különféle anyagcserezavarok jelentősen befolyásolhatják a magzat oxigén- és tápanyag-ellátottságát, ezért fontosak a szűrővizsgálatok és az orvosi utasítások pontos betartása.

2012. jan. 19. 15:52
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha az óvodában nincs gond vele, akkor nem hiszem, hogy szellemileg ne lenn ép.

De miért írod, hogy hülyegyerekeket utánoz? Olyan ökörségeket csinálnak?

2012. jan. 19. 18:00
 20/38 A kérdező kommentje:

utolsónak: bárhol vagyunk mindig van egy olyan gyerek aki rossz, rugdos valamit, vagy csúnyán beszél, vagy csak úgy sikít róla, hogy vmi nem kóser vele, a mi fiúnk 100%, hogy mellészegődik és leutánozza.

Tud esetleg valaki egy nagyon jól bevállt mozgásterápiával foglalkozó "központot"? Délpest-pestmegyében?

2012. jan. 19. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!