Mikortól és miből lehet tudni, hogy egy gyerek hiperaktív?
Könyörgöm, ennyire nincs türelmetek a gyerekhez? Még jó hogy vannak itt gondolkodó emberek is, akik szerint az a normális, ha a gyerek energikus, és vidám.
Milyen sokféle gyerekek voltunk mi is, és egyikünk sem lett felnőttként sem dilis, sem depis, stb.!
Ha nem ül nyugodtan a tévé előtt, ahogy azt megálmodtuk, akkor rögtön "valami baja van"?
Kedves "szülők", azon belül is anyukák!
A gyermek nem azért jött a világra, hogy téged boldoggá tegyen! A gyermek nem azért született a világra, hogy "majd a pasim is megkomolyodik tőle"! Nem a te tulajdonod! Ő egy önálló emberi lény, annak minden készségével, előnyével és hátrányával -- alkalmazkodni kell hozzá!
Ha nincs hozzá türelmed, nem begyógyszerezni kell!
Ma, amikor az összes gyógyszergyártó azt harsogja az arcotokba, hogy napi egy ilyen-olyan tabletta, ahelyett, hogy az egészséges életmódról nyomnák a reklámot, akkor minimális gondolkodással ki lehet találni, hogy mi áll a háttérben: az anyagi érdek! Nem kellene vakon elhinni a gyógyszergyártók által finanszírozott orvosképzés agymosottjainak, hogy az a helyes, ha teletömjük nyugtatókkal a gyerekeinket!
Akit komolyabban érdekel a téma, utánaolvashat, számos országban komoly felháborodást váltott ki a gyógyszeriparnak ez az undormánya!
OT:
A legújabb betegség neve tetszik tudni micsoda? "Remegő lábak szindróma", naná hogy egy újabb pirulával oldják meg! A "betegség" az a tevékenység, amit biztosan láttunk már, vagy magunk is csináltuk: amikor ülő helyzetben fel le mozgatjuk a térdünket. Mint az értelmesebb kutatások kimutatták, ösztönös cselekvésről van szó, mely a sok ülőmunka miatt elégtelen alsó végtagi keringést hivatott helyreállítani...
Próbáljuk csak ki: ha ilyenre érzünk késztetést, sétáljunk aktívan öt percet! Miután újra leülünk, a késztetés sehol... Ennyi, tetszik érteni? ÖT PERC SÉTA az igazi gyógymód.
02-01 17:06
Teljesen igazad van!!!
Csak én is egy tapasztalatlan anyuka vagyok, aki igaz még csak 23 éves, de már halványul a gyerekkor az emlékeimben.Eszembe se jut gyógyszerezni a gyerekem, mindent megpróbálok másként megoldani, pl most köhög, és inkább meleg teát kap, nem köptetőt.
Mióta kiírtam a kérdést egyébként valamicskét változott a helyzet, most mint ha jobban ki tudna fáradni.Néha a fotelban találom meg a kisasszonyt szétterülve! :) Ez eddig elég ritka volt. Az is igaz, hogy most jött 4 foga is, ebből már kint van 2, és egyre nyugisabb.Lehet még a maradék ki jön, aztán tündérhercegnő lesz... :D Egyébként örülök, hogy mozgékony, sokkal jobb mint ha kis bamba lenne, akkor sokkal jobban aggódnék.Biztos a génektől is függ a dolog, párom és én családom is, meg mi magunk is pörgősek vagyunk, voltunk is mindig.
Az is igaz, hogy néha elszakad az a cérna, de az vesse rám az első követ akinél nem.Ilyenkor nagy levegő, megpróbálok lemenni alfába és ez segít.
Köszi a választ.
Apával teljesen egyetértünk abban, hogy majd visszük sportolni.Még esélytelen, mert még csak most lesz 13 hónapos. :)
Mi is gyerekkorunkban sportoltunk.Párom focizott, én pedig szertornáztam, így nem kérdés, hogy megy majd valahova.Én indításból az úszásra gondoltam majd, mert az azért elég fárasztó, és az sem baj ha megtanul úszni!!! :)
Köszi a választ.
Sziasztok!
Abban egyet értünk, hogy nem kell gyógyszerezni a gyerekeket. Az én fiam, aki a B1 vitamint kapta, neki muszáj volt, de a Ritalint, amit előszeretettel nyomnának a gyerekekbe, semmi képpen nem adnám! Ráadásul, amikor a Beni fiam a B1 vitamint kapta, akkor már 12 éves volt, tehát nem hónapos.
Viszont, ha még csak 13 hónapos a kisbabád, akkor teljesen természetes, hogy felmászik mindenhová, hogy szaladgál, hogy nem lehet "lelőni" se, hogy minden érdekli.
Amúgy, az alvásról nekem az a véleményem, hogy ha egy gyerek fáradt, akkor akár állva is elalszik, erőltetni pedig az alvást teljesen felesleges.
Sőt, én azt figyeltem meg, hogy maga a gyerek beállít egy magának megfelelő életritmust, amit nekünk felnőtteknek kell figyelembe venni. Hiszen, mi felnőttek sem akkor vagyunk álmosak, amikor nekünk azt mondják, hogy most feküdj le aludni... , hanem amikor a szervezetünk jelez, és lehet, hogy épp teszem azt fél kilenckor még nem akarok aludni, de lehet hogy fél tízkor már igen.
Az én kislányom, aki most 10 hónapos, mostanra teljesen kialakított magának egy napirendet, amihez én alkalmazkodom. Természetesen az éjszakát végig alussza, és pl már a délután 3 órás alvást saját maga kihagyja. Nem eröltetek neki semmit, figyelem a jelzéseit. Nagyon fontos, hogy figyeljük a baba jelzéseit. Ha pedig nagyon nyűgös, akkor fogom, és egyszerűen felveszem a kendőbe a hátamra. Olyan mint egy hátizsák, nincs töblet súly, és a hátamon teljesen le tud nyugodni.
Tehát, kedves kérdező, te is mennj sokat sétálni a babáddal, sokat vidd a játszó térre, na nem a minusz 20 fokba, de bent a szobába is fogócskázhattok, vagy bevonhatod játékba. Az pedig, hogy nem beszél?
Hát, bocsika, de még egy 13 hónapos babának nem is kell beszélnie.
A beszéd, először csak babanyelven történik, hiszen maga a fogazat sem fejlődött ki, tehát nem feltétlenül tudja helyesen ejteni a hangokat.
Nekem, a most 18 éves fiam, három évesen szólalt meg először, igaz akkor folyékonyan beszélt. A most 22 éves lányom, már 17 hónaposan "beszélt", pl: Szjobáb szobába. Tetten: ketten.
Uvva, udvar.
Anná, szandál.
gogo, inni. Káhüm, lupe. Kikije, csicsíja.
Tiém, enyém.
És még sok más.
Tehát, a beszéd az ott van, csak még babául. Meg kell tanulni az Ő nyelvén!
Hiszen, ha megnézed? Te, mennyi idő alatt lennél képes megtanulni mondjuk japánul?
Üdv: Májgombóc
ma 12:06
Köszi a választ!
Hidd el az én gyerekem nem egy állva elalvós!!Sőt!!Ha nagyon álmos, akkor esik kel, szinte életveszélyesen.Ma is majdnem lefejelte a dohányzó asztalt.Tegnap nem altattam délután, mert mondom kipróbálom, hogy nem rakom le 3kor hanem szépen estig fent van.Egészen jól bírta este 6ig, aztán végtelen hisztibe kezdett.Minden baj volt, vergődött jobbra balra, szopizta az ujját...stb stb.De az, hogy menjen és bealudjon!!??ÁÁÁ...nem úgy van az.Néha fekszik 3 percet, gondolom relaxál, azt megy tovább intézni a dolgát.Hiába veszem magam mellé, simizem, csak rugdosódik és jár keze lába.Elhiszem hogy ezt nehéz elképzelni, de ez tényleg így van.
Én mindig is úgy alakítottam a napomat, hogy a babámat figyeltem.Ez nem is kérdés.Én itthon vagyok egész nap, ráérek mindennel, ezért hozzá igazítom magam.Olyan 7-8 hónaposan már neki is szépen beállt minden.
mondhatni, hogy sokat játszunk, ilyen hidegbe nem, de általában sétálunk sokat, most már elég stabilan megy, így a babakocsival sem kell szenvedni.Napközben itthon, amikor ő fent van, akkor én házimunkázok, főzők meg pakolok.Édesen jön utánam, beszélek hozzá, és kergetőzni is szoktunk, azon nagyon sokat tud kuncogni.Aztán ha haza jön apa, akkor még ő is játszik vele.Nagyon aktív a napunk általában.
A beszéd miatt még nem is aggódok annyira.Baba nyelven elbeszélget ő, sőt szinte már párbeszédeket folytat, csak még nem érti senki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!