Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi lehet a baj? A problémám...

Mi lehet a baj? A problémám az, hogy 6éves fiam éjszakánként bepisil, de nincs semmi eü. Probléma, voltunk vizsgálatokon. Igaz, hogy másfél éves korában váltunk el az apjával, és most várjuk nyárra a kistesót, akit nagyon imád!

Figyelt kérdés
A pótapával is jó a kapcsolata, úgyhogy nem tudom! Nagyon kétségbe vagyok esve, mert nem tudok neki segíteni. Pszih. -hoz is hordom!?
2009. máj. 24. 21:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem még az jutott eszembe, hogy sokszor addig szorongunnk csak egy helyzettől, amíg nem látjuk, hogy milyen, aztán túllépünk rajta. Miután szembenéztünk vele. Ha a pici érkezése miatt aggódik, esetleg kitalálhatnál egy olyan játékot, hogy pl. szerzel egy babát, vagy egy plüssálatot kinevezel, és eljátszod, hogy nézd, így fogjuk pelenkázni, te is fogsz segíteni? Majd megkérlek, hogy add ide a hintőport, stb... Aztán így megy a baba aludni, és amíg alszik, mi legózunk egyet. Gyere legózni! Vagy valami ilyesmit. Én így játékosan szoktam megnyugtatni a kisfiamat a kistesó érkezésével kapcsolatban. Pl. mikor megkaptuk a pelenkázót, kölcsönkértem egyik plüssjátékát és bepelenkáztam :o) Vicces volt neki, megkértem adja oda a hintőport, stb... mondtam, hogy majd a kistesót is így fogjuk pelenkázni. (mindig figyelek rá, hogy úgy beszéljek, hogy ő is sok mindenbe be lesz vonva).

A volt férjedtől nem szép, hogy ilyeneket mond. Pont ellenkezőjét csinálja mint kellene, gondolom önző okokból. Ha tudsz vele beszélni, én finoman megkérném, elmondanám, hogy ez lelkileg bántja a kisfiát, ha ilyeneket mond neki.

Ne izgulj nagyon, ez az időszak is el fog múlni, és rendbe fog jönni a dolog. A legfontosabb talán az lenne, hogy megtanulja a kisfiad kifejezni, hogy mi bántja, ha valami bántja. Nehéz, mert sokszor maguk sem tudják. Én tudatosan próbálom megnevezni az érzéseit, hogy legközelebb el tudja mondani. Szóval akkor dühös vagy most, ugye... Zavar téged? ..stb. Nem könnyű, de egy-egy beszélgetés alkalmával fény derülhet rá, hogy mi zavarja. Sőt, az álmairól kérdezhetnél rögtön reggel, odabújva hozzá, mikor felébred. Az álmok fajtája , történései is sok mindent elmondhatnak.

2009. máj. 29. 16:46
 12/12 anonim válasza:

Velem ugyanez volt, oviban anyu mindig megkérte az ovónőket, hogy engedjenek ki wc-re (mert az oviban soha nem engedtek ki) és gyakran bepisiltem. De itthon is, és hát sajnos egészen 13-14 éves koromban megesett párszor, szörnyen utáltam, kellemetlen volt. A háziorvos ajánlott egy kis füzetecskét, és abba kellett ragasztanom, hogyha bepisiltem, akkor egy felhőt, ha nem , akkor pedig egy napocskát, hát nem segített, most már gondolom, hogy azért volt, hogy játékosan leszoktasson, de ez nem így van. Elmentünk urológushoz aki orrsprayt írt fel, azt hiszem, hogy az agyam vegye figyelembe. Lefekvés előtt kellett használnom. És tényleg leszoktam róla, kellett egy 1-1,5 év és sikerült. Amúgy nekem is gyakori volt az, hogy álmomban elmentem wc-re és azért pisiltem be.

Sok sikert!

2009. júl. 22. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!