Gyermekem hiperaktív lenne? Egész nap be nem áll a szája, nehezen alszikel, állmában is beszél, képtelen egy percre is csöndben maradni vagy megállni egy helyben, a mese is csak néhány percre köti le,

Az én kisfiam hiperaktív.
Igenis lehetséges,hogy egy hiperaktív gyerek is teljesen átlagosan viselkedjen.
Pláne ha az egy olyan szituációban történik,amikor is kielégül az az igénye,hogy sok ,számára érdekes,inger éri.Ahogy szólok a kisfiamnak,hogy készüljön,mert sétálni indulunk,kisangyallá változik.
El lehet érni,hogy séta közben egy hiperaktív gyermek is szót fogadjon,odafigyeljen.
Ehez kitartás kell és következetesség,3 éves hiperaktív gyermeknél,ha igazán hiperaktív ,akkor talán még nem,de kb 4,5 - 5 évesen már talán sikerülhet.
Volt,hogy kiléptem az akkor 4,5 éves gyerekemmel az utcára sétálni,hiába kiabáltam neki,kihajtott kerékpárral az autó elé,majdnem elütötték,a sofőrnek volt köszönhető,hogy nagyon odafigyelt és nem történt tragédia.Mondtam na akkor ennyi volt a séta és fogtam visszavittem a gyereket haza és nem is mentünk utána pár óráig még sétálni.
Egyszer egy nagyáruházban kb olyan 3 éves lehetett fogta magát kitépte a kezét az enyémből és irány a vevőtérbe befelé nyíló mozgásérzékelős lengőajtó alatt kifelé,ki mindjárt a parkolóba :-O !!!!Én nem fértem el az ajtó alatt ahol ő kiszökött,
ordítottam az embereknek akik befelé jöttek éppen,hogy menjenek a gyerek után,mert el fogja ütni egy autó.
Az alvászvara nagyon gyanús,nekem a gyermekpszichiáter mondta,hogy együtt jár a hiperaktivitással az alvásprobléma,elalvási nehézség,pavorozás,alvajárás,nyugtalanul forgolódás,alvás közbeni beszéd.
Lehetséges ,hogy figyelemzavaros ,hiperaktív a gyermeked,de ezt csak szakember tudná megmondani.
Az is lehet,hogy egy picit nyugtalanabb temperamentumú,érzékenyebb gyerek és az életkorából adódóan mozgékonyabb,mint tudjuk a gyerekek idegrendszere a mozgás által érik,szükségük van rengeteg és változatos mozgásra nekik emiatt,ez elengedhetetlen számukra.
Minél több alkalmat kell adni a mozgásvágyuk kielégítésére.
Egy pici idegrendszeri éretlenséget is lehet a háttérben esetleg,ami idővel magától is javul ahogy nő a gyermek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!