Lehetséges, hogy enyhe autista a fiam? Ezek nála autisztikus tünetek? Mi a teendőm?
Megkésett a beszédfejlődése: 2,5 évesen még nem tud szavakat összekapcsolni. Sok szót mond (70-80), ha valamit viszont nem tud kimondani, akkor néha el is keseredik. Szóval ő mondaná, de nem tudja.
Társaságban visszahúzódó, félénk, itthon viszont rosszcsont.
Néha jár lábujjhegyen!
Szereti a számokat, 10-ig megszámol bármit.
Van néhány rituáléja, ami ha nem úgy van,ahogy ő akarja, hatalmas hisztiben tör ki.
Nagyon érzékeny, ha rákiabálunk fájdalmas zokogásba tör ki.
Egyebekben normálisnak tűnik.
2,5 éves gyerekre üvöltesz??
A kisgyerekek ilyen korban mindig makacsok...ezt hívják úgy,hogy "dackorszak".
Az a kisgyerek, aki ilyen korban 10-ig számol, és 70-80 szót mond, az egy Einstein-jelölt... (mellesleg Einstein 4-éves koráig nem beszélt. ) :)
Azért erre figyelj oda...
Teljesen igazad van, borzasztó üvölteni egy gyermekkel, szégyenlem is, volt egy nehéz fél év mögöttem, amikor bizony minden nap lelkiismeretfurdalással feküdtem le... Talán ennek már vége.
Szerencsére beindult a beszéd nálunk, csak ki kellett várni, és sokat voltunk gyermekközösségben is mostanában, az is segíthetett szerintem, na meg a játékos gyermektorna, éneklés stb.
Ja és biztos nem Einstein, nem is örülnék neki.
Azt elfelejtettem, hogy napról napra látványosan fejlődött, egyre több szó, szavak összekapcsolása és mondatok, ma már mondókázik! A Bóbita vers a kedvence, tudja végig a 4 versszakot. Már írjuk az aranyköpéseit :-)
Ezzel párhuzamosan az önbizalma is megnőtt, sokkal felszabadultabb, huncutabb, nyitottabb.
És én is megkönnyebbültem...
Ezek a tünetek rengeteg fiad korabeli gyerekre jellemzőek.
A ,,megkésett" beszédfejlődés vonhatja maga után a visszahúzódást.
Gondoljunk bele, hogy a kommunikációs nehézségekkel mi járhat még.
Ha a kisfiad autista lenne, akkor az ilyen korú gyerekek nagy része az, mert sokan vannak így.
Örülök hogy rendbe jöttek a ,,lemaradások":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!