Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehetséges, hogy enyhe autista...

Lehetséges, hogy enyhe autista a fiam? Ezek nála autisztikus tünetek? Mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Megkésett a beszédfejlődése: 2,5 évesen még nem tud szavakat összekapcsolni. Sok szót mond (70-80), ha valamit viszont nem tud kimondani, akkor néha el is keseredik. Szóval ő mondaná, de nem tudja.

Társaságban visszahúzódó, félénk, itthon viszont rosszcsont.

Néha jár lábujjhegyen!

Szereti a számokat, 10-ig megszámol bármit.

Van néhány rituáléja, ami ha nem úgy van,ahogy ő akarja, hatalmas hisztiben tör ki.

Nagyon érzékeny, ha rákiabálunk fájdalmas zokogásba tör ki.

Egyebekben normálisnak tűnik.

2011. dec. 30. 22:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
utolsó ne keseredj el,attól,hogy valaki eltér az átlagostól még biztosan nagyon különleges,és szeretnivaló a kisfiad,mint minden gyerek:) Úgy vettem le értelmileg rendben van,az autisztikus skálán lévőknek is lehet teljes,boldog,kiegyensúlyozott életük. Egy szülőnek talán azt a legnhezebb elfogadnia,hogy a gyerek némiképpen jobban el van a saját világában,látszólag nem kötődik annyira a szülehez,de ez valójában nem igy van,nagy szüksége van rátok és szeretek titeket
2012. jan. 16. 18:18
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

2,5 éves gyerekre üvöltesz??

A kisgyerekek ilyen korban mindig makacsok...ezt hívják úgy,hogy "dackorszak".

Az a kisgyerek, aki ilyen korban 10-ig számol, és 70-80 szót mond, az egy Einstein-jelölt... (mellesleg Einstein 4-éves koráig nem beszélt. ) :)

Azért erre figyelj oda...

2012. ápr. 19. 21:06
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
és Einstein autista volt:) Csak érdekességképp
2012. ápr. 19. 22:52
 14/19 anonim ***** válasza:

Autista volt???

Nem tudtam...

2012. ápr. 20. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen:)Azon belül is Asperger szindrómás valószinüleg.
2012. ápr. 20. 15:15
 16/19 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van, borzasztó üvölteni egy gyermekkel, szégyenlem is, volt egy nehéz fél év mögöttem, amikor bizony minden nap lelkiismeretfurdalással feküdtem le... Talán ennek már vége.

Szerencsére beindult a beszéd nálunk, csak ki kellett várni, és sokat voltunk gyermekközösségben is mostanában, az is segíthetett szerintem, na meg a játékos gyermektorna, éneklés stb.

Ja és biztos nem Einstein, nem is örülnék neki.

2012. ápr. 22. 20:10
 17/19 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem, hogy napról napra látványosan fejlődött, egyre több szó, szavak összekapcsolása és mondatok, ma már mondókázik! A Bóbita vers a kedvence, tudja végig a 4 versszakot. Már írjuk az aranyköpéseit :-)

Ezzel párhuzamosan az önbizalma is megnőtt, sokkal felszabadultabb, huncutabb, nyitottabb.

És én is megkönnyebbültem...

2012. ápr. 22. 20:13
 18/19 anonim ***** válasza:

Ezek a tünetek rengeteg fiad korabeli gyerekre jellemzőek.

A ,,megkésett" beszédfejlődés vonhatja maga után a visszahúzódást.

Gondoljunk bele, hogy a kommunikációs nehézségekkel mi járhat még.

Ha a kisfiad autista lenne, akkor az ilyen korú gyerekek nagy része az, mert sokan vannak így.

Örülök hogy rendbe jöttek a ,,lemaradások":)

2012. máj. 26. 10:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Hogy alakult az életetek kedves kérdező?
2018. febr. 24. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!