Mit teszel abban az esetben, ha sarokba állítod a gyereket büntetésből, de az nem akar ott maradni?
Sokan (mint a lentebbi hozzászólásokban is) írjátok, hogy beállítod a sarokba és ott kell legyen x ideig büntetésképpen. Ez oké, de mi van, ha azonnal eljön a sarokból és hisztizik neked vagy esetleg belédrúg a 3-4 éves gyerek?
Biztosan volt már veletek ilyen (vagy hasonló) helyzet. De kérdem én, hogy mi ilyenkor a teendő???
9-es:
Nem értek egyet veled. Ha következetes vagy és elmagyarázod nekik, értik, hogy miért álltak büntiben, értik a bünti lényegét, sőt. Nem, hogy fél nap után, de még hetek múlva is emlékszik, hogy miért volt büntiben (most a 3,5 éves gyerekemről beszélek), ha nem minden vicik-vacokért állítod a büntibe. Nyilván ha naponta ötször áll a sarokban, mind különböző okok miatt, akkor fogalma sincs az egészről és akkor tényleg haszontalan. Akkor sem ér semmit, ha ugyanazt a cselekedetet egyszer megússza homlokráncolással, máskor pedig a sarokba állítod.
De mit tanul a sarokbaállítással? az hogy ha bajt csináltam akkor meneküljek el a baj megoldásától.
amikor a gyerek bünt követ el és büntetni kell akkor a bün és a büntetés össze függjön.
mond meg miért állítod sarokba?
mi az a nagy bün amiért sarokba állítod, és nem tudod másképp valami értelmesebb büntetéssel megbüntetni.
84%-osnak:
Még mindig nem értünk egyet, de szerintem nem is fogunk.
Nem a baj elől menekül, hiszen pont azért van "leállítva", mert bajt okozott. Épp ezért mondom el neki a bünti előtt, hogy miért van büntetésben, és, hogy hogyan kellett volna viselkednie. És épp ezért van, hogy ha valamit önmagától bevall, akkor csökkentett büntivel megússza a dolgot. Azért, mert pici gyerek, még nem hülye. Tökéletesen érti, hogy mi miért van.
Hogy a bánatba függjön össze a bűn és a büntetés ha pl. fakockával megpüfölte a testvére fejét? Verjem agyon, hogy tudja, hogy az fáj??? Ne vicceljünk már!
20:27-nek. nálatok ez nem a büntetés. ez egy lecsendesítés, amire elég lenne ha nem sarokba hanem a kanappéra kelleneleülnie. a büntetés az amikor össze kell pakolnia tesótol bocsánatot kérnie stb... ez a büntetés, össze függ azzal amit tett. a sarokbálllításból semmit nem ért csak azt amire használod hogy lenyugodjon. ahogy elérted a hogy ott maradjon a sarokba úgy eltudnád érni hogy akkor most csendes pihenö a kanappén. ugyan az a hangnem ugyan az a szigorral.
vagy is a te esetedben nem büntetés a sarokbaállítás csak egy csendespihenö.
azt gondolom, hogy ebben az esetben ez nem baj (de azért mennyivel jobban hangzik ha kanapén kell lenyugodnia), akkor baj a sarokbaállítás, szobába küldés, ha maga az a dolog a büntetés. vagy is beáll a sarokba letellik a 10 perc majd minden megy tovább mint volt.
8:20-as
az eröszakra eröszakkal válaszolást a gyerek hamar megtanulja. ha mondjuk üti a fakockával a tesót és te rácsapsz a kezére ezt rögtön megtanulja, ha mérges vagyok ütnöm kell.
amit tehetsz hogy lecsillapítod, ahogy az elözönek írtam aki elérte hogy sarokbaállítja az eléri hogy a kanappén most le csillapodunk. de ez sem megoldás, mert lecsillapodás még nem egyenlö a büntetéssel. ebböl semmit nem tanul, csak lenyugszik amikor már kezelhetö lesz. összeszedi a kockákat, megpuszilja a tesót.
de ha csak sarokba állítod és ennyi, azzal semmit nem értél el kb egy félóra múlva ugyan úgy ütni fogja a tesót, mert a büntetés egy megnyugtatás volt.
ha a gyerek nyugodtabb és nem kell lenyugtatni akkor egyszerüen összeszedi a kockákat, megpuszilja a tesót és elvannak téve a kockák azzal nincs játék már aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!