Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek? Nem bírom kezelni...

Mit tegyek? Nem bírom kezelni a párom kislányát, nagyobb probléma, hogy Ő sem, és mindenki utálja!

Figyelt kérdés
Külföldön él a párom, van egy kislánya (10 éves), akit 50%-ban nevel és a gyerek nem beszél magyarul. Nyilván ez is probléma, hogy nehezen értjük meg egymást, nem tudja miről beszélek az apjával és amúgy is féltékeny, de nem ezek sajnos a fő problémák! A párom fiatalon lett apuka, és mivel anyuka nem foglalkozik szinte semmit a kislánnyal, így sok minden rá hárul, szerintem férfi létére sok anya megirigyelné, az igyekezetét, de a gyerek viselkedésével, már nem tud/unk mit kezdeni, mert a szép szó nem hat, a büntetést meg egyenesen leszarja! Nagyon utálatosan beszél mindenkivel, még a rokonai is utálják, mert annyira bunkó! Soha nem kér semmit, csak utasítgat, ha a stílus miatt nem éri el a célját, akkor nagy durca, mégbunkóbb stílus jön! Nem érdekli az sem, hogy nincsenek barátai! (pont a viselkedése miatt)! Csak akkor jó minden, ha úgy van ahogy kitalálta, de az is csak ideig-óráig, mert ha egész nap jól érzi magát estére kapcsol, és átvált a rossz énjére, mintha két énje lenne!! Nem eszik meg szinte semmilyen ételt, külön kell csinálni félkész kaját, pl.: zaskós leves, tészta szósz, iglo halacska (még a legjobb az étlapjáról), vagy egyéb műkaja! Próbálok tanácsot adni a páromnak, hogy esetleg mit csináljon másképp, mert ez nem jó a gyereknek és látszik is rajta, hogy nem egészséges, eg az ingerlékenységét is okozhatja a zöldségek és hús hiánya, de nem tud mit tenni, mert miután kb 2 órás harc volt vasárnap, hogy húslevesbe legalább egy fajta zöldséget egyen, ha másodikat nem eszik, mert persze húst nem hajlandó, másnap anyuka leközölte, a gyerek előtt, amikor mentünk érte, hogy kaja szagú lett a gyerek ruhája, a főzéstől, 1 így nagyon nehéz a gyerekkel dűlőre jutni, másrészt mi sem lettünk büdösek, és a húsleves nem egy szagos kaja, főleg ha megy a szagelszívó, a gyerek be sem teszi a lábát a konyhába, és a ruháit is több ajtó választja el! Az evési stílusa katasztrófális, egyedüli gyerek és úgy zabál, hogy a kaja kiesik a szájából, és még soha nem evett csámcsogás nélkül, rászólunk, hogy szépen, akkor feláll elmegy és nem eszik! Programot nem lehet vele csinálni, mert mindenen durcázik, és ha egyszer elkezdi, neki semmi nem jó és semmiben nem is hajlandó onnantól kezdve résztvenni! Ha gyerekek átjönnk, de nem tetszik neki valami simán hazaküldi őket! Az iskolában nem foglalkoznak a dologgal, mert jól tanul és sok szakkörön ügyesen részt vesz, tehát értelmes gyerek, de neveletlen, az anyuka is sajnos hasonló stílus, persze így nehéz is a gyerektől mást elvárni, de tudjuk a párommal, hogy ez csak rosszabb lesz, meg fél Ő is, hogy így mi lesz felnőtt korára?! Mit tennétek? Találkozott valaki ilyennel? Sajnos ez kis töredék amit leírtam, de egyszerüen nem lehet ezzel a stílussal együtt élni, és semmi hatására nincs változás!!! Kérlek titeket, ha találkoztatok hasonlóval, vagy bármi ötletetek van írjátok le, mert hát ha még új számunkra! Ja fontos végig néztük összes szuperdadát, de a módszerek nagy része hatástalan, mert ugye csak a fél nevelésről beszélünk, anyukával meg nem lehet tárgyalni, nem érdekli.....:(
2011. nov. 30. 03:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én eleve nem értem a kérdezőt, azt írta a párja él külföldön, most meg kiderül, hogy ő is ott van.

És még én vagyok lepontozva, na, szép mondhatom...

De ha a gyerek apját nem érdekli, ő miért töri magát ennyire. Meg nem is értem hogy nőhet valakinek a fejére egy 10 éves. Minek foglalkoznak vele, hogy nem eszik? Ha nem eszi meg az ételt, válogat, akkor éhezik. De ha mindig kiszolgálják, az van, amit a gyerek akar, akkor meg minek csodálkoznak, hogy még pimaszkodik is.

Meg is érdemlik.

2011. dec. 6. 19:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Most láttam érkezett új válasz, kedves utolsó, szerintem teljesen egyértelműen írtam le, hogy nem élek ott!!! Nem nőtt a fejünkre, nyilván nem is szeretnénk, ha ez történne, de kiváncsi lennék nevelsze gyereket, mert, ha nem akkor ne itt adj tanácsokat, mert csak lejáratod magad, egyébként érdekli a páromat, az ügy, de már nincs túlsok ötlete... A hasznos válaszolóknak, és azoknak, akik tényleg próbáltak segíteni nagyon köszönöm, kaptak egy zöld mancsot:)!
2011. dec. 14. 00:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem értelek, ha valakinek nincs gyereke, az nem azt jelenti, hogy nem adhat hasznos tanácsot.

Az óvónők közül sincs mindenkinek, akkor őket is kioktatod, hogy ne adjon tanácsot, mert csak lejáratja magát?

Attól még érthet valaki a gyerekekhez, ha épp nincs neki.

Ha nem élsz a pároddal, csak látogatni mész ki, akkor minek akarod te kezelni? Ott van az első mondatodban. Alig ismer, alig lát, és te foglalkozol vele? Fel sem merülne bennem az ilyesmi. Ez az apja, nevelője feladata, neked nem kell pótanyukát játszanod, mert csak még jobban megutál mindkettőtöket.

Van gyereke, mégsem tudja nevelni, gratulálok! Ebből is látszik, csak mert valakinek van, nem azt jelenti, hogy ért is hozzá.

2011. dec. 14. 08:03
 14/16 A kérdező kommentje:
Először is nem játszom pót anyukát, de része a gyerek az életemnek/életünknek, így én is jót akarok neki, mint ahogyan az apukája is, mert törődik vele, másrészt szereti! Egyébként én is! Viszont tervezzük, hogy együtt éljünk, ráadásul az ünepeket is együtt töltjük, tehát a probléma közös, már csak azért is mert ha a párodnak problémája van az a te problémád is, ha szeretitek egymást! Az ovónőkről pedig annyit, hogy nekik ezt tanítják, tehát értenek hozzá, persze nyilván van aki kevésbé, van aki jobban, de olyat nem tanácsolnak, hogy ezzel ne foglalkozzunk, ráadásul ha esetleg a párom is hibázott a nevelésben, akkor azt helyre akarja hozni, ez meg a felelőség.... Ha lesz gyereked megtudod, hogy néha a legjobb szándék ellenére sem azt éred el, amit szeretnél, ez pedig nem azt jelenti, hogy valaki nem tud gyereket nevelni, sértő, hogy ilyet írsz egy apukára, aki mindent megtesz a gyerekéért, ehhez szerintem nincs jogod, mert ha ez a véleményed, tanácsot meg nem tudsz adni, szerintem inkább tartsd magadban, azért írtam, hogy ezzel szerintem magadat járatod le!
2011. dec. 14. 12:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia!Nagyon sajnállak Titeket,és legfőképpen a kislányt.Nagyon nehéz egy gyereknek ehhez a helyzethez alkalmazkodnia,hogy hol itt van hol ott.Mindkét helyen mást várnak tőle és ő mindkét szülőjének meg akar felelni.Szerintem a viselkedése emiatt is van.Egy gyereknek nagyon fontos a biztonságérzet,az állandóság.Nem sokára kamasz lesz ami még nehezíti a dolgokat.Plusz anyuka ahogy látom mindent elkövet hogy maga felé terelje,pedig a gyereknek árt ezzel.Én csak annyit tudok javasolni hogy szeressétek nagyon.Ez előbb-utóbb biztos megtérül.Beszélgessetek vele őszintén és sokat.Legyetek Ti a főnök(főleg az apuka,de Te is)és ezt mondjátok el neki hogy vannak szabályok ami nálatok rá is vonatkozik.Legyen büntetés,biztos hogy van ami rá is hat.50-50%-ban a szülőket örökli a gyerek,de azért ez csiszolható,elsősorban példamutatással.Később rá fog jönni hogy mi a jó,és mi nem az.Sok sikert és boldog ünnepeket kivánok(3 gyerekes egyszer már elvált anyuka)
2011. dec. 14. 14:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! nagyon köszönöm a Te válaszod is!!! Örülök, hogy más is úgy látja, hogy törődni kell vele! Megpróbáljuk éreztetni vele, hogy ő nagyon fontos, én pedig azt, hogy nem állok, az apukája és közé, mert az én szüleim is elváltak, és gondolom min megy át, mert ugye igazán szeretetre a páromtól és nem az anyukájától számíthat! Fontosnak tartom, ogy ha ők elkezdenek beszélgetni, akkor én elmegyek, hogy az az ő kettesben eltöltött idejük legyen, de van amikor suli után megkérdezzük mi volt aznap, és azt együtt teszük a párommal, akkor ott maradok, szerintem fontos, hogy sokat beszéljen, a dolgairól! Meg sokszor nagyon sajnálom, amikor oda fekszik hozzám bújni kicsit, én soha nem csináltam ilyet egy "mostohával" sem, milyen szeretet hiánya lehet szegénynek???:( Remélem jól telnek majd az ünnepek, gondoltam bevonom majd a konyhai készülődésbe, és szerintem a fa díszítés is tetszeni fog neki, remélem sikerül azt a pár napot komolyabb hiszti nélkül lezavarni! Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!!!:)
2011. dec. 14. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!