Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Étkezés-rosszalkodás kérdés.

Figyelt kérdés

5 éves fiam. Disznólkodik ebéd közben, levestészta a földön, összevissza rohangál, majd figyelmeztetem 2-szer is ha nem tud rendesen enni elmegy az asztaltól. Erreföl kiröhög. Felmérgeltem magam, mert egyszerűen elfogadhatatlan amit művelt, kiöntöttem a levest és elvittem az asztaltól. Mi megkajáltunk, ő végig üvöltött, hogy éhes. De ugye megmondtam neki, figyelmeztettem. Mondtam neki alvás után ehet, addig nem. Aludt is, felkel elé rakom az ételt és nekiáll hisztériázni, hogy neki vajas kenyér kell. De nem engedek, hisz meg kell enni a főtt ételt. Kezdődik a szemtelenkedés, ő nem eszik, ezt meg azt adjak neki. Van egy pudingja a hűtőben azért viaskodik, de nem! Őrjöng velem, és újra figyelmeztetem , hogy ha nem ül le enni, kihajítom tányérostól a kaját a kutyának. És rámemelte az öklét. Én meg otthagytam, megmondtam ha feláll az asztaltól repül a kaja. kijöttem ide lenyugodni mert szétrobbanok.

ti mit tennétek?????

2011. nov. 27. 15:52
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Jól teszed, legyél következetes, amit beígérsz, azt tartsd is be. Pudingot, ilyesmit ne vegyél egyáltalán. Ha rosszalkodik, elveszed tőle, kiöntöd/elteszed, következő étkezésnél kap megint.
2011. nov. 27. 15:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Hú de olyan bosszantó...simán hülyének akar nézni :(
2011. nov. 27. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Jó ég... Ilyen gyakran előfordul nálatok?

Lehet, hogy tévedek, szerintem nem volt éhes ebédnél. Te pedig túlreagáltad a dolgot. Az, hogy kinevet, és rádemeli a kezét, azt jelzi, nem tisztel téged, talán éppen azért, mert könnyen kijössz a sodrodból. Ő pedig jó kis makacs teremtés lehet, talán az lenne a jó módszer, ha ésszerű kompromisszumokat kötnél vele. Pl. ha megeszi a főtt étel felét, kaphat vajas kenyeret (ha még kéri). Vagy ha nem éhes, mondja meg, és szóljon, amikor már az, addig menjen játszani.

Az én kisfiam ugyan sokkal kisebb a tiédnél, de ha elkezd játszani az étellel, elveszem tőle, félreteszem és mehet játszani. Mindenféle dühkitörés és jelenet nélkül.

2011. nov. 28. 00:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Az jó, hogy nem engedsz, de azt nem látom jó dolognak, hogy a mérgedet előtte vezeted le. Egy felnőtt nem öntheti ki a levest, a gyerek előtt legalább úrrá kell lennie a dühén. Nem könnyű!!!!!!!!!

Szerintem próbáld azt, hogy ahogy elkezd rendetlenkedni, küld be a szobába. 5 évesen elég nagy lenne ahhoz, hogy tudja mi a dolga. Ha nem akar bemenni, vidd be. Ha kijön és hisztizik vidd vissza, ha nem hisztizik ültesd le az asztalhoz, és figyelmeztesd, hogy újra el kell mennie az asztaltól, ha ilyet tesz. Éj újra, és újra....

No meg evés előtt kérdezd meg tőle, hogy kér-e enni. Ha azt mondja nem, mond meg neki, hogy mikor lesz a következő időpont, és azt is közöld, hogy az étel ugyanez lesz.

Nem kis dolog ezt végigcsinálni, lehet hogy több nap, de csak egyszer kell túllenni rajta. Próbáld.

2011. nov. 28. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!