Mièrt nem tudom nevelni a 2èves fiam?
Csak tartsatok ki ! Igen is meg kell és meg is fogja szokni a nem-et, bár tetszeni sosem fog tetszeni neki. Nekünk tetszik ?
Foglalkozzatok vele sokat, ne legyen körülötte az amit elérhet, de nem szabad, próbáljátok, hogy ne is lássa.
Nehéz időszak, van ahol könyebb, van ahol nehezebb, de mindenhol fentáll ez a probléma. Türelemjáték az egész, és kitartás. Nem lesz ez örökké hidd el !
Szigort tartani kell, és a beszélést vele, de még kicsi sokat ne várjatok, de attól meg kell adni a törődést a témával.
Unokatesóm fia is ilyen. Ő vagy határozottan nemet mond, vagy szándékosan nem figyel. Ettől elunja a gyerek egy idő után a hisztit.
Az apja meg "tükörhisztit" csinál neki, amitől rendszerint annyira meglepődik a gyerek, hogy elfelejt hisztizni :)
A kisfiad teljesen normális. Továbbra is legyetek következetesek, tereljétek el a figyelmét, ha lehet, ha nem megy, ne foglalkozzatok a hisztijével, maradjatok nyugodtak. Nem érdemes kiabálni vele, attól nem fog megnyugodni.
3 éves korától várható majd változás.
Szerintem nem kéne hagyni hisztizni sem. Mert lehet, hogy nem lesz övé a távirányító, de elérte a célját, hallgathatja mindenki körülötte az üvöltését bosszúból.
A te nevelési elveidre van bízva, hogy oldod meg, hogy ne hisztizzen, persze, ha ez egyáltalán fontos nektek. Szerintem érdemes nem hagyni.
Vannak enyhébb és durvább módszerek a hiszti leállítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!