Oviban agresszív és vad. Mit tegyek?
3 éves kisfiam oviban húzza a haját a lányoknak, rúg, karmol, stb... minden nap azzal fogadnak, hogy Peti már megint rossz volt.. a gyerekek!!
És elmondják nekem, mi mindent csinált velük a kisfiam... most kezdtük az ovit egy hónapja.. elején semmi gond nem volt, aztán piszkálta a többit, de most már bántja őket.. Itthon nincs vele nagy gond, de tény, hogy érzékeny és idegesebb fajta.. Eddig nem volt agresszív a gyerekekkel játszótéren sem, ok volt, hogy volt csete-paté pl. egy lapátért, de semmi olyan, ami más hasonló korú gyerekekél ne lett volna... Itthon gondok nincsenek, nem kiabálunk vele, szeretetben neveljük... Óvó néni nem tudom mit tesz, mikor rosszat tesz a gyerekem., de úgy érzem a szülők és az óvó néni is tőlem várja a megoldást.. de én nem fogom itthon büntetni azért, amit az oviban tesz. 3 évet most töltötte, nagyon okos kisfiú, testvér nincs, nem járt bölcsibe. Sztem egy ilyen kicsi gyereknél akkor és ott kellene elővenni, amikor elköveti a rosszaságot... Én itthon hiába büntetem, mert volt olyan, hogy picit kiabáltam vele, mondtam szomorú vagyok, mert így viselkedik az oviban, stb.. azt se tudja miért kapja, hiszen kb 1-2 órája követte el a rosszaságot az oviban... Vagy rosszul gondolom?
Ti mit tennétek a helyemben? És miért viselkedik így az oviban, azon túl, hogy figyelemfelkeltés?
Szerintem igazad van,otthon büntetni semmiképpen ne büntesd azért amit az oviban csinált,helyett beszélj neki sokat arról,hogy ezt nem szabad.
Figyeled meg ha gyerekközösségbe mentek,akkor csinálja e ,olyankor viszont lépj közbe!
Az én kisfiam nagyon mozgékony volt bölcsiben,elfogadták ilyennek,aztán az oviban már a legelső hónapban sem tudták ezt tolerálni,nagy szigorral,sarokba állítással próbálták a mozgékonyságot megszüntetni,mert zavaró volt számukra,hogy nem tud megülni a gyerek,ahogy haraggal közeledtek felé megmakacsolta magát és onnantól már viselkedésproblémái jelentkeztek.
Az óvónénik igyekeznek minden nap felhívni a figyelmemet,hogy legyek nagyon szigorú,mert attól alábbhagy majd a mozgékonyság...mert neveletlenség szerintük,hogy nem ül meg.
"Óvó néni nem tudom mit tesz, mikor rosszat tesz a gyerekem"
"de úgy érzem a szülők és az óvó néni is tőlem várja a megoldást"
Ha nem beszéled meg az óvónővel, miből gondolod, hogy Tőled várják a megoldást? Lehet, hogy a csoporttársai túloznak, nem a gyerekek meséjéből kéne kialakítanod a dolgot, hanem a felnőttekkel, az óvónőkkel beszélni. Ők majd elmondják, ha valóban problémás a fiad. Ha eddig nem szóltak, nyilván megoldják ott és akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!